Şimdi Ara

SpyBOX S9 4K Android Uydu Alıcısı Ön İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
4.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün elime geçen cihazla ilgili ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

    SPYbox S9 Kutu İçeriği

    Bana bugün gelen kutu içerisinden çıkanlar şöyle:

    1. SPYbox S9 cihaz
    2. TV kumandası
    3. Akıllı Klavye ve Air Mouse şeklinde tasarlanmış çift taraflı bir kumanda ve USB alıcı adaptörü
    4. Güç adaptörü
    5. HDMI kablo
    6. Her iki kumanda için ikişer adet olmak üzere toplam 4 adet pil.

    SPYbox S9 Akıllı Klavye ve Air Mouse

    SPYbox S9 cihaz ile birlikte gelen; aynı zamanda hem klavye, hem fare, hem de klasik TV kumandası olarak kullanabileceğiniz, bir tarafı klasik kumanda görünümlü, diğer tarafı klavye şeklinde tasarlanmış gayet kullanışlı bir kumanda. Bu kumandaya 10 üzerinden 7 ya da 8 puan verebilirim. Beğendim.

    Bu kumandanın pilini takmak üzere pil yuvasını açtığımda buradan USB alıcı adaptörü çıktı. Buna şaşırdım. Bu adaptör yerine cihaz üzerine bir alıcı yerleştirilseydi daha hoş olurdu.

    SPYbox S9 Klasik Kumanda

    Kumanda üzerine hoşunuza gidebilecek ekstra 4 tuş yerleştirilmiş.
    1. PlayStore: Google Play Store
    2. IPTV: SpyIPTV isimli uygulama
    3. YouTube: YouTube uygulaması
    4. APP: Cihazınızda kurulu android uygulamaların listesi

    SPYbox S9 İlk Açılış ve SPYbox S9 Kurulum

    Cihazı ilk açtığımda her şey kurulu vaziyette ekrana geldi. Türksat uydusu tanımlıydı. Kanallar doğrudan açıldı. İlk kanal TRT4K olarak ayarlanmış. 4K desteklemeyen televizyonumda bu kanal izlenebiliyordu. Tabii ki görüntü kalitesi kendi TV'min kapasitesi ile sınırlıydı. Standart bir LCD TV kullanıyorum. Kanal listesinde toplam 522 kanal vardı.

    İlk açılışta benden herhangi bir özelleştirme istemediğinden bu hoşuma gitmedi ve ana ekrandaki Ayarlar/Yedekleme ve Sıfırlama menüsü üzerinden cihazı sıfırladım ("her şeyi sil" dedim). Cihaz sıfırlandıktan sonra otomatik olarak yeniden başladı. İlk açılışta gelmesini beklediğim çeşitli özelleştirme seçenekleri geldi. Öncelikle dil seçimi yapıyoruz. Türkçe ve basit bir kurulum ekranı var. Bunda kimsenin bir zorluk yaşayacağını sanmıyorum. Sıfırlama yaparsanız Spybox App Market'teki uygulamaları cihazınıza yüklemeyi unutmayın. Cihazı sıfırlayınca bu uygulamalar da siliniyor. Bu işlem birkaç dakikanızı alacaktır.

    SPYbox S9 Kablolu & Kablosuz Ağ Bağlantısı

    SPYbox S9'da aynı anda hem kablolu hem kablosuz ağ bağlantısı kullanamıyoruz. Ağ/internet kablosu takılıyken wifi bağlantısına tıkladım. Ancak "Zaten bir bağlantınız var" gibi bir uyarıyla karşılaştım. Kabloyu çıkardıktan sonra wifi şifrenizi girerek kablosuz bağlantı kurabilirsiniz.

    SPYbox S9 SpyIPTV

    SpyIPTV isimli uygulama cihazda kurulu vaziyette geliyor. Kurulu değilse de Spybox App Market'ten indirip kurabilirsiniz. Burada kategorilere ayrılmış şekilde yüzlerce kanal mevcut. Genel olarak baktığımda çalışmayan bir kanal göremedim.

    Spybox App Market

    Google Play Store gibi Spybox'un kendine has bir marketi var. Markete tarayıcı üzerinden ve spybox.tv/market adresinden ulaşılıyor. Bilgisayar ya da başka bir cihazınızla bu markete giremiyorsunuz. Sadece Uydu Alıcınızla girebilirsiniz. Market içerisinde sadece birkaç uygulama var. Ancak bu uygulamalar muhtemelen en çok kullanacağınız uygulamalar olacaktır. İnternet üzerinden radyo, televizyon, sinema filmi, tv dizisi vs izlemek için bu uygulamaları kullanabilirsiniz.

    Genel Değerlendirme

    Genel bir değerlendirme yapabilmem için henüz çok erken. Ancak eski bir DreamBox 800 HD SE kullanıcısı olarak ilk izlenimlerim olumlu. Gayet kullanışlı bir cihaz. Hız sorunu yok. Kanal geçişleri pek hızlı değil. Ancak diğer özellikleri yanında onu şimdilik sineye çekebiliyorum.

    Fiyatı çok fazla. Ancak bu tür cihazların kullanıcı sayısı yeterince fazla değil sanırım. O yüzden fiyat da yüksek kalıyor. Bu piyasaya çok hakim değilim. Bunlar genel kanaatlerim.

    Bildiğim kadarıyla cihaz için yeni bir yazılım güncellemesi hazırlanıyor. Bu güncellemeye Güncel biss keylerin de dahil edilmesi çok zor olmasa gerek. Bu illegal bir şey değil. Neden insanlar biss key bulmakla-girmekle ugraştırılıyor anlamak mümkün değil.

    Cihaz kullanıcılarını bir araya toplayıp cihazla ilgili her detayı konuşabilmemiz/öğrenebilmemiz için bir forum açtım. O forumda detayları birbirimizle paylaşırsak hepimiz için yararlı olacaktır.

    http://www.spyboxs9.com



  • e2 db kanal listese yükleme özelliğe ne işe yarar, hazır kanal listesi yüklenebi,lir mi?
    e2 db dosyası nereden bulunur....

    ayrı bir sorumda acaba android yerine cihazı enigma2 ile çalıştırma şansı var mıdır?
  • spybox s9 kanal düzenleyici çalışmıyor. bir çözüm varmı. gereksiz kanalları silemiyorum zira..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.