Şimdi Ara

Fazla düşünmeye başladım dini konuları, kafayı sıyırabilirim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DİKKAT! Konunun başına bir not düşmek istiyorum. Ateist deist falan fistan kardeşlerimiz lütfen konuyu direk kapatsın. Yanlış anlamayın da Dinden uzaklaşmak istemiyorum müslüman kardeşlerimiz yazsın sadece. Teşekkürler


    Bu tür konuları fazla düşünüp araştıranlar deliriyor bunu biliyorum yine de üstüne üstüne gidiyorum. Bakınız aklıma takılan sorular, Allahı kim yarattıyı geçtim. Allah ezelden beri vardı peki o başlangıç noktasından önce ne vardı? Ya allah ruhlarda dahil hiçbirşeyi yaratmasaydı? Şirk koşmak gibi olmaz inşaAllah ama şans eserimi ben buradayım? Yani Allah istemeseydi olmayacaktık yani? Vallahi billahi ateist değilim ama Allah belamı vermesin onların yazdıklarını filan okuyunca aklımda kalıyoe ve soruşturmaya başlıyorum.



  • Zaten olay o. Başlangıç noktası yok. Yaratılan olsaydi Rab olmazdi zaten.Ezel ve ebed diye şeyler de yoktur esasında çünkü ezel ve ebed kavramları hem ileri hem de geriye yönelik sonsuz ZAMAN kavramlarıdır. Sadece zamansizlik vardır.zaman yoktur. Allah zamandan mekandan ve yönden munezzehtir dolayısıyla bu kavramlar insanların hayatları boyunca karşılasacagi şeyleri tanımlamasina olanak tanimistir. Kalemin ismi olmamasına rağmen kalem diyerek akla o nesnenin gelmesi gibi idraki kolaylaştırmak icin cikan kavramlar .aslinda herşey yaşandı . Ve bitti. Kıyamet koptu hesaplar görüldü ve herkesin makamı belli oldu çünkü Zaman yok. Oluşum yok . Kademe yok. Sen öyle hissediyorsun. İnsanoğlu zavallı hissettiğin gibi değil hiç birşey .. inkâr eden yüzlercesi çıkabilir aldırma dediklerim gerçek masal okumuyorum.cok kurcalama.

    Haa son olarak şunu sakın unutma. Araştırdıkca aklina takılan sorulari cevaplandiramadigin icin sakin cevabı olmadığını düşünme.!! Kesinlikle cevabı vardır ama sen bilmiyorsun
  • Mavi-kilim-esra M kullanıcısına yanıt
    "Herşey yaşandı. Kıyamet koptu, hesaplar görüldü ve herkesin makamı belli oldu." Etkilendim, kader denilen sözcüğün tanımı gibi. Ama yine aklım takıldı. Zaman insana ait bir kavram olduğuna göre yani mesela başka biri öldü sonra onun gözünde kıyamet kopuyor zaman ona göre çok hızlı ilerliyor olabilirmi? Bir saniye saçma oldu düzeltiyorum.

    Zamanın ilerleme hızı insandan insana değişebilirmi?
  • VezHack kullanıcısına yanıt
    Allah'ın isimlerinden birisi El-Kebir'dir. Evveli ve sonu olmayan. Zaman, yön vs. gibi birçok şey insanın bu durumları mantığına yatırabilmesi için ölçülenmiş terimlerdir. Örneğin hiçbir şey olmayan bir uzayın ortasında aşşağı yukarı kavramı var mıdır? Hayır. Fakat orada bir insan olsa kafası hangi taraftaysa orası "onun" için yukarı olur. Onun yanında da bir insan olsa ve onun kafasının olduğu tarafta diğerinin ayakları olsa orası onun için aşağı olur.
    Bizim burada 1 gece olarak adlandırdığımız zamanı, kutupta yaşamış birine 1 gece desek bize göre geçen bir 6 ay söz konusudur.
    Burada ise çift taraflı bir sonsuzluk söz konusudur. Zamanın sonsuza kadar gidebileceği mantığına yatıyor evet, fakat geçmişe bakarken bir başlangıç noktası arıyorsun. Geçmişte sonsuza kadar gidebiliyor. Bir nesneyi istediğin kadar büyütebildiğini ve küçültebildiğini düşün. Onu sonsuza kadar büyütebilirsin. Güneş sistemini, galaksileri aşabilir büyüklüğü. Aynı şekilde onu sonsuza kadar küçültürsen eğer onu yok etmiş mi olursun? Sadece küçülmüş olur. Ne kadar küçültürsen küçült o nesne yok olmaz. Anladın mı?

    Allah'ı kim yarattı?
    Bu soru "erkek doğum yaparsa sence kız mı olur erkek mi olur" sorusu kadar saçmadır. Allah yaratılmamıştır. Erkeğin tanımına giren (insanoğlu için) "doğuramaz" tanımı gibi Allah için tanım ise doğrulmamıştır, yaratılmamıştır. Allah'ı kim yarattı? Buna bir cevap bulsak peki onu yaratanı kim yarattı? Onu yaratanı kim yarattı diye diye sonsuza kadar giden bir çıkmaza girilir burada.

    Sen şans eseri mi geldin?
    Şu bakış açısıyla bakalım. Daha anlaşılması kolay anlatmak için başka bir yerde gördüğüm örnek ile anlatacağım.
    Yerde bir 100 Dolar buldun. O 100 doları "neden" buldun? Birisi düşürmüş, şans eseri önüne çıktı, 100 doları gördün ve aldın.
    Fakat Bill Gates'in sana 100 dolar verdiğini düşün bir de. Bill Gates sana o 100 doları neden verdi? Odaklanman gereken nokta bu.

    İslam bazılarının dediğinin aksine bizi düşünmeye ve bilime teşvik etmeli, doğru anlayanı ediyor da. Söylenenleri de ancak bu şekilde anlayabilirsin.
  • gogeta5858 G kullanıcısına yanıt
    Bu açıklama bana yeter gibi.
    Ayrıca son cümlenizi takdir ettim çok iyi söylemişsiniz. Bağnazlıktı sanıyorum, körü körüne inanmak. Aslında bende de var onlar. Toplumumuzdan dolayı. Mesela nas suresini bilirim ama anlamını bilmem. Yeni kuran kursları öğretiyormuş heralde ama bizim zamanımızda pek üstüne gitmezlerdi. Demek istedğim alttaki fotoğrafta çok net anlaşılıyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Fazla düşünmeye başladım dini konuları, kafayı sıyırabilirim
  • Kardeşim bak böyle şeyleri düşünmekle uğraşma neden biliyor musun?

    Çünkü muhtemelen tanrı diye bir şey yok ama olabilir de. Var olma ihtimaliyle neden ilgileniyorsun ki? Tanrı zaten eğer varsa bile herhangi bir insanın hayal ettiğinden ya da edebileceğinden çok daha başka bir şey. Evrendeki fizik kurallarının toplamı olabilir, evrenin kendisi olabilir, evrenle iç içe ama aynı zaman da interaksiyona giremediğimiz bir şey de olabilir ama gökyüzünde oturan uzun beyaz sakallı bir adam olmadığı kesin. O yüzden bir tanrı varsa da, bildiğimiz hiçbir tanrı figürü ile alakası yok ve bu tanrı aslında gereksiz de. Şu an evreni bilimle açıklayabilmekteyiz, elbette cevapsız tonla soru var, hatta cevapladıklarımız uzun süre cevaplanamayacak olanların yanında bir hiç. Ama şöyle bir gerçek var ki yüzyıllar önce, hiçbir şeyi açıklayamadığımız zamanlar düşündüğümüzün aksine evrenin şu an bir tanrıya ihtiyacı yok. Yağmur yağdığı zaman bir tanrı kızdığı için yağmıyor, fizik, kimya kuralları gereği yağıyor. Aynı şekilde yaşamı da evrimle açıklayabiliyoruz, açıklayamadığımız sorular olsa da hiç biri bizi bir tanrının varlığına itmiyor. (ama yine de hala olabilir tanrı, olmadığı da ispatlanamaz hiç bir zaman). eğer bir gün de bir şekilde tanrının varlığı kanıtlanırsa da bu niye bizim için bir şeyleri değiştirsin ki? Çünkü bu evrende var olabilecek bir tanrı çoğu insanın düşündüğünün aksine bunun saçı gözüktü cehenneme atayım, şu zina yaptı kulağından tavana asayım diyen bir ego olamaz. hatta bizi umursayacağı ya da halihazırda, en baştan beri gösterdiği ilgiden fazlasını göstereceği zaten saçma bir düşünce.

    Sadece ailen öyle anlattı diye doğruluğunu kabul etmediğin, okuyup, araştırıp kendinin farkına vardığın bir dindarlığının veya okuyup, araştırıp doğruluğunu kabul etmediğin bir dinsizliğinin başlangıcı olması dileğiyle, iyi geceler, iyi forumlar.
  • "Çünkü muhtemelen tanrı diye birşey yok" dan itibaren dalgasına okudum. Konunun başındaki notumu oku
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VezHack

    "Çünkü muhtemelen tanrı diye birşey yok" dan itibaren dalgasına okudum. Konunun başındaki notumu oku

    Ateist de değilim. Deist de değilim. Falan fistan hiç değilim dolayısıyla bu konuya yazmamda hiçbir sakınca yok aynı zamanda senin dalgasına okuman veya ciddi okuman bana hiçbir şey kazandırmadığı gibi hiçbir şey kaybettirmez de gerçekleri görmekten uzaklaşan sensin. Eğer bir inancı sırfı annen, baban öğretti diye benimsediysen acınacak haldesin. Yok eğer kutsal kitabını baştan sona okudun da bunun gerçek ve doğru yol olduğuna inanıyorsan o zaman buna söyleyebileceğim veya karşı çıkabileceğim hiçbir şey yok. Tekrar doğru yolu bulman dileğiyle iyi forumlar.
  • Sadece müslüman kardeşlerimiz yazsın yazmıştım.
    Ayrıca evet annemden babamdan dolayı bu dindeyDİM, 2 gündür dr Zakir Naik ve bunun gibi okumuş müslümanları dinledim. Kuranı zaten hatmettim. Türkçe mealini. Evet sen ego falan filan diyorsun ama öyle değil işte.İmtihan dünyası.
  • Dostum YouTube da Çay House diye bir kanal var herşeyi açıklıyor izle sorularına cevabını alırsın, ayrıca oda yetmezse internete Zakir Naik yaz Türkçe alt yazılı videolarını izle sorunun kalmaz. Unutma islamda her şey mantıklıdır!! Akla Yatkındır...
    Sen yolunu kısmen kaybetmişsin dostum. Dediklerimi tamamen yap rahatlarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RAFREF

    Dostum YouTube da Çay House diye bir kanal var herşeyi açıklıyor izle sorularına cevabını alırsın, ayrıca oda yetmezse internete Zakir Naik yaz Türkçe alt yazılı videolarını izle sorunun kalmaz. Unutma islamda her şey mantıklıdır!! Akla Yatkındır...
    Sen yolunu kısmen kaybetmişsin dostum. Dediklerimi tamamen yap rahatlarsın.
    bilgisizlik ile sorgulayarak bir yere varılmaz.
  • VezHack kullanıcısına yanıt
    Temelini sağlam gibi kardeşim, bu güzel. Konuyu okudum. Demek istediğin şeyleri anlıyorum ben de aşağı yukarı aynı süzgeçten geçtim.. Ateistlerin, agnostiklerin, deistlerin meistlerin dediklerine kulak asmayı birak, üstteki elemanın konusuna yazdığın gibi dalgasina bile okuma.. Çünkü onların gözünde sen bir balıksın ve oltayı sallıyorlar kim takılacak diye. Ciddiyetle okumaya başladığın an materyalist safhatalari, şüpheci ifadeleri aktarmaya başlıyorlar.. bilinçli bir şekilde uzak durmak lazım bu tip veri akışlarindan.

    Yolun doğru yol, önce Allah'ın varlığından emin olmak şart; ki zaten bu hakikat. Bu yolda devam et...
  • allah'ı kim yarattı sorusunun orjinali: "kainattan daha sanatlı olan tanrı yaratıcısız var olabiliyorsa, kainatın yaratıcısız var olmasına engel nedir?" şeklindedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    allah'ı kim yarattı sorusunun orjinali: "kainattan daha sanatlı olan tanrı yaratıcısız var olabiliyorsa, kainatın yaratıcısız var olmasına engel nedir?" şeklindedir.
    Dostum birkaç şeyi pekiştirmende bu link faydalı olabilir. Yazan şahsiyet kimdir, nedir, nasıl bir insandır, din açısından ne tür bilgilere sahiptir bilemem ama, yazdıkları çok açıklayıcı ve mantıklı. Rabbim yardımcımız olsun, böyle ikilemlerden bizleri sürekli kurtarsın İnşaAllah.

    http://michaelsikkofield.blogspot.com.tr/2012/10/insan-din-ve-kuran.html
  • Gencligimde bnde dusunmustum boyle bu artida artti sana tavsiyem fazla dusunme kafayi yersin
  • Hocam Cennete gidemezsek yandık kitabını tavsiye edebilirim. Bi de YouTube de hayalhanem var. Orada çok kaliteli soruları cevapliyorlar. Zaman Allah'ın yarattığı bir kavram. Zamanda Allah'a hizmet eder. Bu yüzden zamandan münezzehtir denir zaten.
  • Neden o tanrıda ben değilim sorusuna cevap verebiliyorsan kendinden suphe etmene gerek yok.
  • İnsaAllah kelimesin yazilisini gorunce okumadim.
  • Bazı şeyler insan aklının üstünde, mesela evrenin sonu olmaması falan belki de sonu var ama insanlık ulaşamıyor, insanların bunu kanıtlaması da imkansız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maça Ası

    quote:

    Orijinalden alıntı: VezHack

    "Çünkü muhtemelen tanrı diye birşey yok" dan itibaren dalgasına okudum. Konunun başındaki notumu oku

    Ateist de değilim. Deist de değilim. Falan fistan hiç değilim dolayısıyla bu konuya yazmamda hiçbir sakınca yok aynı zamanda senin dalgasına okuman veya ciddi okuman bana hiçbir şey kazandırmadığı gibi hiçbir şey kaybettirmez de gerçekleri görmekten uzaklaşan sensin. Eğer bir inancı sırfı annen, baban öğretti diye benimsediysen acınacak haldesin. Yok eğer kutsal kitabını baştan sona okudun da bunun gerçek ve doğru yol olduğuna inanıyorsan o zaman buna söyleyebileceğim veya karşı çıkabileceğim hiçbir şey yok. Tekrar doğru yolu bulman dileğiyle iyi forumlar.

    Hocam böyle insanlara iyilik yapmayacaksın kötü her zaman sen oluyorsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.