Şimdi Ara

STASIS (2015) 2D İzometrik Korku Oyunu Türkçe dil desteği ile [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
3
Favori
3.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  STASIS (2015) 2D İzometrik Korku Oyunu Türkçe dil desteği ile [ANA KONU]



    Sanitarium’un damakta bıraktığı tadı, ruhta bıraktığı izi tarif etmek kolay iş değil.


    İnsanlara canınızın neden tımarhanede kafasını duvarlara vuran akıl hastalarını, suratları ve vücutları deforme olmuş çocukları, bir Aztek tanrısı olan Quetzalcoatl’ı bir kez daha görmeyi istediğini, o anları neden tekrar yaşamak istediğinizi anlatmak gerçekten zordur. Benzer bir hissi yaşamak için kaç yıl bekledim ben, haberiniz var mı? O yüzden Stasis’i kollarımı kocaman açıp “hoş geldinnnn” diye karşılamamı kimse garipsemesin lütfen.

    Stasis: Hani uzun uzay yolculuklarında adamı derin bir uykuya sokarlar, yolun nasıl geçtiğini anlamaz ya. İşte o hale stasis deniyor. Düşünün ki bu derin uykudan bir anda uyanıyorsunuz ve kendinizi bindiğiniz gemide değil, başka bir gemide buluyorsunuz. Hem de yola birlikte çıktığınız karınız ve çocuğunuz yanınızda değil.

    John, sen bir ürünsün.

    İşte John Maracheck kendisini tam da bu durumda buluyor. Başlarda ne olup bittiğini anlamazken etrafı araştırmaya başladığımızda ipuçlarını yakalamaya başlıyoruz. Groomlake isminde bir tıbbi araştırma gemisindeyiz. Çoğu yer kan içinde; parçalanmış cesetler, sağda solda tek tük organlar, tuhaf biçimde deforme olmuş vücutlar. Ve nedense bulduğumuz tüm kayıtlarda insanlardan “ürün” diye bahsediliyor. Yo dostum yo, hikayeyle ilgili başka bir bilgi vermeyeceğim çünkü oyun tamamen hikaye üzerine kurulu ve keyif kaçırabilecek en ufak bir şey bile söylemek istemiyorum.

     STASIS (2015) 2D İzometrik Korku Oyunu Türkçe dil desteği ile [ANA KONU]


    Groomlake gemisinde dolaşırken tekinsiz atmosfer bir an bile peşinizi bırakmıyor. Yazıya Sanitarium ile giriş yapmamın tek sebebi oyunların yaşattığı his değil elbette, Stasis’in grafik tarzı da Sanitarium’a çok benziyor. Ve aynı onun gibi gerçek bir korku oyunu yapmak için illa birinci şahıs kamerasına veya bir anda böö diye ortaya çıkan yaratıklara ihtiyaç olmadığının en güzel kanıtlarından biri var karşımızda. Oyunun izometrik grafikleri yeterince karanlık, kanlı ve grotesk ama asıl vurucu yan bu değil. Asıl bomba oyunun anlatımında ve size sahneleri tasvir edişinde yatıyor. Örneğin imlecinizi ekranda dolaştırırken “kısmen büyümüş organik madde” isminde bir şey görüyorsunuz, grafikten bunun ne olduğunu çözmeniz pek mümkün değil. Alttaki açıklamada ise aynen şöyle yazıyor: “Loş ışıkta gözleriniz aşağıdaki et yığınının içinde birkaç şekil seçiyor. Bir kolun kıvrımı, bir kafanın kısmen görünen tepesi ve cenin pozisyonu almış bir bedenin belkemiği”. Bir PDA okuyorsunuz, diyor ki: “Petersi geriye doğru bükülmüş, kafası dizlerinin arasından geçmiş halde buldular. Yakın zaman içinde yürüyebilecekmiş gibi durmuyor.” İşte bu ayrıntılı anlatım çoğu yerde tüylerinizi diken diken etmeye yetiyor. Ve bu söylediğim de çok önemli, oyunun hikayesi yoğun olarak PDA’lar ve o PDA’larda okuduğunuz günlük kayıtları, anlatılar, anılar yoluyla anlatıldığı için “basıp geçer, oyunuma bakar” diye düşünürseniz Stasis’ten alabileceğiniz keyif ciddi zarar görür, uyarmadı demeyin.

     STASIS (2015) 2D İzometrik Korku Oyunu Türkçe dil desteği ile [ANA KONU]

    Bebek ağlamalı oyun güzel oyundur

    Bu pis anlatıma bir de sesleri eklemek lazım. Duvarların arkasından gelen çığlık sesleri, balçık gibi sıvının içinde hareket etmeye çalışan hilkat garibesi vücutlar, bebek ağlamaları, nereden geldiği belli olmayan fısıltılar. Oyun kulaklarınızı da bir an bile rahat bırakmıyor ve atmosferi olması gerektiği gibi iyice karartıyor.

    Stasis’in en güzel yanlarından biri de günümüz adventure oyunlarında görmeye alışık olduğumuz “kolaylaştırıcılardan” uzak durmuş olması. Öyle tek tuşa basarak ekranda tıklayabileceğiniz neler var diye görmek yok. Eskisi gibi piksel avına çıkmanız gerekiyor, imleci ekranda dolaştırıp nelerin tanımlı olduğuna bakıyorsunuz. Tabi bu yüzden bazen bazı bulmacalarda takılmanız mümkün, ama işin zevki zaten orada değil mi? Bazı bulmacaları çözmek için epostalardaki veya PDA’lardaki ipuçlarını kullanmanız gerekiyor mesela, yoksa sıvı tanklarını delmeden önce vanayı üç kez çevirmeniz gerektiğini kolayca gözden kaçırabilirsiniz. Bu tür şeyleri gözden kaçırmanızın sonuçlarından biri de ölmek. Evet, bu oyunda harika biçimde ölebiliyorsunuz. Mesela morgdaki fırını açıp karşısında “aa ne güzel fırın” diye beklerseniz çığlıklar atarak, cayır cayır yanıyorsunuz (ve bu başarınız için ölümün ismiyle anılan “başarımlar” kazanıyorsunuz). Anlıyorsunuz ki orada ölmemek için öncesinde başka birşeyler yapmanız lazım. Bazı yerlerde sırf ölmek uğraştığım doğrudur ama napayım, çok güzel ölüyor kerata.

     STASIS (2015) 2D İzometrik Korku Oyunu Türkçe dil desteği ile [ANA KONU]


    Stasis resmen bir aşk çocuğu gibi. İçinde Dead Space de var, EventHorizon da. Biraz Alien var mesela, azıcık da Doom. Biraz Sanitarium var ve hatta SystemShock. Ama bir yandan da bunların hiçbirine tam olarak benzemeyen, kendine has harika bir anlatıma ve inanılmaz bir atmosfere sahip. Stasis uzun zamandır özlemini çektiğim o gerçek “bilimkurgu - korku” oyunu işte. Stasis“işte böyle olmalı” dedirten bir oyun ve bu oyunun Güney Afrikalı bağımsız geliştirici TheBrotherhood stüdyosunun ilk oyunu olduğuna inanmak cidden çok güç. Hemen şimdi kendinize bir iyilik yapın Stasis’i hemen alıp kendinizi korkunun kollarına bırakın.

     STASIS (2015) 2D İzometrik Korku Oyunu Türkçe dil desteği ile [ANA KONU]


     STASIS (2015) 2D İzometrik Korku Oyunu Türkçe dil desteği ile [ANA KONU]



    OYUN AYRICA ŞUAN TÜRKÇE.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VII_outLaw -- 22 Eylül 2016; 17:23:44 >







  • UZAYDA IŞIKSIZIM!
    Öncelikle ‘Stasis’in anlamı uzun uzay yolculukları yaparken insanın derin uykuya dalarak yolun ve zamanın nasıl geçtiğini anlamaması durumunu denir. Zira oyunumuzda bunun üzerine başlıyor.

     STASIS (2015) 2D İzometrik Korku Oyunu Türkçe dil desteği ile [ANA KONU]


    Oyunun ilk giriş sahnesi bir filmi andırıyormuş gibi. O sahneyi kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. John adında bir karakteri canlandırıcaz. Bir anda o uzun uzay yolculuğundan uyanıyoruz. İlk anda her şey normal gibi görünüyor ama o da ne gemi bizim gemimiz değil. Ayrıca çocuğumuz ve eşimiz yanımızda değil. Eşim ve çocuğum nerede? Neden bu gemideyim? Bana ne oldu gibisinden sorulara cevap aramak için bilmediğimiz gizemli ve o kadar da karanlık gemide dolaşmaya başlıyoruz. Duvarların arkasından çığlık sesleri, bebek ağlamaları, balçıkların içinde hareket eden uzuvlar… ve bulduğumuz kayıtlarda insanlardan ‘ürün’ diye bahsedilmesi. Tamam bu kadar oyun konusu yeter hikaye mükemmel ve hiçbirini kaçırmamaya bakın.

     STASIS (2015) 2D İzometrik Korku Oyunu Türkçe dil desteği ile [ANA KONU]



    İlla korku oyunu yapmak için birinci şahıs kameraya ihtiyaç duyulmadığını bizlere çok güzel gösteriyor ‘’Stasis’’. İzometrik grafiklerle korkuyu, gizemi, karanlığı, macerayı ve bilim-kurguyu bize güzel sunmuş. PDT’lerin hepsini okumanızı öneririm. Böylece konu sizleri daha da büyülüyor. İyi oyunlar..

    -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VII_outLaw -- 5 Temmuz 2016; 22:43:58 >




  • 23 Studios; Firma birkaç saat önce oyunun güncellemesinde oluşan bir hata ile ilgili bildirim yayınlamış ve son güncellemeyi geri çekmiş. Bu güncellemede Türkçe dil seçeneği de vardı.

    Bu sorun düzeltildikten sonra yeni güncelleme yayımlanacakmış ama Türkçe dil seçeneği için aşağıdaki adımlar uygulanabilir:

    Stasis'e sağ tıklayın
    Özelliklere girin
    Betalar sekmesine gidin (En sağda)
    Şu kodu girin:
    123stasis123

    Kodu girdikten sonra Stasis yanına 1033 rakamı gelecek ve ufak bir güncelleme gelecek, ardından Türkçe dil seçeneği oyun içinde görülecektir.

    Oyuna yeni güncelleme gelince Türkçe dil seçeneğinin de tekrar ekleneceğini zannediyoruz. Keyifli oyunlar.

    http://steamcommunity.com/.../discu.../0/358416600605925979/




  • Türkçe olmasına şaşırdım açıkçası, merak ettiğim oyunlardan biriydi, keşke indirim zamanı almış olsaydık. Hemen istek listemize ekleyelim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    Türkçe olmasına şaşırdım açıkçası, merak ettiğim oyunlardan biriydi, keşke indirim zamanı almış olsaydık. Hemen istek listemize ekleyelim...

    aynen bende şaşırdım doğrusu ve oyun 2d ben böyle oyunları çok severim hem Steamde hem kickstarterda gözümden kaçmış
  • Oyunu dayanamayıp Instant Gaming'den 25 liraya aldım, atmosfer çok güzel, bulmacaları saçma değil, çeviri gayet iyi olmuş.

    Oyunda öyle garip bir hava var ki, sağda solda duran objeler, ortamın tasviri için çok güzel cümleler kurulmuş, bunları okumak adamı iyice havaya sokuyor...
  • kesinlikle katılıyorum biraz oynadım bende şuan Wasteland 2 yi bitirmek üzereyim hemen burayı canlandıracağım :)
  • cümlelerin hepsini okumanızı tavsiye ederim bir yere tıkladığınızda zevki öyle çıkıyor. sanitarium sevenlerin direkt beğeneceği bir oyun tavsiye ederim
  • Haberim yoktu sevindim güzel bir oyun daha türkçe oldu.

    Ayrıca dh forumunda türkçe yama bölümünün yanında sabit resmi türkçe yama konusu da açılmalı.

    O kadar unutulmuş resmi yamalar var ki arada steam indirimlerinde bu oyunda mı türkçeydi deyip şaşkın ve birazda mutlu şekilde oyunu sepetime atıyorum.
  • bu oyunu çok beğenmiştim ama tam anlayamadığım için bırakmıştım. böyle güzel işlere imza attığınız için teşekkür ediyorum.
  • yokmu bu güzel nadide oyunu oynayan halen kızımı bulma yolunda çok büyük adımlar attım :)
  • VII_outLaw kullanıcısına yanıt
    Zamanım olduğunda arada açıp oynuyorum ama fazla ilerleyemedim.

    Birde konu acaba türkçe yamalar kısmına mı taşınsa ? orası daha fazla görülmesini sağlar gibi geliyor.
  • Oyun şu anda Türkçe mi arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayalperest44

    Oyun şu anda Türkçe mi arkadaşlar?

    Yukarıda yazdıklarımı yaparsanız Türkçe oluyor beta şeklinde, yeni yama gelince tamamen olacak onu bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: # Ace #

    Zamanım olduğunda arada açıp oynuyorum ama fazla ilerleyemedim.

    Birde konu acaba türkçe yamalar kısmına mı taşınsa ? orası daha fazla görülmesini sağlar gibi geliyor.

    Yama gelsin tamamen şuan beta kodu ile Türkçe oynuyoruz o zaman iletirim.

    Deponia tarzı bulmacalar zor heralde bitirmek üzereyim. Kızımı bulacağım and içtim. John Malacheck,

    Ya sana bunu yazarken bulmacaları çözdüm bu sefer ilerledim.


    Doktor Malan'ın eline düştüm. Kızımı gördün orada yaşananlar facia idi. Gerilim filmi tadında oyun ya :( insan üzülüyor bu hissi çok iyi vermişler inan buna. Arada adamın kalp sesinin hızlanışı, kendi kendine bu yaşananları sorgulayıp acı çekmesi bunu oyun hissettiriyor :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VII_outLaw -- 1 Ağustos 2016; 23:13:05 >




  • Hocam ben oyunu GOG'dan aldım Steam'den değil. Benim ne yapmam gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayalperest44

    Hocam ben oyunu GOG'dan aldım Steam'den değil. Benim ne yapmam gerekiyor.

    23 studios face sayfasından bir sor istersen yardımcı olabilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayalperest44

    Hocam ben oyunu GOG'dan aldım Steam'den değil. Benim ne yapmam gerekiyor.

    Çözebildin mi sorunu, ayrıca yamada gelmedi muhakkak oynamanızı isterim.
  • VII_outLaw kullanıcısına yanıt
    Yok hocam çözemedim. Sonra da bakmadım zaten. Bir kaç ay geçsin bakarım.
  • Oyunu bugün aldım steam den 2 saat kadar oynadım ve çok beğendim :) türkçe olması da oyunu daha iyi yaotı gözümde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.