Şimdi Ara

Koç üniversitesinde bölümler arası geçiş Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
3.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kolay mı? Koç hukul istiyordum ama sıralama 1-2 bin arası gelecek işletmesini yazıp sonra hukuka geçme planım var mantıklı mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • % 100 burslu işletme düşünüyorsan ünv. mutlaka ara. Çünkü yatay geçişlerde %100 burslu olanların bursu yanıyor diye biliyorum . Ama IB, MATURA VS diploman varsa ve notların yüksekse onların da kriterlerine göre çok detaylı şartları var , aman dikkatli ol!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan1964 -- 2 Temmuz 2016; 14:08:35 >
  • Hadi ya 🙄 Tamam arayıp konuşup öyle deneyeceğim Sağolasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bursta yanma gibi bir şey olmuyor. Sanat tarihi ve arkeolojiden ve temel bilimlerden geçişlerde yanma oluyor sadece. Ayrıca KUDEB'e başvur. Eğer başvurmazsan en yurt ücretsiz olur ne de cep harçlığı alabilirsin.
  • Koç ünv. burslar sayfasından bir bölüm aşağıda: işletmeden hukuğa %100 burslu geçmek olabilir ama o fakültenin değernlendirmesine ve onayına tabidir diyor. Yni hem kontenjan açığı olacak hem de sene sonunda notların belirledikleri kriterin üzerinde olacak. Sen en iyisi üniversiteyi ara, hatta ziyaret etme imkânın varsa yüz yüze bilgi al. Kolay gelsin.





    Burslar ve Eğitim Ücretleri

    Koç Üniversitesi 
her alanda yetkin ve dünya çapında kadrosu ve alt yapısı ile disiplinlerarası çalışma yapılacak ideal bir merkez konumundadır.

    Burslarımız karşılıksızdır ve normal öğrenim süresince devam etmektedir. Derslere devamlılık gösteren öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı burs kaybı yaşamaz.
    Sen de Koç Üniversitesi’nin geniş burs imkânlarından yararlanabilirsin:

    2015 Kontenjanlarımızın %72’si burslu öğrencilere ayrılmıştır.
    Bu oran %41 tam bursla eş değerdir. Başarı bursları üniversite giriş sınavı başarısına göre verilmekte olup, ayrıca destek burslarından faydalanma imkânı da mevcuttur.
    Üniversite giriş sınav sonucuna göre Koç Üniversitesi’ne burslu olarak yerleştirilen öğrenciler için tam burs, yarı burs ve 1/4 kısmi burs imkânı sunuluyor.
    Koç Üniversitesinde burslar eğitim-öğretim ücretinden çeşitli oranlarda muafiyet sağlar, karşılıksızdır ve normal eğitim-öğretim süresince devam eder. Bursa esas normal eğitim-öğretim süresi Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi (4 yarıyıl) artı 8 yarıyıl (Tıp Fakültesi için Hazırlık Programı süresi artı 12 yarıyıl); Hazırlık Programı’nda okumadan birinci sınıftan başlayan öğrenciler için 8 yarıyıldır (Tıp Fakültesi için 12 yarıyıldır); çift ana dal yapan öğrenciler için burs süresi Hazırlık Programı süresi artı 10 yarıyıldır (Tıp Fakültesi için Hazırlık Programı süresi artı 14 yarıyıldır).
    Üniversitenin düzenlemeleri dahilinde öğrenimlerine ve derslerine devam eden öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı yukarıda belirtilen sürenin dolmasından önce burs kaybı yaşamazlar.
    Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler Üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında burs hakları devam edebilir. Felsefe, Tarih, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat, Matematik, Fizik ve Kimya bölümlerine tam burslu yerleşen öğrenciler başka bir bölüme kurum içi yatay geçiş ile geçmeleri halinde bursluluk haklarını kaybederler. Uluslararası Bakalorya (IB), Fransız Bakaloryası, Matura ve ABITUR Diploması ile yatay geçiş yapacak öğrenciler de bu uygulamaya dahildir. Diğer bölümlere yerleşen tam burslu öğrencilerin başka bir bölüme kurum içi yatay geçiş ile geçmeleri durumunda bursluluk haklarının devamı geçiş yapmak istedikleri bölümün bağlı olduğu fakültenin değerlendirmesine ve onayına tabidir.
    Koç Üniversitesi Destek Bursu Programı (KUDEB)

    2016- 2017 eğitim yılı itibariyle öğrencilerimize üniversite sınavı ile belirlenen öğretim ücreti muafiyetine ek olarak sağlanan yurt, eğitim ve kitap desteklerinin dağıtılması ihtiyaç temelli olarak yeniden şekillendirilmiştir.
    2016- 2017 eğitim yılında, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile öğrencilerin yerleşebileceği üç temel burstan (% 100 Tam Burs, % 50 Destek Bursu ve % 25 Kısmi Destek Burs) biri olan % 100 Tam Burs, eğitim ve öğretim ücretinden muafiyeti ifade eder. Buna göre Üniversitemize % 100 Tam Burs ile yerleşen öğrencilerimiz Koç Üniversitesi Destek Bursu Programı(KUDEB) kapsamında verilen ihtiyaç burslarından bir ve/veya birkaçını alma hakkına sahip olabileceklerdir.
    KUDEB Programı’na başvuru için öğrencilerden istenen tüm belgeler gizli tutulacaktır ve yalnızca KUDEB Programı değerlendirmesinde kullanılacaktır.
    Başvuru detaylarını ve ayrıntılı bilgiyi Burslar Koordinatörlüğü KUDEB sayfasından edinebilirsiniz:http://dos.ku.edu.tr/tr/kudeb




  • Brosandi kullanıcısına yanıt
    Kudeb nedir? Anadolu bursiyerlerine başvurdum bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi okudum biraz kafam karıştı okulu aradan daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koltuk filozofu

    Şimdi okudum biraz kafam karıştı okulu aradan daha iyi

    hocam sorularınıza bir cevap bulursanız bizi de aydınlatın çok mutlu oluruz.
  • Bir okulda okurken tekrar sınava girip koç üniversitesini tam burslu kazanan biri,tam burslu olarak kayıt yaptırabiliyor mu,sanki bir yerde %50 burslu olarak yerleştirilir diye okumuştum,doğrumu sizce bu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DreamScenes D kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle adamlar ya hep ya hiç modundalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Brosandi başka bu şekilde olan okul var mı hocam acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamScenes -- 2 Temmuz 2016; 18:34:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mucansu M kullanıcısına yanıt
    İlk buraya yazacağım merak etmeyin 👍🏻👍🏻👍🏻

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.