Şimdi Ara

RX 480, Anakartınızdaki PCI-E ve Audio Girişlerini Bozabilir ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DIA

    Pci exp ten 75w
    6pin soketten 75w...
    Farklı mobolarda rx480 bu soruna sebebiyet verebilir. Özellikle oc profillerde.

    Eğer güç ihtiyacını öncelikli olarak pci exp portundan sağlıyorsa bios updateler çıkacaktır. Bu süre Zarfında oc denememekte fayda var.
    Custom soğutuculu modellerin 8pinli çıkacağını düşünüyorum.

    İşin spekülasyon tarafına gelirsek aynı sorun 6pinli farklı marka kartlarında da çıkmıştı. Yani soruna bilinçli yaklaşılmalı.
    Ne zaman AMDde bir problem olsa ortalık ayağa kalkıyor. Kimse neden gtx970 lerin 3 te1 inde Cw çıktığından dolayı değişim olduğunu bu kadar dillendirmedi?

    Şuan piyasada en uygun 1080p çözümü rx480 dir ve bu uzunca bi süre böyle olacak. Gtx1060 ın performans tablosuna bakın forumdaki 0.2 performans farkını 2 kat gibi göstermişler.

    Bazen diyorumki keşke AMD olmasaydıda i3 1500tl gtx960 3000tl olsaydı.




    Bu kadar kesin konusmaniz son derece yanlis daha Gtx 1060 hakkinda hicbir sey bilmiyoruz performans adina dolayisiyla hic tartismadan, dusunmeden 1080p icin RX 480 demek yanlis olur fanboyluk olur ustelik bu kart bircok problemide barindiriyorken.

    Ayrica forumda da kahvedeki amcalar gibi 0 bilgiyle bir sey hakkinda konusmak moda oldu. Piyasadan Amd kalksa bile Nvidia sizin dediginiz gibi 3000 TL yapamaz fiyatlari ayni sekilde Intel'de oyle bunu diyenler burdan cok komik gozukuyor. Az bir sey arastirsaniz okuyup bir seyler ogrenseniz bu dediginizden utanirsiniz ve gulersiniz bununla ilgili bir ton kanun var, duzen var ve devlet tarafindan tekel firmaya surekli dayatilan binbir cesit odemeler olacaktir. Daha dogrusu ortada tekel denilen seyin olmasina ihtimal yok en basitinden muhakkak bir firma gpu pazarina girip ya da birileri tarafindan one surdurulup yine Nvidia'ya rakip olacaktir. Burdaki dediklerimden rekabet onemsizdir lafi anlasilmasin tam tersi cok onemlidir en basitinden Amd'nin kotu is cikarmasinin ucu biz kullanicilara dokunur ama burda gidipte Nvidia'yi ya da Intel'i suclamak bosa olur cunku Amd yeteri kadar dersine calisamamis, Ar-ge icin yatirim yapmamis demektir ilk suclanmasi gerekeken kabahati uygulayan firmadir bunu bir turlu akliniza sokamadiniz.




  • Bilgi konusunda ne kadar eminsiniz kendinizden. AMD ile TR de servis anlamında hizmet verenlerden biriyim Apple sayesinde.
    İkincisi bir ton anlaşma deyip aradan çıkmışsınız. bunları bir açmanızı rica edeceğim. Bahsettikleriniz nelerdir.


    Karttaki bir çok problem dediğiniz nelerdir. güç probleminden bahsettik. başka neler var.
    Forumda herkes AMD hakkında fiyasko çöp bi işe yaramaz derken onlara neden cevap vermiyorsunuz.
    Tearing problemi için Gsnyc monitöre 2k para vermek problem değilmi son kullanıcı için.

    Bugün AMD samsung ile anlaşmayıp finfete geçmeseydi. 980ti leri 1 sene daha kullanıcakmıydık kullanmayacakmıydık. Bu tekelleşme değilmidir.

    Kahvehane,utanma gibi saçma sapan kelimeler dediğiniz ortamı yaratıyor forumda.
  • https://www.youtube.com/watch?v=6L7pcPCvy3Y


    Konuyla ilgili şöyle bir şey denk geldi. İlgilenen varsa izleyebilir.
  • @DIA

    Bilgi dedigimiz sey bir yerlere kapak atmakla olmuyor ne yazik ki.. Kendini surekli gelistirmeyle, takip etmeyle ve bol bol arastirmayla-okumayla elde edilebilecek bir seydir. Oturup saatlerce size nasil bunu kanitlayacagim ya da gerekli maddeleri onunuze nasil koyarim diye ugrasamayacagim cunku o kadar vaktim yok ve tekellesme konusunda cok az bir sey mantikli dusunurseniz gerekli onlemler alindigini fark edebilirsiniz zaten. Teknoloji firmalari icin yasal kanunlar olusturulmustur ve bu kanunlarda Nvidia'nin, Apple'in ya da Samsung gibi yuzlerce firmalarin kullanicilari somurmemesi acisindan bunlar zaten dusunulmus ve kafa yorulmus seylerdir. Hatta bugun her ne kadar gunumuzde cpu tarafinda tam o sekilde uygulanmasada Moore yasasi ile birlikte performans-nm uretimi dengede tutulmaya calisiliyorsa, tekellesmeninde onune gecilebilecek bircok adim atilmistir. Ornegin Nvidia'nin Amd gibi dogrudan kendi rakibi olan bir sirketin satin alarak tekel olmasinin onunde bircok engelleyici faktor yatmaktadir zira ayni seyi Intel'de yapabilirdi fakat firsatlari olsa bile niye yapsinlar ki? Gucsuz bir rakip mi daha iyi yoksa yarin onunuze gelebilecek daha kuvvetli bir rakip mi ? Tabikide onlar icin gucsuz bir rakip daha iyi olur. Burda akla direk olarak 3DFX firmasi gelebilir cunku onuda Nvidia satin almisti fakat oradaki olay ile simdiki olay tamamen farklidir. Yani kisacasi Gtx 1060'in 3000 TL'den 1080'in de 6000 TL'den satilmasi diye bir sey soz konusu olamaz belki TR ile alakali bir durum ile fiyatlar cidden yukselebilir ama dolar bazinda degerlendirirsek 2000-3000 usd civarina orta segment kart alamazsiniz bu isler bu kadar kolay degil Amd'nin batmasiyla olacak is degil bircok firma var pusuda bekleyip Nvidia'nin ya da Intel'in karsisina cikabilecek.

    RX 480'de ayrica burda bahsi gecmeyen gpu kullanimi sorunu mevcut. Oyun esnasinda direk olarak gpu kullanimi %0 oluyor ve fps ler 20'lere kadar dusebiliyor. Her ne kadar surucule ile duzelmesi mumkunde olsa bu bir ciddi sorundur. Guc disinda performans anlaminda da sorunlari olan bir kart kesinlikle referans tasariminin alinmamasi gerektigini dusunuyorum 6+6pin ya da tek 8pin lik ozel sogutuculu modeller beklenmeli o sirada da gtx 1060 cikar ikisi arasinda kiyaslamaya yapilarak makul olan bir tercih yapilir.




  • Maalesef, trollere meze oluyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DIA

    Bahsettiğüm gibi yazılımsal olarak çözülecektir bu 1000 de1 lik sorun...



    Hastayım şu senin gibi fanboycukların 1000 de 1 lik gibi saçma sapan yorumlarına. Kartlar test ediliyor ortalama çıkarılıyor ve ortalamaya göre kartların fazla enerji harcadığı anlaşılıyor ama senin gibi fanboycuklar hep böyle anlamsız yorumlarla sorunu küçümsüyor. AMD sorunu kartı yavaşlatarak çözerse ne diyeceksiniz merak ediyorum.
  • Kapak dediğiniz konuda biraz bilgi vereyim. 2007 yılından 2014 yılına kadar Apple yetkili servisi olarak çalıştım donanım anlamında profesyonel reklam ajanslarına hizmet verdim.
    Ekran kartları ile olan alakam ise baskılama prova sistemlerinin ISO standartında monitör kalibrasyonu tarafında senelerdir süren tecrübemdir.
    Bilişim teknolojilerinde her türlü konuda sohbete açığım ancak kimsenin bilgi seviyesini ölçmek haddim değil. Zaten forumun amacıda bu; bilgi paylaşımı.


    Araştırma konusunda ise siz konuyu açmadan durumdan çok daha önce haberdardım. 8 tane yurtdışı forumunu konu ile alakalı takip ediyorum. Amd nin sayfasında konu ile alakalı 11 tane post var.
    Yeni bir ekran kartının piyasadaki onlarca anakart ile stabil çalışacak diye bi kural yok.

    Konuda yazdığım iddiamı yüksek başarımlı hesaplama üzerinden ele alıyorum.
    1060 4.09gflops, rx480 ise 5.5 gflops değerlerine sahip. yüksek hesaplama yetisine sahip rx480 zaman içerisinde en yüksek verimine ulaşacaktır.

    @mete malesef arkadaşların tezcanlılığı beni üzüyor. Açtığı konu üzerinden beni fanboyluk ile suçlaması üzücü.
    Benim Nvidia markasını bu şekilde kötülediğim bir tane mesajımı bulamazsınız. Her ihtiyacın donanımı farklıdır. Bundan dolayı Nvidia da önermişimdir Amd de...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Maalesef, trollere meze oluyorsunuz.

    Dedi Trollerin efendisi.
  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    Peki konu sizin bahsettiğinz kadar büyükmü? Adama yalvarmışlar bir resim bir video koy diye . Hiç bişey yok Amd forumunda. Bu bahsettiğiniz sorunları farklı markalarda da yaşadılar. Kartı yavaşlatma konusunda başka markaların işlerini bu şekilde çözdüklerini gördük.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Maalesef, trollere meze oluyorsunuz.

    Dedi Trollerin efendisi.

    Trolleyen arkadaşların sonu belli. Kuytu köşede böyle konulara mesaj atmak için bekliyorsanız, hiç kusura bakmayın yararlı değilsiniz. Bunun çözümü, mühendisinin bileceği şeydir, sizin arandığınız başkasını çekiştirecek yer bulmak. Konu sahibi de böyle bir şahsiyet, genele hitap etmiyorsunuz.
    Şunu da ekliyim: kendimi kimsenin efendisi olarak görmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 3 Temmuz 2016; 20:20:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DIA

    Peki konu sizin bahsettiğinz kadar büyükmü? Adama yalvarmışlar bir resim bir video koy diye . Hiç bişey yok Amd forumunda. Bu bahsettiğiniz sorunları farklı markalarda da yaşadılar. Kartı yavaşlatma konusunda başka markaların işlerini bu şekilde çözdüklerini gördük.





    Hangi markalar kartı yavaşlatmış? Arkadaşım gerçekten aşırı saçmalar durumdasın. Durumu AMD kabul edip çözüm ararken senin gibi aklının nasıl çalıştığını anlamadığım arkadaşlar olay yok gibi yorumlar atıyor. Gerçekten ne içiyorsanız rmazan sonrasını bekleyin.


    @Mete Can Karahasan ah be canım Neşem sen hala konuşacak yüzü bulabiliyor musun? Hayır kaç kere rezil oldun bu forumda? Kaçtır seni eğlencemize meze ediyoruz? Yazdığın şeyleri google translateten devşirdiğin gerçeğini yüzüne kaç kere vurduk? Birde utanmadan bu konular mühendislerin konusu diyorsun. E kardeşim demezler mi o zaman bu konu mühendislerin konusuysa en son yorum yapacak adam sensin.

    Hep yaptığın gibi inkar ediyordun. Şimdi konu mühendislerin konusu oldu. Konunuz özü yine aynı asla ilk seri ve referans kart almayın! Hadi git sen apunla oyna.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asisvénia

    quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    Almışken yeni nesil kart olsun diyorum özellikle dx12 olayı yüzünden düşünüyorum. İleriye yönelik oyunlar çoğalınca işe yarar bu dx12 desteği

    Gtx 1060 da geliyor onu bekleyin zaten RX 480'lerin ozel sogutuculu modelleri gelene kadar bir sey almak suan icin mantikli olmaz.

    neyi bekle diyrsun aynı performansta 3gb karta 250+20 dolar daha vermek için mi yoksa 6 gb karta 300+20 dolar vermek için mi HEM DE 192 BİT

    256 bit altı 1080p ultada yetmiyor

    RX 480 250+20 dolara RX480 alırım
  • incelemelerde kart o.c ile pcx slotundan 95w güce asılmış deniliyo, yani 6 pinden çekmesi gerekn gücü kullanmayıp pcx slotundan çekmesi problem, totalde 168W averaj güç tüketen 1 kart 6 pinden 150W güç çekebilecekken bu soketten düzgün 1 şekilde faydalanamıyor, sorunun nerede olduğu hâlen araştırılıyomuş fakat baskı devredeki güç bölümü üzerine yoğunlaşılıyo buda özel üretimnlerin sıkıntısız olması ihtimalini oldukça güçlendirir, en azından stok kart ile aynı güç dizilimini kullanmayan modellerde görülmeyeceği kesinlik kazanabilir gibi duruyo ancak şimdilik bu kartı almayı düşünenler özel modelleri düşünmeliler çünkü AMD'nni stok fanlı kartını kullanmak hâlen risk taşıyo ve kartlar geri çağırılırsa geçen süreç veya anakartınızın eskaza hasar görmesi canınızı sıkabilir.

    http://www.pcworld.com/article/3091128/components-graphics/amd-promises-fix-for-radeon-rx-480s-controversial-spec-exceeding-power-consumption.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 6 Temmuz 2016; 11:28:50 >




  • Çözümlendi. Söylesene nvidia coilwhineyi çözünledimi ? onun için neden konu açmıyorsun fanboy ? yada ""şok şok gtx 1060da sli desteği yok"" diye konu aç.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.