Şimdi Ara

Samsung KU7000 Kullanıcılar Klubu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.767
Cevap
116
Favori
314.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar 2016 model ku7000 serilerinde gerek birbirimize, gerekse forumda ki arkadaslara yardimci olmak amacıyla konuyu açmış bulunuyorum. Kullanıcılar olarak tv deki sorunları güncellemeleri eksiklik veya bilgileri burdan paylaşıp alacak olanlara tavsiyeler verebiliriz. Almış olan arkadaşlar olarakta bilgi alışverişinde bulunabilir. Şu an toplu bi forumda bilgi olmadigindan her arkadaş ayrı forumlarda sorunlarına veya sorularına farklı yerlerde cevap arıyorlar bunu hep birlikte halledebiliriz. Almış olanlar edindikleri deneyimi, alacak olanlarda sorularını yazarsa elimizden geldiğince birbirimize yardimci oluruz.
    İyi forumlar arkadaşlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Geçenlerde komşum gitmiş tanıdık bir arçelik bayisine ya abi bana bir televizyon lazım demiş. O da sana şunu verelim çok güzel bir televizyondur şu özelliği var bu özelliği var diye birazda cilalımış. Komşu gayet memnun övüp duruyor tv yi. Hakikaten abi güzelmiş güle güle kullan dedim. Oh mis gibi kafa rahat ne ışık sızmasından haberi var ne titremeden nede 50 veya 100 nhz olayından oh misgibi izliyor tv sini. Bizler ise araştıra araştıra alıyoruz kafamız iyice karışıyor, sonrada aldığımız tvlerde bir sürü kusur buluyoruz. Sanrım bu teknolji konusunda bişey bilmemek en güzeli
    Merhaba Arkadaşlar,

    Bir 50KU7000 kullanıcısı olarak sizlere bazı bilgiler vermek isterim.
    Öncelikle TR'deki KU7000 yurt dışındaki KU6300 modelidir, rtings gibi sitelere bakarken buna dikkat edin. Aradaki fark kağıt üzerinde panelde, crystal vs purcolor, bunun dışında bir fark görünmüyor.
    TV, 50 hz VA panele sahip, 4 çekirdek işlemcili, hdr desteği olan, yeni tizen işletim sistemine sahip, fiyat performans bakımından sınıfındaki en iyi tv'lerden biridir. Bunun bir üst sınıfı; 10bit hdr 100hz panel tv'lerdir ki bunlar samsung ks, lg 850, sony xd serileridir ki bunların fiyatı da bayağı var. Yani 50 hz panel olmasın 100 hz olsun diyorsanız fiyat hemen uçuyor, zira samsung gibi markalar orta seviye 100hz 4k modelleri bu yıl getirmeyecek gibi.
    Peki ben neden aldım,
    1-sony çok pahalı, KU7000 muadilleri ile fiyat farkı en az 1.000-1.500 TL
    2-lg ips panel olduğu için vazgeçtim ki iyi ki geçmişim, lg bu yılki panellerde de sorun yaşıyor
    3-Renk olarak beni yeterince tatmin etti, benim güzel bulduğum özelliklerinden
    4-Wifi çık hızlı, 4 çekirdekli olmasından dolayı internetten 1080p filmi hiz kesilmeden izleyebiliyorsunuz.
    5-hdr panel değil ancak hdr desteği var, bu muadillerine göre kendini bir adım öne çıkartıyor.(hdr olayını araştırırken dikkat edin, piyasada bir çok model hdr uyumlu olmasına rağmen kendine hdr panel diyor)
    6-inputlag değerleri kendi segmentinde iyi hatta rtings'den de en iyi puanları bu özelliğinden almış görünüyor
    7-siyah dengesi segmentine göre çok iyi

    Gelelim negatiflerine
    1-standart yayın eh işte, ama standart yayını artık kullanan olmadığı için pek takılmayın
    2-tv ayarını yapmak hem çok kolay hem çok zor. ne demek istiyorum, 4k için yaptığınız ayarlar hd yayında sorun yaratabiliyor, film için yaptığınız ayarlar canlı yayında tatmin etmiyor. Lg'lerdeki kişisel kullanıma yönelik profil ayarı olsaymış çok iyi olacakmış.
    3-yeni işletim sistemi iyi ancak, tizen'de şu an program yok desek doğrudur, toplamda 15 tane uygulama var şu anda, bunlardan da 2-3 tanesi kullanılabilir diğerleri çöp, ancak ilerde artacaktır. Bu durum şu an negatif ilerde pozitif olacaktır
    4-tüm samsunglarda olduğu gibi bunda da pvr yok,
    5-kumanda tam bir fiyasko, hiç kullanışlı değil, ben kendime servisten normal kumanda aldım öyle kullanıyorum
    6-usb 3 yok, bunun etkisi nedir? hdd'yi taktığınızda dosyaları görmeniz 3.0 göre daha yavaş. Oynatmada bir fark yok, yorumu size bırakıyorum.

    Sonuç, 50" ve altı tv arıyorsanız, parlak ve canlı renk arıyorsanız ve çok param yok orta sınıf, f/p bir tv istiyorum diyorsanız alın, ancak benim 55" ve üzeri düşünüyorsanız, en az 6.000-7.000 tl bir bütçeniz var ise, kesinlikle sony xd veya samsung ks serisini düşünün.

    Sorularınız var ise yanıtlayabilirim?
    Herkese iyi akşamlar,

    Eylül başı gibi aldığım 55ku7000 modelin kurulumudan 1 gün sonra ekranın sol tarafında arka ışık sızması sebebiyle samsung'tan değişim talebi etmiştim. Fotoğraf çekip göndermemi ve bu fotograflarla değişim onayı isteyeceğiz gibi geçiştirme cümlelerle tarafıma bilgi verilmişti. Tam 1,5 ay gibi bir süre çağrı merkezi ve servisle yapılan diyolaglar sonuçsuz kalmış, hiç bir işlem başlatmadan bana bunun normal olduğunu vb. şeyleri pişkin cümlelerle ileterek değişimin onaylanmadığını söylemişlerdi. Ben de yapılan davranışın adil olmadığı ve hatalı panel kullanmak istemediğim için tüketici hakem heyetine başvuru yapmıştım. Yaklaşık 2 3 hafta önce bilirkişi geldi incelemelerde bulundu. O da panelin hatalı olduğunu ve raporuna olumlu yazacağını söylemişti. Nitekim dün sürecim sonuçlandı ve mahkeme benden taraf oldu. Değişim onaylandı ve bugün samsung çağrı merkezinden değişim onaylandı, en kısa süre içinde servisimiz sizinle irtibata geçecektir bilgisi verildi. Bu kısa görülen ama insanı yoran süreci kazanmış bulunmaktayım. Forumda çoğu kullanıcı değişim talebi ettiğim dönemde bunun normal olduğu, değişimin yapılmadığı ve uğraşmamanın en iyisi olduğunu iletmişlerdi. Sadede gelirsek binlerce lira para verip aldığınız panellerde oluşacak en ufak arızalarda biz kullanıcılar hakkımızı aramazsak samsung tarafından 3. dünya ülkesi olarak görülmeye devam edilecek ve hatalı/ayıplı panellere mecbur kalacağız. Çeşitlilik gösteren garantisi ve servis elemanın insiyatifinde olan süreçleri kabullenmek zorunda da değiliz. Enayi olmayın,hakkınızı arayın.
    Sayg.
    yıllardır bilgisayar kullanırım ve birşeyi almadan öncede zun uzun forumlarda araştırırım. Ancak bu yılların tecrübesi bana birşey öğretti. Bu forumlarda okuduğuna çokta fazla takmayacaksın. Ne alacaksan al gidecek bir magzaya veya bayiye kendi gözlerinle göreceksin sonrada o ürünü alacaksın. emin olun o begendiğiniz ürün sizin ihtiyaçlarınızı uzun süre karşılayacaktır. Örnegin bir otomobil almaya kalk cevap verenlerin çoğu sana alacağın araba için uçantabut diyecektir. Bilgisayar almaya kalk senin seçtiğin bilgisayara cevap verenlerin çoğu çöp diyecektir. Zannedersin ki bu insanların çoğu ferrari alacak parası varken sırf salaklıgından gidipte 25-30 bin tlelik araba alıyor veya 5-6 bin tl verip oyun canavarı bilgisayar alabileceken sırf cahilliginden bin telelik- 1500 tlelik bilgisayar alıyor. Bu iş aldığımız her ürün için aynı. O yüzden gücünüzün yettiği begendiginiz ürünü alın ve bualarda söylenene takmayarak güle güle kullanın. Artık ben öyle yapıyorum
    Eski Kanal listesini yükleme
    Arkadaşlar geçenlerde kendime göre kanal listesi düzenlemiş onuda pc de saklamıştım. Dün yeni yazılımı yükledikten sonra uyduyu yeniden taradım birazda pc deki yedek kanal listeme güvenerek. Tüm kanallar silindi. Ben yeniden eski listemi yüklemek istedim. Ne yaptıysam eski listem yüklenmedi. Meğer her yazılımın kanal listesi farklıymış. Yeniden kanal listesi düzenlemekte çok zahmetli olduğundan araştırmaya başladım biraz araştırınca listenin içindeki xml uzantılı dosyanın içindeki versiyon numarasının farklı olduğunu gördüm onu değiştirnce eski listemi yeniden yükledim. Belki ihtiyacı olan olur diye buraya yazıyorum
    Önce eski listeyi winrar ile bir kılasöre çıkartıyoruz
    içerisinde 3 tane dosya var oradan xml ızantılı 1 kb lik dosyayı metin editörü ile örnegin wordpad ile açıp içersindeki en alt kinci satırdaki <SEI_VERSION>56</SEI_VERSION> satırındaki 56 yı 57 yapıp kaydeiyoruz 57son 1140 nolu yazılımın numarası
    Her üç dosyayı seçip sağ tıklayarak winrarddan arşive ekle diyoruz. Tamam demeden önce arşiv adı satırındaki dosya adının rar olan uzantısını zip yapıp kaydet diyoruz.
    Kanal listemiz hazır yükleyebiliriz
    yok ben uğraşamam diyorsanız buyrun en son güncel benim kullandığım kanal listesi en son acunun tv 8,5 kanalıda ekli trt 4 k 66. sırada
    http://s9.dosya.tc/server/vfbgi2/TURKSAT_KANAL.zip.html
    Not 1140 yazılımı ile uyumlu
  • Su an bildigim Alan arkadaşları etiketledim konuya burdan bilgi alışverişinde bulunup yetersiz kaldigimiz konuları paylaşarak birbirimize ve alacak olan arkadaslara yardimci olabiliriz.
    Şimdiden herkese çok teşekkür ederim emeklerinize sağlık
    İyi forumlar arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alali 4 gun oldu daha kesin bir rahatsizlik yasamadim. Kanal alt yazi bandinin ters yonde aktigini gordum bir defalik. Kanal geçişi tam bastiktan sonra 1,5 - 2sn suruyor. Trt 4k da ufak bir titreme hissettim belgesel goruntu gecislerinde. Goruntu oldukca tatmin edici. Daha iyi goruntu 7-10 binlik tvlerde olabilir ama insan gozu o kadarda algilamiyordur bence ya da ben tupluden gectigim icin harika geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efe08

    Alali 4 gun oldu daha kesin bir rahatsizlik yasamadim. Kanal alt yazi bandinin ters yonde aktigini gordum bir defalik. Kanal geçişi tam bastiktan sonra 1,5 - 2sn suruyor. Trt 4k da ufak bir titreme hissettim belgesel goruntu gecislerinde. Goruntu oldukca tatmin edici. Daha iyi goruntu 7-10 binlik tvlerde olabilir ama insan gozu o kadarda algilamiyordur bence ya da ben tupluden gectigim icin harika geldi.

    Teşekkürler hocam iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bugun kurcam insallah bakalim 4 gozle bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi goruntu ayarinda kullaniyosunuz hocam tvyi 55 inc aldim ben 3 metre civari izleme mesafem var cok hosuma gitmedi ntvnin yayin kalitesi :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre_krgz E kullanıcısına yanıt
    Benim 50inc. Standart mod kullaniyorum ntv nin normali iyi degil trt ve stara gore ama hd sinden izliyorum zaten ben. Bazi kanallarda fark yaratmiyor tv evet ama daha ust tvlerde cok fark yaratmiyordur bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe08 -- 2 Temmuz 2016; 0:51:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efe08 E kullanıcısına yanıt
    Bende de 55 inc var henuz guncelleme yapmadim ama ara ara kasilmalar oluyo ve istedigim canliligi yakalayamadim ne yazik ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen senenin ju7000 serisi daha iyi geldi bana.. Bu iki tv arasında kararsızım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ku7000 ju7000 değilde ju6070 ile eşlenik gibi yegane artısı da hdr sinyalleri kabul edebilmesi...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55KU7000 aldım ve kullanıyorum. Beni mutlu etti TV. Karşısına geçtiğimde vay be görüntüye bak diyebiliyorum. Ama şunu da ekleyeyim marketlerde gördüğümde JU7000 için bu daha iyi bir görüntü diyorum. Ama oradaki görüntü başka kullanırkenki başka, evde denemek lazım anlamak için. Kısaca KU7000 benim gibi fullhd,4k film izleyen ve ara sırada TV izleyen bünyeleri asla üzmez. Aklınız OLED'lerde kalır belki benim gibi ama kafanız rahat olur..
  • caki3500 C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 55 aldim film performansini begendim lakin arada kasmalar oluyo ve istenen goruntu ayarini bi turlu tutturamadim ya cok acik gelip gozu yoruyo ya da cok dusuk isigi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün ben de Samsung 49KU7500 Curved gördüm, KU7000 ile KU7500 arasındaki tek fark birisi düz diğeri Curved olması mı?

    Youtube uygulamasında gezinmek rahat mı mesela, LG'nin Webos kumanda rahatlıgını aratıyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    Arkadaşlar bugün ben de Samsung 49KU7500 Curved gördüm, KU7000 ile KU7500 arasındaki tek fark birisi düz diğeri Curved olması mı?

    Youtube uygulamasında gezinmek rahat mı mesela, LG'nin Webos kumanda rahatlıgını aratıyor mu?

    Webos u aratmaz bence tizen daha kullanışlı. Youtube uygulaması da güzel yani hocam sıkıntı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocami Tizen'de twitch uygulaması var mı acaba?
  • bu tv vatanda bugun 3499 tl ye artı olarak acses kart 200 tl indirim var. bu fiyata alınırmı
  • 2 gün önce 40ku7000 modelinin kurulumu yapıldı. İlk izlenimim görüntü kalitesi güzel ama kasa kalitesi daha iyi olabilirdi.
  • ps4 deneme fırsatı olan var mı araba yarışı pes falan nasıl görüntüsü input lag var mı dostlar bende almayı düşünüyorum çünkü
  • Ben tvden memnun degilim ne yazik ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memnun olmadığınız noktalar neler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.