Şimdi Ara

Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler (73. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.941
Cevap
185
Favori
243.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Öncelikle botunuz hayırlı olsun . yorumları bekliyoruz :) Asoloyu kime sorsam çok sağlam ama çok ağır diyordu oyüzden değerlendirmedim hiç :) tabi modeline göre de değişir. Bana şu modeli önermişlerdi. kış için uygun mu bilmiyorum :)
    https://www.kutupayisi.com/urun/asolo-falcon-gore-tex-erkek-trekking-botu

    hocam sizin söyledikleriniz de çok doğru. Ayağı sarması çok önemli ki zaten buna yönelik ürünler üretmeye başlamış firmalar bu da söylediklerinizin doğruluğunu destekliyor. mesela şu marka
    https://www.tecnicasports.com/products/men/forge-s-gtx/

    Ohzman hocam yaz kış min. 10-15 kg sırt çantası sabit oluyor bende. Söylediğiniz tarz winter hiking botlarından bir kaç tane daha örnek verirseniz marka model olarak onlara da bakarım.
    Bi de markaların genelinden bahsetmedim hocam mesela La sportiva nın trango , Millet in bouthan, Aku superalp vb modeller üzerinden bi şeyler öğrenmeye çalıştım :)
    Peki winter hiking botlarıyla yüklü ve dağlık taşlıkarazide yürüyüş yapılırsa sorun olur mu? İlkbahar ve sonbahar aylarında kullanılır mı yoksa sadece kış mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖmerA27 -- 10 Mayıs 2020; 4:30:30 >
  • Falcon oldukça hafif, ama üst tarafın bileği yarım boy gördüğünüz gibi. Ben Drifter tarzı normal hiking botu öneririm, Falcon max. 30 litrelik çanta ile günübirlik yazlık yürüyüş botu

    Teki 490 gram
    https://www.asolo.com/en/products/hiking/a-fast/falcon-gv-grey-black.html

    Drifter ise 590
    https://www.asolo.com/en/products/hiking/radiant/drifter-gv-evo-cendre-brown.html (açıklamaya bakın; hem kış yürüyüşü hem hiking yazıyor. Yani 4 mevsimlik, aslında daha çok 2+2 gibi, bahar ayları tam dönemi, yaz için fazla sıcak değil, kış için de fazla soğuk değil)

    Ki Drifter oldukça hafif bir bot aslında, hissediyorsunuz da giyerken.

    Diğer markalarda benzer ağırlık aralığında örnekler var elbette
    https://www.maceracumhuriyeti.com/Aku-ITALYAN-Slope-Max-Suet-Gore-tex-Ayakkabi_32952.html
    https://www.meydankamp.com/urun/scarpa-himavan-gtx-shark-bot (indirim olursa)
    https://www.kutupayisi.com/urun/asolo-valley-su-gecirmez-erkek-outdoor-bot


    Ama genel olarak ben 2.4 dış kalınlıkta bot bakardım. Asolo greenwood/tribe gibi :)


    Ağır yürüyüş elbette yapılır ama tabanları çok daha hızlı aşınır. Trekking botlarının farkı bu zeminde dayanıklılık ve uzun vadede orta seviye konfor olarak çıkıyor.

    Hiking botunun yumuşak tabanı normal arazide konfor sağlarken, tamamen taşlık arazide darbe ememez ve 3-4 saat üzeri yürüyüşlerde ağır trekking botlarına göre daha fazla yorar.

    Buna karşın onlara göre çok daha kontrollü, güven hissiyatlı ve hızlı/hafif olacaktır. Approach ayakkabısı/botu denilen kavram buradan geliyor hatta, hafif ama teknik dağ botları;
    https://www.kutupayisi.com/urun/asolo-magnum-su-gecirmez-erkek-outdoor-bot
    https://www.meydankamp.com/urun/scarpa-zodiac-plus-gtx-shark-orange-bot-1 ya da

    Normalde tam kösele ayakkabı gibi bile olanları mevcuttur :)
    https://www.switchbacktravel.com/best-approach-shoes



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 10 Mayıs 2020; 11:24:3 >
  • ÖmerA27 Ö kullanıcısına yanıt
    Falcon ve Drifter sana uygun olmaz. Yüklü ve taşlık arazide kullanacağın için zamanla tabanları yetersiz kalır erkenden eskitirsin. Asoloda bir üst segment olanlar daha uygun.
    Mesela Asolo da TPS Equalon giriş seviye dağcılık botu yada son seviye trekking botu olan Shiraz daha uygun gibi , taban kalınlığı senin için önemli. En az bu seviye olsun üstü artık sana kalmış.
    Botuda yarım numara büyük al emin ol dik rampalarda 5 6 saatlik yürüyüşlerde kalın çorap ile işler oyle istediğin gibi olmuyor. Sadece bundan dolayı tecrübesizken çok iyi bir ayakkabıyla bir hafta can çekişdim ve döndüğümde yarı fiyatına satmak zorunda kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marksman84 -- 10 Mayıs 2020; 15:51:42 >
  • Şu linki buraya bırakıyım bilgilendirici bir yazı.
    https://www.atlaskamp.com/trekking-ayakkabisi-nasil-olmalidir

    5. sırada geçen kısım

    Trekking ayakkabıları normal günlük kullanımdan biraz daha farklı kullanıldığından beden seçimi biraz daha farklıdır. Yaptığımız outdoor faaliyetlerde sırtımızda çanta ile uzun mesafeler yürüyerek ayağa kan akışını sağladığımızdan, ayaklarımız bir müddet sonra şişecek ve doğru yapılmayan bir beden seçiminde bizi rahatsız edecektir. Yapmamız gereken ayağımıza yarım ya da bir numara büyük ayakkabı seçerek hem kalın trekking çorabının oulşan boşluğu bir miktar almasını sağlamış oluruz hem de şişen ayağımızın ayakkabı içinde rahatsız olmasını engellemiş oluruz. Böylece şişen ayak parmaklarımızın yokuş aşağı yürümelerde ayakkabının burnuna vurup can yakmasını da engelleriz.
  • Bu konuları araştırmak öğrenmek çok keyif verici ama bi okadar da kafa karıştırıcı:)Bişeyler yerine oturdu aslında.Mesela Alacağım bot Bestard kathmandu ile Asolo falcon arası bişey olmalı gibi. Umarım doğru anlamışımdır :)
    Asolo valley, shiraz ve tribe, Aku slope listemde. Galiba ben de bir Asolocu olacağım bu gidişle :)
    Asolo shiraz ile La sportiva trango arasında ne gibi fark var? Şekil şemal olarak benziyorlar. Ağırlık olarak trango 60 gr fazla.Astar kalınlıkları aşağı yukarı aynı.
    Bu arada aldığım meindl bot geldi. Söylediğiniz gibi 1 numara büyük aldım. Malum daha deneyemedim ama baya memnun kalacğım gibi:)
  • Salomon Authentic Ltr Gore-Tex botu nasıldır?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oathbreaker. kullanıcısına yanıt
    Nerede kullanacaksınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocalarım tekrardan merhaba.
    https://www.hepsiburada.com/rab-microlight-alpine-kapusonlu-erkek-kaz-tuyu-ceket-p-HBV00000F3EGD?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.6831.shop.nelk.outdoor-ssc&gclid=EAIaIQobChMIpuiL2Pq96QIVEu7tCh1vHQZLEAkYGCABEgKH1_D_BwE

    Bu montun bedeni nasıldır kullanan var mı? boyum 187 kilom 94 şişman değilim. XXL bedeni olur mu bana sizce? Bu marka hakkında geçmişte yazdıklarınıza ve kış sezonu fiyatına bakaraktan fiyatı çok uygun gibi.Elyaf dolgu bir montum var eksi 5 dereceye kadar sıcak tutuyor beni. Bunu alırsam aynı işlevi mi görür yoksa daha mı iyi olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖmerA27

    hocalarım tekrardan merhaba.
    https://www.hepsiburada.com/rab-microlight-alpine-kapusonlu-erkek-kaz-tuyu-ceket-p-HBV00000F3EGD?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.6831.shop.nelk.outdoor-ssc&gclid=EAIaIQobChMIpuiL2Pq96QIVEu7tCh1vHQZLEAkYGCABEgKH1_D_BwE

    Bu montun bedeni nasıldır kullanan var mı? boyum 187 kilom 94 şişman değilim. XXL bedeni olur mu bana sizce? Bu marka hakkında geçmişte yazdıklarınıza ve kış sezonu fiyatına bakaraktan fiyatı çok uygun gibi.Elyaf dolgu bir montum var eksi 5 dereceye kadar sıcak tutuyor beni. Bunu alırsam aynı işlevi mi görür yoksa daha mı iyi olur?
    Fiyatı uygun gerçekten. Normalde ne giyiyorsan onun bir altı almalısın. YanI Türkiye’de large ise Rab medium olmalı. Fakat bu mont biraz saran bir yapısı var. Eğer göbek çok ise Türkiye’deki size alabilirsin ama oda büyük gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marksman84 M kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam normalde L-XL arası değişiyor giydiğim beden.Göbeğim yok ama bunun xxl si çok büyük gelir o zaman bana.
  • ÖmerA27 Ö kullanıcısına yanıt
    Ben Rab Valiance ceket ve Marmot Shadow ceket kullanıyorum ayrı ayrı.

    Valiance yaklaşık 750 gram ve 800 fill, Shadow ise 1100 gram ve 700 fill. Valiance aktif yürüyüşler, trekkingler için çok uygun olsa da şehir için pek uygun değil. Ama su geçirmezliği Shadow'dan daha üstün, dikişleri lazer kesim işleme sahip. (Shadow çok ağır yağış altında omuzlardan-dikiş yerlerinden-su alabiliyor 10-15 dk gibi bir süre içinde. Dediğim yağış banyoda duş başlığı altında durmaktan farksız bu arada, orta halli yağmurlarda bir sorun yaşamadım. Marmot tamamen su geçirmez dese de, kutupayisi tarafı aynı şeyi söylemiyordu. Demek haklılarmış dedim başıma gelince :) )

    Shadow ise daha uzun eteği ve ağır yapısı ile şehir için çok daha uygun. (durakta bekleme, sabit durma, eteklikten rüzgâr almama, sökülebilir başlık)

    Zaten önce Valiance alıp, 1 ay sonra yanına Shadow eklemem bu yüzden oldu. Şehirde özellikle ön kısımdan çok rüzgâr alan Valiance beni mutlu etmedi. Çok iyi bir ceket olabilir ama benim kullanım amacım için yetersiz kalıyordu.

    Sizin baktığınız microlight ise sadece 380 gram ağırlığında. Valiance'dan bile daha kısa bir eteğe ve genel yapıya sahip, ayrıca su geçirmez değil ve ayrıca klasik tipte dikişli bir yapıya sahip (Valiance box-wall kullanırken, microlight baffle kullanıyor. Bu iki şey de neyin nesi derseniz buyrun:https://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/knowledge-base-what-is-a-box-wall-down-jacket-i1572. Üstteki Valiance, alttaki microlight)

    Bu yazdıklarım microlight'ı kötülemek için değil. Aynı Shadow ve Valiance'da olduğu gibi üretim amaçları farklı olan ceketlerden bahsediyoruz. Valiance hafif ve su geçirmez bir teknik trekking ceketi iken, microlight adı üstünde ultralight bir kaz tüyü ceket, hafif dış kullanım ya da ince bir orta kat amacı ile kullanılabilir. Polartec classic 200 kullanan orta kalınlıkta bir polarla kabaca aynı seviyede ısıtan bu ceketin normal bir polardan farkı, rüzgâr geçirmez astar kullanılarak softshell ceket gibi bir hâle getirilmiş olması.

    Bunların yanı sıra fiyatının shadow ve valiance'a göre 3'te 1 daha ucuz olması TR tarafında inanılmaz bir indirim olarak görülebilir. Bu iki ceket de hâlen (indirimle bile) 1800 lira civarında fiyata sahip. Shadow k2outdoor sitesinden, rab valiance ise kutupayısından bulunabilir.

    Kışın sokakta kalın gömlek üzerinde bile giyen kişiyi kasabilecek bir ceket microlight, şehir kullanımı için Valiance'dan bile daha konforsuz. Elbette insanlar dar, klasik, bol kesim arasında tercih yapabilir ancak ciddi bir rüzgârda bu ceket şehirde hiç mutlu etmeyecektir. Havanın durgun olduğu ve nemin düşük olduğu 0 ila -5 santigrat gibi derecelerde iş görebilir ancak yağmur olur, sert eser, durakta çok beklemek gerekir, dışarıda bir kafede vs. oturulursa önce etek boyundan sonra genel olarak yetersiz dolgusundan dolayı memnun etmeyecektir. Bu mont arabaya binerken üzerime hafif bir şey alayım, hemen bakkala koşup geleyim, yarım saat yürüyüşe bir çıkıp geleyim montu. Midpoint'te columbia'nın benzer kesimdeki janjanlı kaz tüyü montları ile yan yana dizilip oturmuş, ısıtıcı altında kahvelerini yudumlayan beyaz yaka tayfası arasında da pek sırıtmaz :).

    Eğer ara kullanım için böyle bir ceket arayışı varsa evet fiyatı çok uygun ancak elyaf dolgu bir montunuzun değil 350 gram, 1 kilodan bile hafif olduğunu sanmıyorum. Yani microlight içindeki kaz tüyü isterse 900 fill 95/5 beyaz kay tüyü olsun, (ki değil, 750 fill) 1 kilo elyaf dolgu ile yalıtım olarak yarışamaz.

    Bu yüzden aynı işlevi görmez ve şehir kullanımında o monttan daha da kötü olur.

    Boya gelecek olursak ben 1.92 ve 100 kg civarıyım. XL bana çok iyi oturuyor. Valiance klasik kesim, Microlight dar kesim olsa da ben önce XL boy alır denerdim. XXL bence çok şekilsiz duracaktır, dar kesim ürünler büyük geldiklerinde çok ama çok şekilsiz duruyorlar çünkü hatları çok net belli olduğu için bunlar üstünüze oturmayınca inanılmaz sırıtıyor.

    Gene destan anlattık ama iyi özet oldu.

    Ben olsam şehir kullanımı için bu fiyata bile almazdım. Dediğim gibi bunu baharlık bir günübirlik hafif ceket, tek gece konaklamalı hafif havada kamp ya da yürüyüş sırasında-arabada kışın üstümde birşey olsun diye kullanmalık bir mont olarak düşünün. Ben böyle düşünerek alırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 19 Mayıs 2020; 7:11:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖmerA27

    Anladım hocam normalde L-XL arası değişiyor giydiğim beden.Göbeğim yok ama bunun xxl si çok büyük gelir o zaman bana.
    Rab Vailance ve Microlight ikiside vücudu saran bir yapıları var. Microlight biraz daha yapışıyor. Alt kısımda büzgü ile iyice sararsanız soğuk havalarda daha sıcak tutuyor. Ama büzgü kısmı Ohzman dediği gibi çok iyi değil.Bu fiyattdan pahalı almıştım şu an bayağı uygun. Rüzgar gibi durumlarda kapşonuyla vücudu çok güzel kapatıyor. Güzelde sıcaklık sağlıyor. Ohzman bu konuda katılamıyacağım. Gayet sıcak tutan bir mont ama eksi 10 da değil tabi. İstanbul soğuğu için gayet yeterli.İstanbulda, şehirde zayıf ince birisi için çok güzel kesimi var. Ama göbek var ise orda biraz sıkıntı yapıyor. Çok soğukta içine kalın bir şeyler giyersen biraz sıkı oluyor. Bence göbek az ise alttaki büzgü kısmı daha yeterli kalıyor. O yüzden vücud yapısı önemli anladığım kadarıyla. Ohzman dediği gibi sökülebilir başlık önemli gerçekten. Bazen bu kapuşonlar şehirde çok boğucu ve görünüşde kaba olabiliyor. Ama ısıtmada kapuşonsuza göre çok daha iyi ısıtıyor. Rab gerçekten iyi bir marka. Bu fiyatada alternatif bu kalitede pek marka yok. Dezavantajları olsada bence pişman olmazsın. Tabii giyim tarzına uygun olursa.
  • Marksman84 M kullanıcısına yanıt
    Çok da üşümeyen bir tiptim ben de oysa ki demek benden de fırın olanlar varmış

    Şaka bir yana alttan büzünce elbette rüzgarı kesiyor ama ben daha klasik kesim ve uzun etekli ürünleri tercih ediyorum yoksa beni boğuyor o ceket. Muhtemelen daraldığım için kalıbı ferah şeyleri seviyorum zaten. Tüm giysimlerimde hep hafif bir bolluk mevcut :)

    İstanbul soğuğu dediğimiz şey zaten pek eksilere düşmüyor ama nemli ve rüzgârlı olduğunda iç titretiyor. Bu yüzden Shadow'u tercih ediyorum hatta belki Helly Hansen Barents Parka da alacağım sırf tipi yüzünden :).

    Bu arada shadow olabilecek en atletik kesime sahip iri kaz tüyü montlardan biri. Giyince öyle michelin bebeğine dönmüyorsunuz. Ama elbette üçte bir fiyata slim fit giyinerek sorun çözebilirim ben diyorsanız iyi marka ve iyi ceket Rab.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ohzman

    Çok da üşümeyen bir tiptim ben de oysa ki demek benden de fırın olanlar varmış

    Şaka bir yana alttan büzünce elbette rüzgarı kesiyor ama ben daha klasik kesim ve uzun etekli ürünleri tercih ediyorum yoksa beni boğuyor o ceket. Muhtemelen daraldığım için kalıbı ferah şeyleri seviyorum zaten. Tüm giysimlerimde hep hafif bir bolluk mevcut :)

    İstanbul soğuğu dediğimiz şey zaten pek eksilere düşmüyor ama nemli ve rüzgârlı olduğunda iç titretiyor. Bu yüzden Shadow'u tercih ediyorum hatta belki Helly Hansen Barents Parka da alacağım sırf tipi yüzünden :).

    Bu arada shadow olabilecek en atletik kesime sahip iri kaz tüyü montlardan biri. Giyince öyle michelin bebeğine dönmüyorsunuz. Ama elbette üçte bir fiyata slim fit giyinerek sorun çözebilirim ben diyorsanız iyi marka ve iyi ceket Rab.
    Bazen pm atıyorlar ne önerirseniz diye bende giyim tarzı, kesim nasıl seviyorsunuz diye uyarıyorum . Mesela siz bol seviyorsunuz ben ise hafif slim fit seviyorum. O yüzden tercihler çok değişebiliyor. O yüzden insanlar birazda kendi zevklerinide hesaba katmalı. Sadece sıcak tutması gibi nedenler ile bir şey aldığında üzerine yakıştırmadığında o para biraz çöp oluyor ki 2 3 senedir fiyatlar uçtu. Gerçekten çok pahalındı.
  • İkinize de cevaplar için çok teşekkür ederim.Marksman hocam muhtemelen dediğiniz gibi çok bol olacaktı:) Sayenizde yine bi yanlış seçimden döndüm :) Ben bu montu kış kampı için orta katman olarak almayı düşünüyordum şehir için değil :) Nevşehirde yaşıyorum ki kış aylarında hava sıcaklığı en iyi sıfır ile eksi beş derece arası oluyor.
    Ohzman hocam elyaf dolgu dediğim mont elyaf olmayabilir tam emin değilim çünkü çok hafif. Geçen sene bi instagram butiğinden almıştım 150 tl ye. Almanyada bi futbol takımının lisanslı ürünü su geçirmiyor ve dediğim gibi eksi 5 derecede içlik Mc kinley polarla gayet ısındım.
    Kış kampı için önerebileceğiniz bir mont var mı? Su geçirmez olması şart değil. Piyasa şartlarından dolayı çok bütçe ayıramıyorum. F/P ürünü bişey arıyorum.
  • Benzetmeler çok güzel hocam Michelin yavrusu,beyaz yakalılar falan :)):)
  • Thermarest mat ile ilgili fikriniz nedir? Husky matlarla kıyaslama yaparsanız yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atincov1122 -- 11 Temmuz 2020; 15:37:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @Arkadaşlar,
    Stoklar güncellenmiş, İhtiyacı olanlar kaçırmasın, L-LX-XXL bedenleri sınırlı sayıda var...
    Gelecek sezonda bu ürünlerin etiketleri acayip olacak...
    https://www.spx.com.tr/urun/jack-wolfskin-troposphere-erkek-outdoor-mont-1111711-6000.html
  • Merhaba arkadaşlar buradan hangi çorap ve hangi içliği almam gerektiğini forumu okuyarak öğrendim fakat mont ayakkabı konusunda kafam karışık..kışın dışarda çalışmıyorum sağlıkçıyım sabah bazen arabayla 15 dkda işe gidiyorum.. bazen de 15 dk evden dolmuşa yürüyorum işten gelirken ise 10-15 dk dolmuş bekleyip eve dönüyorum..mont için 1000-1800 arası bütçem var..beni üşütmeyecek konforlu rahat edeceğim bir mont ceket parka artık hangi bu durum için uygunsa arıyorum...ayakkabıda iş yerinde rahat kullanacağım rahat konforlu birşey arıyorum..bilen tecrübeli arkadaşların tecrübe ve tavsiyelerini bekliyorum selamlar
  • atincov1122 A kullanıcısına yanıt
    Prolite serileri ince ama dayanıklı ve dağcılığa uygun modellerdir, neoair neo x-max vs. serileri ile daha kampçı/konforlu/premium modeller arasında gidip gelmekte.

    Bazıları üstünden kaydırabiliyor uyurken malzemeden ötürü ama en iyi konforu en üst model neo serilerinden alırsınız. 10 cm'e kadar kalın olanları var. Ben prolite kullanıyorum 2006'da satın aldığım, daha hava kaçırdığını görmedim :). Delip patlatmadığınız sürece uzun yıllar kullanırsınız.

    Ben neo tavsiye ederim ama.

    Husky'ler ile karşılaştıramıyorum kullanmadım ama normal şişmelerle alakası olmayan bir kalite ve konfor mevcut. Gene de mevcut kurlarla fiyat olarak kesinlikle alınabilir gibi değiller. Neo matlar 2000 liralara gelecektir.
    https://www.thermarest.com/ie/products/sleeping-pads

    edit: 2000'i çoktan geçmişiz :D
    https://www.avfoni.com/urun/thermarest-neoair-xlite-regular-sisme-mat-acik-turuncu-1487188?gclid=CjwKCAjwmrn5BRB2EiwAZgL9oiq_U2ecSebASVFpqUgBFYMu1pb_f4rspaVhw1M4LGIYNuDUUzkRGxoCrMQQAvD_BwE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 8 Ağustos 2020; 16:38:1 >
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.