Şimdi Ara

Klima iç ünite ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dun taktirdigim samsung 7500 klima ilk açıldığında sesli çalışıyor sanki fan sürüyormuş gibi. 30 sn sonra geçiyor gibo ama derinden tir tir ses geliyor. Bu durumda neyapmam gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Slm kardeşim bende Samsung aldım 4 gün önce henüz montaj olmadı servis gelmedi daha doğrusu umarım pişman olmam Samsung aldığım için
  • blueomer B kullanıcısına yanıt
    Benim sorun yaşamam samsung kotu olarak algilamayin tamamen sans. Bulunduğunuz şehre göre değişiyor servis durumları. Benim sansima akşam aldım ertesi gün kuruldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardim için tsk bir sorum olacak size montaj yaparken elektrik tesisatını felan herşeyi sorunsuz yapıyorlar mı birde klima için ayrı bir şartel yapıyorlar mı kutu icinde bunlar varmı mesela
  • blueomer B kullanıcısına yanıt
    Elektrikcinin isini elektrikciye birakiyor servis yetkisi olmadığı için. Anlaşmalı elektricikleri var yönlendiriyor.
    Kendim elektrikle hasır nesir olduğum için kendim hallettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duvar eğim durumu göz önünde bulundurulmamış ve iç ünite montajı esnasında kasılmış ise cross fan sürtme yapıyor olabilir ama sonra ses gidiyor demeniz bu tezimi çürütebilir. tereddütsüz servis kontrolü şart hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Duvar eğim durumu göz önünde bulundurulmamış ve iç ünite montajı esnasında kasılmış ise cross fan sürtme yapıyor olabilir ama sonra ses gidiyor demeniz bu tezimi çürütebilir. tereddütsüz servis kontrolü şart hocam.

    Teşekkürler cevap için.

    İlk kez inverter klima kullanıyorum. 26 derecede ayarlı vaziyette. 5 dk dır motor durmuş vaziyette bekliyor. Bu durum normal mi. İnverter da motor hiç kapanmıyor diyebiliyorum yanlıssa duzeltin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temel prensip kapanmamasi yonde ancak bu olguya sensorlerden aldigi bilgi dogrultusunda ana islemci karar veriyor. Soyle ornek vereyim. Dis ortam 45 derece. Ic ortam 32 derece. Ic unite boru sensoru ve kondanser sensorunden de basinc yogusma derece bilgileri geliyor. Sistem ayni zamanda sizin olmasini istediginiz isi degerine bakip ayarlamalari bu dogrultuda yapiyor. Yazdigim bilgiler dogrultusunda sizin 24 derece istediginizi varsayalim ve ana islemci gibi dusunelim. Siz 24 istediyseniz icerisi 32 ise disarisi 45 ise kompresoru max hertze zorlayip acil soguk hava ihtiyacini, cikis agizindan baslangic olarak 13 cikmasini saglayip yaklasik 20dk icinde ic ortami 28 e indirmeyi basarmis olalim. Dis ortam halen 45 ise icerideki ortamla fark acildi demektir. Konfor kosullarinin 22 27 arasi %50 nem dengesi diye dusundugumuzde 5 dakika sonra icerinin 27 ye inecegini hesaplayip kompresoru 96 hertzden 72 hertze cekelim. 10 dakika daha gecti ve ic ortam 26 oldu ancak dis ortamdan 45 bilgisi ile kondanserden yogun basinc bilgisi gelmeye devam ediyor. Bu durumda kompresoru 66 hertze cekiyoruz zira hedefimiz olan 24 dereceye henuz ulasmadik. Tüm bu farazi zamanlama tablosuna istinaden 1 saat icerisinde oda sicakligi istenen seviyeye yani 24 dereceye gelmjs olsun. Akilli olan islemcimiz sunu yapar. Kompresoru en alt limit olan 48 hertze ceker, minimal dongude hava sirkulasyonuna devam eder. Kompresor en alt limitlerde gaz sikistirmaya devam eder lakin cikis isisi 30 lu degerlere kadar yukselir. Amac, iceride yuksek enerji harcayarak elde edilen 24 dereceyi kaybetmemektir. Buraya kadar hersey olmasi gerektigi gibidir zira disaridan halen 45 derece bilgisi gelmeye devam etmektedir zira ic ortam ile dis ortam sapma orani cok yuksektir bu nedenle kompresor kapatilmaz.

    Peki senaryo tamamen ayni olsun. Tek fark,dis ortam isisi 32 olsun. Siz de kendinizi ana islemci yerine koyun. Dis ortam 32 ic ortam 24 ve aradaki sapma orani bu derece dusuk iken kompresor calistirirmiydiniz? Minimal de olsa enerji harcarmiydiniz?
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Çok açıklayıcı ve benim için çok faydalı oldu.
    Tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cakin kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Faydasi olduysa ne mutlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.