Şimdi Ara

Türk Telekom Adına Arayan Dolandırıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi günler.

    Bu sefer Telekom faturası üzerinden hizmet satın almayla ilgili bir dolandırıcılık vakasıyla karşı karşıyayız.
    Geçen hafta telefonuma "TÜRK TELEKOM Ödeme PIN Numaranız" içerikli bir sms geldi. Ben bunu fatura ödemede kullanılıyor herhalde düşüncesiyle önemsemedim.

    Yalnız aynı içerikli mesaj farklı bir kodla bugün de geldi. Ardından bir cep telefonu numarası tarafından arandım. Arayan kişi "Türk Telekom'un Şüpheli İşlemler Departmanı'ndan aradığını, hattımdan PlayStore üzerinden 17 CD'lik, 239 lira değerinde alışveriş yapılmaya çalışıldığını, fakat bunun şüpheli bulunduğu için ürünün kargoya verilmediğini" söyledi.

    Bu işlemi hattıma giren herhangi biri yapmış olabilir mi, evde küçük çocuk var mı vs laf çevirmelerden sonra eleman sadede geldi. "Hattınızı bu tür alışverişlere kapayalım, bunun için sizin kodunuzu yenilememiz gerekiyor. Lütfen size yolladığımız kodu bize söyleyin."

    Şimdi arkadaşlar; bu kod bilindiği üzre kredi kartlarındaki "3D secure" şifresi gibi bir işlev görüyor. Yani yapılmaya çalışılan alışverişi bu kodu vererek onaylamış oluyorsunuz. Bu şerefsizler sizi koruyoruz ayağına, hattınız üzerinden alışveriş yapmaya çalışıyorlar.

    Ha ayrıca şunları eklemem gerek; arayan kişiden adını soyadını, sicil numarası falan sorduğumda gayet kendinden emin bir şekilde bu bilgileri verdi. (Elbette ki sahte bilgiler) O bakımdan, Türk Telekom adına "Telefonunuza şifre gelecek, onu bize söyleyin" içerikli bir aramaya maruz kalırsanız kesinlikle şifrenizi vermeyin.

    İşin acı tarafı ise; telekoma durumu bildirdiğimde, ilgili telefon numarasını almaya bile tenezzül etmemeleri oldu tabi. Hayır bi boşluğumuza gelse de kodu versek, o parayı çatır çatır bizden almasını bilirsiniz ulan ibibikler. Kuracağınız sisteme tüküreyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 17 Haziran 2016; 17:32:33 >







  • Kendilerinin işine geldiği için umursamaması normal. Sonuçta işlem başına komisyon alıyor. Burada asıl suçlu, bu sistemde yıllardır açık olduğu ve suistimal edildiği bilindiği halde kılını kıpırdatmayan devlet

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefone gelen kodu kesinlikle paylaşmamak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    Kendilerinin işine geldiği için umursamaması normal. Sonuçta işlem başına komisyon alıyor. Burada asıl suçlu, bu sistemde yıllardır açık olduğu ve suistimal edildiği bilindiği halde kılını kıpırdatmayan devlet

    Aynen öyle.

    Yahu bir kayıt oluştur, şu numaralı abone adına şu saatlerde yapılan işlemleri başkası yapmıştır de. İşlemi yapan IP numarasını falan çıkartır, telefon numarasından da bi'yerlere ulaşmaya çalışırsın belki.

    Ama yok, ekibimiz ilgileniyormuş.
  • Bu playstore dan kaç kişi dolandirildi serefsizler bi duzeltmiyorlar parayi onlar odemiyor tabi.

    Dolandirici velette sosyal mühendislik konuşturmaya çalışmış ama olmamış :)

    Savciliğa gidip suç duyurusunda bulunun bi kamu davasi yesinde akli basina gelsin veledin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.