Şimdi Ara

Öğrenme Yeteneğine Sahip Robot Laboratuvardan Kaçtı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Robotik alanındaki çalışmalar ilginç olaylara sahne oluyor. Rusya'da gerçekleşen son olayda, öğrenme yeteneğine sahip robot laboratuvardan kaçarak trafiği alt üst etti.

    Robotik alanındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Rusya’nın Perm şehrindeki Promobot Laboratuvarı ilginç bir olaya sahne oldu. Bilim insanlarının bir süredir geliştirdiği, öğrenme yeteneğine sahip robot laboratuvardan kaçarak kendini sokaklara vurdu. Büyük macera robotun pili bitene dek sürdü.

    Russian Channel 5 televizyonunun yayınladığı görüntülere göre, yola çıkan robot trafiğin bir süreliğine kapanmasına da neden oldu. Robotun yolun ortasında gören sürücüler ve trafik polisleri olaya müdahale etmedi. Ardından robot trafiğin açılması için yol kenarına alındı.



    İnternet ortamında ilgi gören habere inanmayanlar da çok. Özellikle Rusya’da yaşanan olayın Promobot şirketinin ilgi çekmek için yaptığı bir faaliyet olduğu iddia ediliyor. Şirketin verdiği bilgilere göre robot insanlarla etkileşime girebiliyor, sorularını cevaplayabiliyor ve yol tarif edebiliyor. Robotoun öncelikli amacı ise promosyonel ses mesajlarını yerleşik hoparlörleri aracılığıyla yayınlamak.

    Kaynak: WebTekno



  • Büyük ihtimalle sahte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.