Şimdi Ara

anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anakartımı kasadan sökerken vidanın üzerinden tornavidayı kaydırdım ve bu parça yerinden söküldü ( kırıldı ) zar zor iphone 4s telefonumla makro çekim yaparak fotoğrafını çektim. Bu parçanın ne olduğunu, nereden temin edileceğini ve nereye taktırabileceğim hakkında bilgi sahibi olan vamı. bu parça olmadan da anakart çalışır mı, çalışması sağlıklımıdır, bu parçanın görevi nedir, tamir ettirmezsem neye zarar verir yada neyin sağlıklı çalışmasına engel olur.

    araştırdığım kadarıyla smd direnç miş ve üzerinde numara yazarmış ama üzerinde herhangi bir rakam yok ve anakartın her yerinde bu parçadan irili ufaklı var. bu hasar gören direnç kaçlık. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

     anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü)




     anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü)
     anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü) anakart üzerindeki bu parça hakkında (hasar gördü)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XRPCOIN -- 17 Haziran 2016; 10:40:05 >







  • Geçmiş olsun hocam. Bu hasar ses kartında veya ses çıkışlarında bir soruna neden olabilir belki ama tam bilemiyorum. İsterseniz servisle bir görüşmeyi deneyin. Garanti dışı kalacaktır ama belki ücretli olarak tamir etme imkanları olabilir.
  • Hasan07-36 kullanıcısına yanıt
    Garantisi bitti sanırım da, garantilik birşey değil sanki tecrübeli bir elektronikçi için 2 dkklık bir işlem, eski direnci söküp yenisini lehimleyecek çok zor birşey değil ama ince işçilik ister gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam hasarın tam olarak bılemeyecem aynı parça ımzamdakı 160 gb olan samsung hdd yanmıştı gittim bir elektirickçiye 10 tl yaptıdım sorun kulanıyorum uzun süredir
  • Anakart tamiri yapan bilgisayarcilar var ama onceden de konusun mumkunse tanidik yer olsun. Cakal cok adam gidip 50 100 lira dahi isteyebilir onceden sorun ona gore yaptirin arkadasin da dedigi gibo cok kompleks bir sey degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Sakarya'da işinin ehli bu işlerden anlayan bir dükkan vardır umarım, bir kaç video izledim hiçte zor bir iş değil. İşini önemseyen birilerini bulurum umarım zira ana kartım zor bulunan ve pahalı bir kart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuzey montaj direnc yada kapasitördur. parcanin fiyati 1 2 kuruş. ancak önemli olan o parcayi sökerken yollara zarar vermemek. Elektronik Lehim/tamir yapan bir kisi kolaylikla yapacaktir. 20-30 liradan fazla vermeyin. Kendiniz yapmaya kalkmanizi tavsiye etmem. Ses giris cikislarinin yaninda olduğu icin buyuk ihtimalle onlarla ilgilidir. Anakartin bu haliyle yüzde 90 çalışacağını dusunuyorum. belki o parcanin yoklugu problem olusturmayabilir. riske girmemek icin yenisini taktirmak dogru bir yol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HITM@N kullanıcısına yanıt
    Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Yarın araştıracağım bu işi yapabilecek birilerini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasimiz ayfon 4s telefonuyla o kadar cekim yapmis bi yardim edin beyler.Şaka bi yana umarım sorununuz hallolur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hogcada -- 21 Haziran 2016; 0:45:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin içine işçilik girince 30 liraya falan kurtaramazsınız bence. O kadar ince işçilik yapabilceklerini de pek sanmıyorum. Benim tavsiyem servisine yollayın ücret karşılığın da yaptırın.
  • Sorunum halloldu arkadaşlar. 2 dkkda eski bir laptoptan anakartından aynı parçadan söktü ve lehimledi şu an anakart aktif olarak çalışıyor. Herkese teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.