Şimdi Ara

direkten gelen telefon hattını eve nasıl bağlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar köyde oturuyorum. ev ise baya eski. telefon hattım kopmuştu, telekomdan geldiler ve sokaktaki direkten yeni bir telefon kablosu çekip direk benim modeme bağlanan kabloya ek yaptılar. yani artık duvardaki girişten gelmiyor internet, direk sokaktaki telefon kablosundan alıyorum. bu olaydan sonra bi kontrol ettim download hızım yerlerde 1.60 mbps görebiliyorum en fazla. hattım kopmadan önce böyle değildi.

    şimdi bu sorunun nedeni bu şekilde yapılan ek bağlantı mı?


    ayrıca telefon hattım kopmuştu demiştim, kopan kablonun ucu çatıdan sarkmış vaziyette duruyor. yani evin içine giden kablonun ucu. ev eski olduğu için çatıya çıkıp iç tesisatı bulmak biraz zor. telekomcularda haliyle uğraşmayıp direkten çektikleri telefon hattını çatının içindeki tesisata bağlamayıp yukarıda anlattığım şekilde saçma sapan bi bağlantı yaptılar.

    şimdi tekrar arıza bildirsem köyde olduğumuz için hemen gelmiyorlar 2 haftayı bulur gelmeleri. kendim yapılması gerekeni yapsam diyorum.


    sorunu tam olarak nasıl anlatacağımı bilemedim ama inşallah anlatabilmişimdir. bu konularla çok az bilgim var. uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum..







  • Qonrul kullanıcısına yanıt
    Kabloların sinyali taşıma hızı ve mesafesi vardır. Arada sinyal güçlendirici cihaz yoksa mesafe arttıkça sinyal kalitesi düşer. Ancak size sinyal güçlendirici cihaz almanızı tavsiye etmeyeceğim. Arayın telekomu şikayet edin lütfen. Kendiniz çözmeye çalışmayın birde sizi sonra sorumlu tutmasınlar. Verdiğim bilgide eksik yada yanlış varsa bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheGray

    Kabloların sinyali taşıma hızı ve mesafesi vardır. Arada sinyal güçlendirici cihaz yoksa mesafe arttıkça sinyal kalitesi düşer. Ancak size sinyal güçlendirici cihaz almanızı tavsiye etmeyeceğim. Arayın telekomu şikayet edin lütfen. Kendiniz çözmeye çalışmayın birde sizi sonra sorumlu tutmasınlar. Verdiğim bilgide eksik yada yanlış varsa bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.

    öncelikle sağ olun. ben yine de dediğiniz gibi arıza ekibini aradım, bakalım ne zaman gelecekler.
    peki merak ettiğim husus şu aslında. adamların yaptığı bu bağlantı şekli sağlıklı mı. hız testi yapıyorum download hızı 2 yi görmüyor. bunun sebebi yaptıkları bağlantı şekli mi yoksa başka bir sorun da olabilir mi
  • Qonrul kullanıcısına yanıt
    tahminimce modeminiz ile direk arasındaki mesafeden dolayı kablo sinyali yeterince kaliteli taşıyamıyor. Sorun bu bağlantı şeklinden sonra ortaya çıktı dediğiniz için sorunun bu olduğunu düşünüyorum. Dün internette genel bir yavaşlık söz konusuydu zaten. Bulgaristan ve romanyadaki hatlarda sorun mu ne varmış. Daha farklı birşey olacağını zannetmiyorum. Hız düşüşündeki sorunun yaptıkları bu işlemden sonra kaynaklandığını belirtseydiniz ve mümkün olduğunca arayıp rahatsız edin çünkü aksi taktirde ilgilenmiyorlar.

    Geçen hafta yaşadığımı anlatayım size. Gayet merkezi bir yerde yaşayıyorum ve 4 gün internet yoktu. Sebebi telekom kutusundaki kabloların çalınmış olması. İşiyle ilgilenen birisi olsa ilk aramamdan sonra sinyalin o kutuya erişmediğini görür ve sorunu anlardı. Ancak ikinci aramamda modeminizde sorun olduğu görünüyor gibi saçma dayanaksız bir yorum yapıldı. Adamlara ben buradaki kutunuz açılmış ve kablolar sarkıyor dedikten sonraki gün gelip işlem yaptılar. Daha ne denirki 3 boyunca hiç bir şekilde ilgilenilmediğinin kanıtı. Birde utanmadan işleminizi hızlandırıcaz diyorlar her aramada. Her arama dediysem 3 günde 4 defa aradım yanlış anlamayın, öyle 2-3 saatte bir arayıp dürtmedim :) 3üncü gün 2 sefer sadece. Ancak keşke o şekilde saat başı dürtseymişim. Neyse buda benim yaşadığım sıkıntıydı :)

    geçmiş olsun. umarım kısa sürede çözülür sorununuz




  • TheGray T kullanıcısına yanıt
    evet o durumu bilmezmiyim. her arayışımda işleminizin acil olduğunu iletiyorum diyor ama hiç bir şey olduğu yok:)
    neyse hocam sağ olun tekrar. bakalım bir daha bi gelsinler baksınlar. yapacak bir şey yok beklicez artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.