Şimdi Ara

Chrome ile https olmayan bağlantılardan gelen trojanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Vista Home Premium işletim sistemi yüklü. Chrome programı ile internete giriyorum. Ön bilgi olarak bilgisayara zarar verici veya saçma sapan sitelere girip gezinme gibi alışkanlıklarım yoktur, neredeyse 20 senedir bilgisayar kullanıcısıyım.

    Geçen haftalarda yine Chrome ile internete girdiğimde, her zaman girdiğim https güvenlikli bağlantılı olan sitelerde uyarı gelmeye başladı. Güvensiz bir bağlantıya girmek gibi şeyler vardı ve internet adresi girilen kısımda https yazan kısım kırmızı çarpı olarak işaretlenmişti.

    Bu durum neredeyse tüm https bağlantılı sitelerde oluyordu. Daha önceden yüklü olan Malwarebytes, Emsisoft ve RogueKiller gibi malware programları ve Kaspersky programıyla bilgisayarı tamamen tarattım, 1-2 adet malwareden başka birşey çıkmadı ama durum halen devam etmekteydi.

    Sonra bilgisayar sistem saati ve tarihinin güncellenmesi gibi bazı çözümleri okudum, onu uyguladım ve sorun çözüldü.

    Şimdi bu durumdan yaklaşık 1 hafta sonra farklı bir sorun ile karşı karşıya kaldım. Https bağlantılara rahatça giriyorum, sorun yok hiçbir şekilde ama https bağlantısı kullanmayan bazı sitelere girdiğimde Kaspersky devreye giriyor ve trojan engellendi mesajı alıyorum. İşin garibi, bu trojan gelen siteyi Firefox ile açtığımda hiçbir sorun olmuyor.

    Chrome ile ilgili olan bu durum hakkında bir fikri olan var mıdır? Cevaplarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 15 Haziran 2016; 20:30:12 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.