Şimdi Ara

Mescid-i Aksa ve Kubbet'us Sahra Karışmasın!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İHH, Kubbet'us Sahra'nın Mescid-i Aksa olduğu yanılgısını bitirmek için kuşbakışı net bir fotoğrafı 2007 takvimine koydu. Karışıklık neden İsrail'in işine geliyor? İşte yanılgıyı bitirecek kare:



     Mescid-i Aksa ve Kubbet'us Sahra Karışmasın!!!



    ALİ EYVAZ'ın haberi

    İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), bütün dünyada birbirine karıştırılan Kubbet'us Sahra ile Mescid-i Aksa'yı birlikte kuş bakışı gösteren bir fotoğrafı 2007 takvimine koyarak, özellikle Müslümanların belleklerindeki bu karışıklığın giderilmesini amaçladı. Genelde Kubbet'us Sahra'nın Mescid-i Aksa olduğu yanılgısı Türkiye'de olduğu gibi pekçok İslam ülkesinde de mevcut. Takvimde, bu karışıklığın özellikle İsrail'in işine geldiği, “etrafı çevrilmiş, altın sarısı kubbesiyle Mescid-i Aksa'nın yerli yerinde duruyor olduğu imgesinin” pek çok insanda yer ettiğine dikkat çekilerek, ancak buranın Kubbet'us Sahra olduğu, Mescid-i Aksa'nın ise 1969 yılında fanatik Yahudilerce yakıldığı için hâlâ bu izleri taşıyan ve Süleyman Tapınağı'nı ortaya çıkarmak amacıyla altı ve etrafı kazılan siyah kubbeli mescit olduğu vurgulanıyor.

    İSRAİL'İN İŞİNE GELİYOR

    İHH'nın hazırladığı takvimde, Kubbet'us Sahra ve Mescid-i Aksa'nın birbirine karıştırılmasını önleyecek net bir fotoğrafa yer verilirken, takvimin sağ alt köşesinde de söz konusu karışıklığın özellikle İsrail'in işine geldiğine dikkat çekilerek, şöyle deniliyor: “Kur'an-ı Kerim'de “Kendisinin ve çevresinin mübarek kılındığı' belirtilen, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa; 1969 yılında yerine Yahudilerce kutsal sayılan Süleyman Mabedini inşa etmek amacıyla yakılmaya çalışılmış, dış kısmındaki Selahattin Mimberi tamamen yanmıştır. İslam âlemine Kubbet'us Sahra'nın, Mescid-i Aksa olduğu lanse edilerek; oluşacak tepkilerin şiddetinin en aza indirilmesi planlanmaktadır.”

    Yeni Şafak



  • http://forum.donanimhaber.com/m_9133945/tm.htm az önce haber için konu hortlattım....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: crackbaba

    http://forum.donanimhaber.com/m_9133945/tm.htm az önce haber için konu hortlattım....


    bende hort dedim

    arkadaşım hemen 6 altında bu konu var zaten neden bakmıyosun.Boş boşuna açıyosun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.