Şimdi Ara

Rekabet Kurulu Yemek Sepetine Para cezası verdi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sanırım artık 20/10 kuponlar ve jokerler tarih olacak..

    Rekabet Kurulu Yemek Sepeti kararını verdi
    14 Haziran 2016 Salı, 17:49:19Güncelleme: 17:50:10
    Rekabet Kurulu'nun aldığı karara göre Yemek Sepeti'ne 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle para cezası verildi
    Bahse konu soruşturmada, Yemek Sepeti Elektronik İletişim Tanıtım Pazarlama Gıda San. ve Tic. A.Ş.’nin, en çok kayrılan müşteri şartı uygulamaları ile rakip platformlarda daha iyi/farklı koşullar (fiyat, indirim, promosyon, menü içeriği, ödeme şekli, gönderim bölgesi ve limiti gibi) sunulmasını önlemek, rakip platformların tanıtımlarını engellemek, rakip platformlarla çalışmamaları karşılığında restoranlara promosyon sağlamak suretiyle ve Joker uygulamasıyla 4054 sayılı Kanun’u ihlal edip etmediği incelendi.

    http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1253815-rekabet-kurulu-yemek-sepeti-kararini-verdi







  • anlaşılan birileri vatandaşın ucuz yemek yemesinden rahatsız. yada yemek sepeti mafya olmuş. sizce hangisi inandırıcı?
  • Bu adamlar türk telekom gibi tekel mi de rekabeti engelliyor? İstemeyen adam direk restoranın kendisinden sipariş verir, zorla yemeksepeti kullan diyen mi var? Bence burada rekabete ters tek nokta, rakip firmalarla calıstırmamak adına işletmelere promosyon vermesi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cidden tam bir fasa fiso bu olay 10 tl lik çek zaten arada kullanılan birşey ve insanlar ucuza yemek yiyor bunu yaptılarsa hakkımızı helal etmeyiz
  • yemeksepeti şöyle birşey yapıyor olabilir, kardeşim bir tek benimle çalışabilirsin başka kimseyle çalışmazsın yoksa çükünüzü keserim gibisinden. yoksa verdiği çeklerin rekabeti engelleyecek bir durumu yok serbest piyasa herkes istediği fiyattan satar. mesele yemeksepetinin sadece benimle çalışacaksın diye dayatmaya çalışması sanırım. öyle yapıyorsa ceza kesilmesi iyi, çünkü diğer firmalar piyasaya girince rekabette pay sahibi olmak için ya yemeksepetiyle anlaşacaklar yada daha agresif bir fiyat politikasıyla yemeksepetine karşılık verecekler ki insan homo economicus bir varlık olduğu için kendi faydasını maksimize etmeye çalışır, kısacası ucuz olanı seçer. buda yemeksepetinin işine gelmez. 20/10 lar ağıza çalınan 1 kaşık bal.
  • Her güzel şey bitmesin

    Joker,20/10,%20le çılgın atıyorduk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Discount Specialist

    yemeksepeti şöyle birşey yapıyor olabilir, kardeşim bir tek benimle çalışabilirsin başka kimseyle çalışmazsın yoksa çükünüzü keserim gibisinden. yoksa verdiği çeklerin rekabeti engelleyecek bir durumu yok serbest piyasa herkes istediği fiyattan satar. mesele yemeksepetinin sadece benimle çalışacaksın diye dayatmaya çalışması sanırım. öyle yapıyorsa ceza kesilmesi iyi, çünkü diğer firmalar piyasaya girince rekabette pay sahibi olmak için ya yemeksepetiyle anlaşacaklar yada daha agresif bir fiyat politikasıyla yemeksepetine karşılık verecekler ki insan homo economicus bir varlık olduğu için kendi faydasını maksimize etmeye çalışır, kısacası ucuz olanı seçer. buda yemeksepetinin işine gelmez. 20/10 lar ağıza çalınan 1 kaşık bal.

    çok işletmenin çükünü kesmişliği vardır. jokerler biterse işletme yanında bizimde çükler kesilecek.




  • çoktandır çek konusu açılmıyordu.sebep buymuş demek.güzel oluyodu aslında.rekabetinize kurulunuza çubuk sokayım
  • iyi olmuş zaten bize gelen gidende yoktu çek satışta adamın yüzlerce hesabı var onlara geliyordu sadece
  • quote:

    Orijinalden alıntı: r__kara

    iyi olmuş zaten bize gelen gidende yoktu çek satışta adamın yüzlerce hesabı var onlara geliyordu sadece

    o durumun hesapla ve sayısı ile alakası yok bence

    sistem açığı var ..yoksa hep aynı kişilere her hafta isabet etme ihtimali zayıftır..onlarca adet satıklarına göre
  • Sakin okun beyler...Rekabet Kurumu bizleri düşünüyor...

    http://www.tuik.gov.tr/basinOdasi/haberler/2015_58_20151008.pdf
  • Tekelleşme her zaman müşterinin işine yaramaz. Bence iyi oldu.
  • Devlet sanki ortak çalışıyor Mak Danılds Börgör köng ile el ele veriyor minnacık pizzanın hamburgerin menünün 15 liradan başlaması vatandaş için nasıl olsa bir sıkıntı çıkarmaz (?) başka ülkelerde burda 5 katı fiyatına sattıklarını 5 dolardan falan okutmaya başlıyor bu şirketler bazı arkadaşlarımız kur diyecek ama alakası bile yok her ülkedeki fiyat politikası alım gücüne göre hesaplanır altı üstü de fast food firmalarından bahsediyoruz öyle ahım şahım restoranlardan değil maalesef yemek olayı çok pahalı cidden ortak falan çalışıyorlar kırışıyorlar üç beş bence
  • İnadına yemeksepeti.Bu haberi okdugum iyi oldu bundan sonra restoranı aramadan yemeksepetinden gecerim siparişimi nokta.
  • coca cola da bayilere lipton ice tea satışını yasaklıyor. buna da ceza verildi mi acaba.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.