Şimdi Ara

SAMSUNG KS8500 kullanıcıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.479
Cevap
48
Favori
139.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar

    KS8500 serisi tv kullananlar bana yardımcı olabilir mi?
    tv almayı düşünüyorum ama birçok modelden sonra KS8500 alabilirim.
    kullanan arkadaşlar tv ile ilgili beni bilgilendirirse sevinirim.
    YADA başka bir MODEL önerecek olanlar varsa önerilere de açığım...



  • Abartılı kusuru olan tv sahiplerini tenzih ederim fakat, bu kadar inceleyip minik kusurlar aramak psikolojik olarak pek sağlıklı değil. Ürün değişiminden önce psikiyatriye gitmeniz daha mantıklı bence. Obsesif kompulsif bozukluğu olabilir mazallah.Şaka yapmıyorum..

    Dünyanın en mükemmel tv'si olurda icat edilirse, köşesindeki ufak bir çizik size hayatı zindan edebilir.
    Herkese merhaba,

    Geçen hafta 49KS8500 modelini aldım. En son 4 yıl önce 40F7000 serisi bir Samsung TV almıştım ve son derece memnundum. Aradan geçen 4 yılda teknoloji hızla ilerlediğine göre tekrar Samsung alırsam pişman olmam diye düşündüm ve reyonda gördüğüm KS8500 modelini almaya karar verdim.

    Dört yıl önce aldığım F7000 modelinden %100 memnun iken bu yeni aldığım TV beni %100 memnun etti diyemem. Her şeyden önce eğer ilk başta bu forumu okumuş olsaydım büyük ihtimal bu modeli almazdım, ama aldık bir kere. Aşağıda genel bir değerlendirmesini yapmaya çalışacağım:

    1) Görüntü kalitesi:
    Kullanılan VP panel gerçekten mükemmel bir görüntü veriyor. Hele 4K yayınlarda çok güzel görünüyor. Kontrast ve siyah düzeyi mükemmel. Renkler de oldukça tatmin edici. Kısacası yayın kalitesi iyi olduğu sürece TV onun hakkını veriyor. Ben TV'yi direkt uydu'ya bağladım ve yayını oradan alıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım.

    2) İzleme açısı:
    Beni ilk hayal kırıklığına uğratan şey izleme açısının dar olması oldu. İzleme açınız merkezden yana doğru kaydığında o mükemmel siyahlar kayboluyor ve gri bir perde varmış gibi görüntü rahatsız edici bir hal almaya başlıyor. Bu da VP teknolojisinin IPS'e göre zayıf yönü. Bir kaç yıldır TV teknolojilerini takip etmiyordum, ama şimdi bakıyorum ki bazı yönlerden geriye gitmiş. Uzun zaman önce IPS'in çözdüğü açı problemi VP panellerle beraber geri gelmiş. OLED'le rekabet edeceğim diye Samsung bazı sınırları zorlamışa benziyor ve bu zorlama kendini negatif yönde belli ediyor. Yani 4-5 bin lira verip aldığınız son teknoloji TV hala ucuz LCD monitörler gibi bakış açısına göre renk ve ton farkı gösteriyorsa bu benim hiç ama hiç hoşuma gitmez! Tamam belki izlerken o kadar da kötü değil ama gene de rahatsız edici. Şimdi TV'nin tam karşısında oturup izlerseniz sorun yok, ama sonuçta Türk aileleri kalabalık olurlar. 1-2 kişi tam karşıdan izlerken diğer aile fertleri değişik açılardan izlemek zorunda kalacaklar.

    3) Işık sızması:
    Sanırım en çok kaygı duyulan problemlerden biri bu. Bendeki panelde net bir ışık sızması var diyemem, ama belli bölgelerde ışığın hafif normalden fazla sızdığı gözümden kaçmadı. Karanlık bir odada film izlerken rahatsız edici bir sızma görmedim. Tabi ben "Eco Solution" denen olayı açtım. Zaten LED TV'lerde açmak zorundasınız. Benim önceki Samsung TV'lerde de ilk iş olarak bu özelliği aktif hale getiriyordum.

    Bakın gündüz güneşinde bir odada izlediğin ayarlarla gece karanlığında izlemeye kalkalrsanız tabiki ışık sızması sizi rahatsız edecektir. Bu TV'lerde kullanılan LED aydınlatmaları çok güçlüdür ve ister istemez karanlıkta sızma yapacaktır. Bunun tek çözümü EKO modunu açıp TV'nin ortama göre otomatik LED gücünü ayarlamasını sağlamaktır. Zaten gündüz ayarları ile gece izlemek her şeyden önce gözleri rahatsız edeceketir!

    Zaten EKO modu neden default olarak aktif değil anlamıyorum. Modern TV'lerin en önemli özelliği ortamdaki ışığa göre parlaklık ayarı yapma özelliğidir ve bu olmazsa olmaz özelliklerdendir. Tabi buradaki asıl sorun yıl olmuş 2017 Samsung'un hala "edge lighting" kullanıyor olmasıdır.

    Sorun yaşayan arkadaşlara da hak veriyorum. Bu kadar para veriyorsan aldığın cihazın her yönüyle mükemmel olmasını beklemek bir haktır.

    Işık sızması yaşıyorsanız diğer yapmanız gereken ayar "SmartLED" ayarını tamamen kapatmaktır. SmartLED açık iken LED'ler bölgesel olarak daha parlak veya sönük olabiliyorlar ki karanlık ortamda ve kısmen siyah bir ekranda cidden saçma bir görüntü ortaya çıkarabiliyor.

    4) Beyazın saflığı:
    Şimdi baktığımda ekran komple beyaz olduğu zaman köşelere doğru bir grileşme oluşuyor. Her ne kadar LED paneller için bir yere kadar kabul edilebilir olsa da sanki biraz fazla gibi geldi bana. Yukarıda da yazdığım gibi bu kategorideki bir televizyondan bu tür kusurları beklemiyorsunuz.Tabi ekranda doğal görüntüler varken bunu hiç farketmiyorsunuz.
    Aynı şekilde ekran komple gri olduğunda belirgin ton farklılıkları göze çarpıyor.

    Sonuç:
    Baştada yazdığım gibi önce bu forumu okusaydım büyük ihtimal gidip KS8500 almazdım. Ben normalde iyice araştırmadan elektronik ürün almam, ama bu sefer gaza geldim ve önceki F7000'den elde ettiğim iyi deneyime dayanarak neredeyse sıfır araştırma ile gidip KS8500 aldım. Ha işin komik tarafı şimdi KS8500 almayacak olsan hangi modeli alacaktın sorusuna da verecek bir cevabım yok. Sanki her modelin ve markanın kendine has sorunları vardır ve almdan bunlar kendini belli etmiyor.

    Showroom'daki performansına bakarak TV almamak gerektiğini bir kez daha öğrendim. Son derece aydınlık bir ortamda full parlak ve canlı renklerle oynatılan demo görüntülerde bu kusurları anlamanız mümkün değildir. Tabi bu tür kusurlar seni beni yorarken çoğu kullanıcı bunları fark etmiyor bile. Bazı kusurlar için "bu böyle" deyip geçilecek türden. Zaten zamanla alışıyorsunuz.

    Kesin çözüm ise OLED'in evrimini tamamlamasını bekleyip hepten ona geçmek gibi görünüyor. O zamana kadar bu şişirilmiş LCD teknolojileri ile idare etmeye devam edeceğiz. Şahsen bir daha LCD TV almam. Bir sonraki televizyonum OLED olacaktır.
  • Merhabalar

    Yaklaşık 1 hafta önce tv'nin kurulumunu yaptılar. Genel hatlarıyla;


    • Belli kalibrasyon ayarlarını yaptıktan sonra görüntü kalitesi oldukça netleşiyor
    • Soap Opera efekti bazen oldukça belli oluyor, onun yanında Auto Motion plus özelliği oldukça iyi.
    • USB belleği 3.0 değil, lakin 2.0 olması bir kayıp yaratmıyor.
    • 3D özelliği yok. Ama zaten 1 kere kullanıp bırakılan bir özellik. Çok önemli değil.
    • PC ile bağlantı sorunu yaşıyor. Smart View uygulaması PC ile TV arasındaki bağlantıyı sağlayamadı (ya da ben beceremedim)
    • Siyahlar oldukça iyi, renkler fevkalade canlı
    • TV kumandasında pointer olmaması rahatsız edici. Ama bu sorun TV'ye bağlanacak klavye ve mouse ile çözülebilir.
  • teşekkürler. tviçin normal karasal yayınlarda (kanal D star atv gibi) bulanıklık olduğu söyleniyor bu doğru mudur?
    birde elbetteki maç izleme konusunda fikriniz nedir=?
    ve varsa birkaç foto gönderir misiniz?
  • hocam rica etsem şöyle eksisiyle artısıyla daha detaylı anlatabilir misin sendeki kaç inçti? hareketli sahnelerdeki performansı nasıldır özellikle maçlarda? ışık sızması var mıdır? banding var mıdır? 4k tamam güzel gösteriyor ama normal ntvspor hd fox hd trt1 hd falan nasıl gösteriyor? genel kullanım olarak tavsiye eder misin? herhangi bir sorun çıkardı mı tv?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    TV'yi uydu kanalları için değil film ve dizi arşivimi kullanmak için aldım. 1080p ve 720p kalitesindeki dosyaları rahatlıkla oynatıyor, takılma yok. Hızlı bir şekilde reaksiyon alıyor.
    PC'den dosyta paylaşımını Smart View uygulaması ile yapamadım. Smart View PC'de sorun çıkartıyor. Bu sebeple "Universal Media Server" adındaki bir program ile gerçekleştirdim. Mükemmel hızda bir veri transferi var. Bilgisayarımdaki herşeyi (Desktop) aynı ağ üzerinden wireless olarak paylaşımımı sağladım.
    Gündüzleri ekran karşısındayken parlama kesinlikle yapmıyor. Bizim salonumuz çok ışık alıyor ve gün içinde TV'de bir şey izlerken parlamasından yana şikayetçi olmadım.
    Gece izlediğimizde ise siyahları oldukça net görüyoruz. Hiç bir sıkıntı yok.
    Bunun dışında soap opeara efekti biraz can sıkıcı ama bu zaten her televizyonda var. Auto Motion Plus'ı kapatırsanız bu sıkıntıdan da kurtulursunuz.

    TV ile ilgili kalibrasyon ayarlarını şu videoya göre yaptım. Videodaki televizyon 9 serisi. 8 serisi için de aynı ayarları kullanabilirsiniz.



    Bu fiyat aralığında alacağınız en iyi televizyon budur. Hiç düşünmeden alabilirsiniz.




  • yazınız ve videonuz için çok teşekkür ederim.
    tabiki bu sizin tercihiniz ama elbette ki uydu kanalları ve maç izlenecek bir tv almak istiyorum.
    ve bu tv artık bana biraz soğuk geliyor gibi...
  • Uydu falan izleyebiliyorsunuz yanlış anlamışsınız. Dahili uydu alıcısı var ve 4k yayını var.
    Uydu yayını izlenemeyecek televizyon mu olur allah aşkına. ben sadece ne futbol ne de uydu izlediğim için o konularda bilgi veremiyorum size.

    Benim evimde yayın yok ben o yüzden izlemiyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palegreysky -- 26 Haziran 2016; 19:39:56 >
  • yok bende onu demek istemedim uydu falan izlerken bulanık görüntü veriyormuş onun için izleyemedikten sonra napim o tv yi anlamında söylemiştim...
  • Bulanık falan gösterdiğini söyleyen ayıp etmiş :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hd uydu yayınlar bulanık . Samsung ana forumda ki arkadaşlarda aynı şeyi belirttiler .Maçlarda bu bariz şekilde görülüyor. yüzler seçilmiyor auto motion plus açtığınız an takılmalar atlamalar oluyor. Film arşiviniz yoksa ve Ligtv felan izlemek için alacaksanız yapacağınız en kötü tercih bu TV olur.
    Ligtv 4k yayına başlamadıkça eskisinden daha kötü izlersiniz...Hdd film oynatırken keyifli . diğer tvlere göre 2-3 kat daha parlak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedarkside7 -- 27 Haziran 2016; 10:31:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thedarkside7

    Hd uydu yayınlar bulanık . Samsung ana forumda ki arkadaşlarda aynı şeyi belirttiler .Maçlarda bu bariz şekilde görülüyor. yüzler seçilmiyor auto motion plus açtığınız an takılmalar atlamalar oluyor. Film arşiviniz yoksa ve Ligtv felan izlemek için alacaksanız yapacağınız en kötü tercih bu TV olur.
    Ligtv 4k yayına başlamadıkça eskisinden daha kötü izlersiniz...Hdd film oynatırken keyifli . diğer tvlere göre 2-3 kat daha parlak.

    hocam bahsettiğiniiniz hususlar kendi uydusu ile alakalı olabilir mi ?

    harici uydu ile deneme fırsatınız olmadı mı ?
  • Merhaba
    Ben de iki haftadır kullanıyorum. Kendi uydu alıcısından kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım. Renkler ve görüntü muhteşem. HD ve 4k yayınlarda gerçekten çok muhteşem görüntü veriyor.
    Ayrıca smart ip tv kurdum ve tüm kanalları ve maçları hd izliyorum internet üzerinden.
    Bence Oled alacağınıza bu tv yi alın. Asla pişman olmasınız. Çok harika tv, ben uzun araştırmalar ve karşılaştırmalar sonucu aldım.
  • Ekran ayarları için bu sitedeki bilgileri kullanabilirsiniz. Ben denedim çok harika sonuçlar aldım

    http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8000/settings

     SAMSUNG KS8500 kullanıcıları




  • Bende 49ks8500 tv alıcam uzun araştırmalar sonucu bu tv de karar kıldım fakat iyi bir fiyat bekliyorum. İnternette 3500 civarı mağzada 4000 sizce biraz daha beklemelimiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam
    Ben de 4000 Tl den düşmesini bekledim. 3500 Tl ye aldım. Bencebu fiyata alınabilir. Ben kafamda bu fiyatı belirlemiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taner_75

    Selam
    Ben de 4000 Tl den düşmesini bekledim. 3500 Tl ye aldım. Bencebu fiyata alınabilir. Ben kafamda bu fiyatı belirlemiştim.

    samsungun resmi bayisinden tv yi 4000 tl ye aldım.Yanında da ip türü askı hediyesi verildi. Bugün servis gelicek ve tv yi monte edicekler. Montajda dikkat etmem gereken ve yapmam gereken testler nelerdir elinizde bununla ilgili bir kaynak var mı arkadaşlar ??
    Siz tv yi 3500 e nereden aldınız acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wenral -- 22 Eylül 2016; 11:52:22 >
  • wenral W kullanıcısına yanıt
    Ben hepsiburada dan aldım. Uzun süre kampanyaya girmesini bekledim.  SAMSUNG KS8500 kullanıcıları
    Samsunga hemen kayıt açtır derim. 1 gün sonra geliyorlar.
    1- Önce kanalları açıp izleyeceğin mesefaden HD kanallarda modları açtır. Resim kalitesini anlayacaksın. Doğal mod ve dinamik moda bak. Sinema modu akşam ışıklar kapalı film izlemek için.
    2- Maç açıp spor moduna bak. Yeşil güzel görünüyor :)
    3- İnternetini bağlat derim

    Işık sızmasını şu video ile yaptırabilirsinhttps://www.youtube.com/watch?v=_TOxnw01DUs ya da full siyah bir video. burada köşelere ve genel olarak ekrana bakman lazım.
    Ölü piksel zaten parlar. Görebilirsin.
    gri testi için bu resmi açtır.http://www.rtings.com/images/test-materials/2015/204_Gray_Uniformity.png
    Diğerlerinde sorun yoksa zaten bu griyi çok iyi gören lazım. Detaylı karşılaştırma burada.http://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/gray-uniformity-dirty-screen-effect-dse

    Hayırlı olsun şimdiden başka bir şey yardımcı olmaya çalışırım




  • beyler bende almayı düşünüyorum bu modeli oyun konsolu ile deneyen var mı ? input lag falan düşük baya baktım ama yinede deneyim eden birinin yorumları faydalı olur
  • Arkadaşlar televizyonu aldım dün itibariyle geldiler. Kurulumunu yaptılar. Kurulumda sağ alt tarafında ışık sızması tespit ettim. Servis elemanıda videosunu ve raporunu tutarak değişim yapılacağını söyledi. Fakat ışık sızması dışında da tv ye genel olarak bakınca bulutlanma ve banding li bir yüzeyi vardı. Fakat normal kanal yayınlarında ve renkli yüzeylerde farkedilmiyor sadece siyah arka planda göze batıyor. Servis elemanı ışık sızması var ama banding ve bulutlanma her cihazda az da olsa oluyor dedi bilginiz olsun. Umarım yeni gelen cihazda aynı sorunu yaşamam. Buda sizlere bir bilgilendirme olsun. TV genel anlamda çok güzel ve 49 inç olanı fiyat ve büyüklük bakımından standart diyebilirim. Derinlik hissi de güzel kafanızda curved daha büyük olsun diye bişey olmasın. Fakat paranız varsa ve salonunuz büyükse 55 inç düşünülebilir. Verdiğiniz paraya değer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanju.altindag

    teşekkürler. tviçin normal karasal yayınlarda (kanal D star atv gibi) bulanıklık olduğu söyleniyor bu doğru mudur?
    birde elbetteki maç izleme konusunda fikriniz nedir=?
    ve varsa birkaç foto gönderir misiniz?

    Yayın kaliteleri gayet güzel kafanızda soru işareti kalmasın. Ben uzun araştırmalar sonıcu aldım. Banding ve ışık sızması çıktı fakat değiştirilicek. Size önerim samsungun resmi bayisinden almanız. İyi günler hayırlı seçimler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.