Şimdi Ara

Autocad Solidworks vb. Programlar İçin 21:9 UltraWide Monitör mü? iMac 27' 5K Retina

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Autocad, Solidworks ve bunun gibi temel CAD çizim / Mühendislik programlarında kullanmak için 27" 5K Retina ekranlı bir iMac mi daha uygun olabilir?
    Yoksa iMac yerine 34" LG marka 21:9 UltraWide ekranlı bir monitör mü almalı?

    27" iMac 5K Retina'nın ARTILARI:

    - Ekran görüntüsü, çözünürlüğü çok güzel, çok net ve keskin fakat Autocad gibi programlarda menülerin çok ufak olmasından şikayet edenler olmuş.(Bu benim için çok büyük problem değil, kullandığım programları kısayollarını öğrenirim, menülerle pek işim olmaz.
    - Diğer klasik Apple artıları. Malzeme kalitesi , stabilitesi...vs
    -  Autocad Solidworks vb. Programlar İçin 21:9 UltraWide Monitör mü? iMac 27' 5K Retina


    27" iMac 5K Retina'nın EKSİLERİ:
    - PAN yaparken görüntüde yırtılmalar oluyor. Büyük ihtimalle ekran kartı sürücülerinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Fakat sorun çözülmüş değilmiş.
    -


    UltraWide Bir Monitör Kullanmanın ARTILARI:
    - 21:9 oranının gözlerimiz ve de çoklu ekran kullanımı için çok daha uygun olması en büyük avantajı.
    - LG'de farklı modlarda ekranı bölebiliyorsunuz.

     Autocad Solidworks vb. Programlar İçin 21:9 UltraWide Monitör mü? iMac 27' 5K Retina

    UltraWide Bir Monitör Kullanmanın EKSİLERİ:
    - Görüntü kalitesi olarak 27" iMac 5K'nın gerisinde.

    Bonus:
     Autocad Solidworks vb. Programlar İçin 21:9 UltraWide Monitör mü? iMac 27' 5K Retina


    Sorumuzu tekrar etmek gerekirse eğer;
    Çizim programlarında 21:9 Ultra Wide Monitörü kullananlar var mı? Varsa memnunlar mı? Tavsiye ederler mi?

    OLED 4K monitörlerde çıkmaya başladı fakat fiyatları tam tamına 4999 $.
    Dell UP3017Q 30" 4K 120Hz 0.1ms OLED Monitor







  • 4k monitör değilde 4k tv alsan daha ucuz olmazmı? monitörlerin elbette artı yönleri var ancak autocad da çizin için bu artı yönler bence gereksiz.
    50 hatta 55 inç 4k tv ler 2000 tl civarıyken monitörler 1500 dolarlardan başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AutoCad değil de ben Final Cut ile video edit yaptım 34" ekranlı LG monitörümle. 21:9 olması işlem yaparken avantajlı oluyor geniş ekranda daha çok görüntü elde ediyorsunuz. Ama ekranın köşeleri çok uzak ve mesela sol köşeden sağ köşeye bir menü ayarı veya bunun gibi bir işlem yapmaya kalktığınızda sadece gözlerinizi çevirmeniz yetmiyor, kafanızı da çevirmeniz gerekiyor. Bu işlemi sürekli yapmak yorucu olabiliyor. Sonuçta monitörden çok uzakta da oturamayız elimizde klavye, mouse falan var.

    27" 5K Dell monitör aldım bende sonradan. Yine benzer şekilde işlem yaparken kafamı çevirmeden gözlerimle sınırlar arasında gezinebiliyorum. Ayrıca 5K ile windowsta bile çok keskin görüntü var ve her seferinde yeni çıkmış iPhone 4 ekranına bakar gibi hayran hayran bakıyorum. Bu keskinliği LG de elde edememiştim. LG çözünürlüğü 3440x1440 idi ve 111 ppi civarında. Dell 5K ise 5120x2880 ve 218 ppi yani iMac 5K ile aynı. LG de pikselleri sayabiliyorsunuz. Ama 5k da öyle bir durum yok.

    Yani işin özeti bence 21:9 34" monitörler çok büyük. Bence 27" 5k veya 4k ile Autocad veya bunun gibi programları kullanmak daha göze rahat ve daha az yorucu.
    Ama zaten iki ekranlı bir kullanıma alışıksanız tek ekranda iki ekranı birleştirebilirsiniz.

    OLED monitöre gelince, o monitörün alınabilir seviyeye gelmesi en az 2 yıl sürer :((




  • @olgunisik
    Ne yalan söyleyeyim o opsiyona da bakıyorum, değerlendiriyorum. Zaten monitör üreticileri de o boyutlara yaklaşmış durumda. İlgili ürün en aşağıda. :)


    @carman1tr
    Söylediklerinizde haklısınız gerçekten. İlk bakışta daha geniş bir çalışma penceresi insana çekici geliyor fakat iş uygulamaya, pratiğe gelince dediğiniz gibi durumlar ortaya çıkabilir.
    Mevcut halde 2 adet 23" Monitörle çalışıyorum + bazen de iPadden destek alıyorum. :)

    Youtube'da kullanıcı yorumlarını/videolarını izledikçe daha da kafa karıştırıcı durumlar ortaya çıkıyor ki testi yapan kişilerde aynı serzenişten bulunuyorlar. Sanırım monitörler açısından tam bir geçiş dönemindeyiz.
    Bazen piyasadaki fazla çeşitlilik son kullanıcıları ne alacağı konusunda kararsızlığa itebiliyor.

    Mesela bu da Dell'in en son çıkartmış olduğu ürünlerden...
    43" 4K...

    The Dell P4317Q
    http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&cs=04&l=en&sku=210-AHSQ

     Autocad Solidworks vb. Programlar İçin 21:9 UltraWide Monitör mü? iMac 27' 5K Retina  Autocad Solidworks vb. Programlar İçin 21:9 UltraWide Monitör mü? iMac 27' 5K Retina  Autocad Solidworks vb. Programlar İçin 21:9 UltraWide Monitör mü? iMac 27' 5K Retina

    "Dell'in tanıtımını yaptığı yeni monitörü ise herkesin ilgisini çekeceğe benziyor. Bir televizyon boyutlarında olan Dell P4317Q tam 43 inç boyutunda..
    Dev boyutlu Dell P4317Q aynı anda 4 farklı kaynaktan aralarında rahatsız edici çerçeveler olmadan Full HD görüntü gösterebiliyor. Farklı görüntü kaynaklarından 4 ayrı Full HD görüntü yerine tek bir kaynaktan 4K çözünürlüklü görüntüleme yapmak da mümkün.. Monitör üzerinde 4 adet USB 3.0, 2 adet HDMI, 1 adet DisplayPort, 1 adet Mini DisplayPort ve 1 adet VGA girişi yer alıyor.. 8 watt'lık iki hoparlörle gelen ve rakiplerine oranla %30'a varan oranda enerji tasarrufu sağlayan monitör 1.349 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip.."




  • Ben de monitör bakıyorum LG 25UM57 karar kıldım bakalım
  • Lg 27UD88 veya Dell P2715Q her ikisi de 16:9 ve Türkiye'de yoklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: is25

    Lg 27UD88 veya Dell P2715Q her ikisi de 16:9 ve Türkiye'de yoklar.


    Konuyu güncellemek lazım..

    UD88 sanırım artık Türkiye de satılıyor.
  • autocad için 4k monitör önerebilecek arkadaş varmıdır?
    çizim için 4k avanatajları ve dezavantajları nelerdir?
    Daha önce 23 inç hd ips monitörde çizim yapıyordum.
    27 inç 4k ips monitöre geçsem yorar mı yoksa daha mı kolay çizim yapılır?

    Hayır dualarımı alırsınız arkadaşlar bi bakıverin.
  • basarank kullanıcısına yanıt
    27 inc 4k tasarım için fazla ufak.İş yerinde 27 inc 4k ve 2k var. İkisinide kullandım 4k da fazla yer olmasına ramen boyut olarak ufak kalıyor sürekli yakınlaştırman gerekiyor.İdeal boyut için kesinlikle 27 inc alacaksan 2k al. 4k alacam diyorsan 32 inc ve yukarsına bak.
  • katanaone K kullanıcısına yanıt
    Enine boyuna düşündüm piselleri gözümde canlandırdım 23'' 1920x1080 de böyle ise dedim UHD 27 küçük kalır zaten 4k lar aşırı pahalı filan 25 ve 2K da karar kıldım. Aradaım araştıdrım mx serisinin biraz ışık sızması problemi şikayetleri olsa da yeni bir model olan Asus MX25AQ 25" 5ms (2xHDMI/MHL+Display) WQHD IPS Led Monitör aldım.

    O zaman isabet olmuş 25'' 2K.
    Bakalım asus nasıl çıkacak.
  • katanaone K kullanıcısına yanıt
    şimdi asıl soruna gelelim ekran kartı kullanmayı sevmiyorum aşırı ses ve ısı üretiyorlar. Kasamda sadece 2 fan var 500rpm de çalışıyor sesi insan kulağı ile duymak mümkün değil. HDD bile kullanmıyorum sadece ssd var işlemci için pasif soğutma kullanıyorum 3570K boşta 26-30C, 15 dk tam yükte 4.1ghz 45C civarlarında geziyor. Demem o ki ekran kartı kullanırsam bu sessizliğin içinde edilecek. HD4000 dahili grafik işlemci ile anakartın hdmi ve dvi çıkışlarından 2K görüntü almam mümkün mü?

    Ek bilgi: çizim işlerinde render yapılmıyorsa (en azından autocad öyle) işlemcinin tek çekirdiğini kullanıyor. Performans tamamen tek çekirdeğin çalışma frekansına ve remlerin hızına bağlı kalıyor. Sanılanın aksine ekran kartının 2d ve 3d çizimlerdeki performansa doğrudan etkisi yok. Bu yüzden kart kullanmıyorum ve en ağır acad dosyaları ile rahatça çalışabiliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarank -- 13 Aralık 2017; 12:57:25 >
  • Merhabalar,

    Evde "LG 34UC98" 34" 3440x1440 çözünürlüklü 21:9 çok geniş çalışma alanı elde ediyorum ki çözünürlük kadar çift monitör ihtiyacını da gideriyor ve ayağının yukarı aşağı hareketi gerçekten çok kullanışlı. Başta genişliği göz yadırgadı fakat sonra alışınca çok keyifli oldu.
    FreeSync özelliği ile 75Hz gibi yenileme hızlarına erişilebiliyor. 75Hz'in etkisini ise fare hareketlerinde daha yumuşak, akıcı bir hissiyat oldu. Tabi bu özellik için AMD kart kullanmanız gerekli.
     Autocad Solidworks vb. Programlar İçin 21:9 UltraWide Monitör mü? iMac 27' 5K Retina

    İşyerinde ise yine "Lg 27UD68" 27" 3840x2160 4K çöznürlük ve Nvidia GTX1080Ti kullanıyorum. Tek program ile 27" + 4K kullanışlı, çalışma alanınız genişliyor.
    Uygulamalara gelince 2018 yılı itibari ile çoğu uygulama menülerini 4K ile uyumlu hale getirdi bu yüzden küçük görüntü vs. sorun olmuyor en azından Autodesk ürünleri öyle...
     Autocad Solidworks vb. Programlar İçin 21:9 UltraWide Monitör mü? iMac 27' 5K Retina

    Ekran kartı olarak referans tasarımlı "AMD Rx480" ile sessiz güç elde ediyorum fakat 4K için yetersiz kalabilir özellikle kenar yumuşatma, gölge, yansıma gibi keyifli modelleme seçeneklerini açarsanız FPS direk düşüş gösteriyor!
    HDD kullanımı bıraktık zaten o konuya girmiyorum bile...
    Bu arada 4K gibi çözünürlük ile çalışırken farenin DPI değerleri anlam kazanıyor bilginize; 1000 DPI bir fare hareket ederken atlama yapıyor gibi hissettiriyor, tavsiyem oyuncu fareleri; hem dayanaklı hem yüksek DPI değerleri.

    Kullanım senaryolarım ise şöyle;
    1.Autodesk Revit + Dynamo
    2.Tekla Structures + Visual Studio
    3.AutoCad + Visual Studio
    4.Revit+Excel
    gibi...

    İşlemci tarafında render işlemleri hariç yükün çoğu hala tek çekirdek ile yürütülüyor ve incelediğim testlere göre en iyi performans i7-7700K,i7-7740X ve i7-8700K ile alınıyor.
    Ayrıca Tek çekirdek işlemci ve yüksek ram hızları ile FPS değerlerini de yükseltebiliyorsunuz.
    Render yaparım diyorsanız da işlemci ile uğraşmadan GPU bazlı seçeneklere yönelmek kat kat hız kazandırır diye düşünüyorum; IRay, Vray, Octane, Revit için Enscape gibi...

    Şimdilik tecrübelerim bunlar.Kendinize iyi bakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi is25 -- 9 Ocak 2018; 10:52:37 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.