Şimdi Ara

iPhone tamiri? (uzman arkadaşlar içeri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlamadan önce, forumda yanlış hatırlamıyorsam Ankaralı veya istanbullu (emin değilim) bir teknik serviste çalışan bi arkadaş vardı forumda çokça kişiye yardımcı olmuştu; hala burda mı kendisi?

    Merhaba arkadaşlar, geçen senenin yazında iPhone 6'mıyere düşürmem suretiyle ön ekranı kırdım. Bi hata yapıp Media Markt'ın kaskosundan yararlanarak telefonu yaptım fakat eskisinden daha kötü duruma geldi. Ekran dokunmatiği arada sapıtıyor ve hassasiyetini kaybediyordu. Bende izmirde bir teknik servise götürdüm (yetkili mi emin değilim) ve tekrar olmak üzere 450tl ye tekrardan panel değişimi yapıldı ve eksilen parçaları takıldı. Bir süre sorun yaşamadım fakat sorun yine rahatsız etmeye başlayınca ekranı aynı ustaya götürdüm. Ücretsiz yeni bir panel daha taktı fakat hiçbir şekilde sorun düzelmedi, hala ekran belli süre sonra dokunmatiğini kaybediyor veya ekranın belli bölgeleri dokunmayı algılamıyor (telefonu uyandırdığın anda: bazen yarım saat bazen 10 saniye içinde)

    Ustaya ikinci defa götürmeden önce yabancı forumlarda birkaç araştırma yaptım ve bu problemin Touch IC sensöründen kaynaklandığını ve çip değiştiği zaman normale döndüğünü söyleyenler oldu.

    Usta ise ihtimal dahilinde olduğunu fakat değiştirdiğimiz durumda sorun devam ederse işlemcinin de problem yarattığını düşünebileceğini ve bu durumda yapılacak bir şey olmadığını söyledi.

    Ustaya Touch IC çipinin değişimini yapalım dediğimde yapabileceğini fakat bu işe girişmeden telefonu bu halde satmamı söyledi. Açıkcası telefonumu bu durumda satarak kimsenin ahını almak istemiyorum..

    Bunların ardından oturduğum yere yakın bi dostuma gösterdim ekranı ve sorunun büyük ihtimal yan sanayi ekrandan kaynaklandığını, bu tip kronik sorunların hep bu parçalarda göründüğünü söyledi. Yapılabilecek tek şey ise kendisinden eline orjinal ekran gelmesini umut etmem oldu.

    Şimdi soruyorum:
    Benim ne yapmam lazım? İzmir'deyim ve telefonu kesinlikle ilk günkü haline getirebilecek birini arıyorum

    yardımcı olursanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryso -- 7 Haziran 2016; 17:59:06 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.