Şimdi Ara

Astra için lastik tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar lastik sabit konusunu bulamadım buraya yazıyorum.

    Yazlık lastik takmam gerekiyor.

    Opel astra aracım var hafta içi günde 30 km yol yapıyorum sabah ve akşam istanbul trafiğinde.

    205/55 /16 lastikler için bayilere sordum.Petlas yanak korumalı 185 lira,michelin 250,conti 250,bridgestone 240 lira.


    Ama nette üretim yılı 2016 olan michelin 190 lira,conti 200,bridgestone 185 lira,petlas 140 lira.Lastik başı 50-60 lira daha ucuz.

    Çok fazla marka var hangisini almak lazım ? Uzun yola çıkmıyorum hiç sadece istanbul trafiğinde kullanmak için lastik önerilerinizi alabilir miyim ?



  • Fiyat/Performans olarak açık ara lider bence.

    http://www.hepsiburada.com/goodyear-205-55r16-91v-efficientgrip-performance-lastik-uretim-yili-2016-pm-otlxgood528503

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik tercihleriniz ihtiyacınıza, beklentinize ve cebinize göre farklı marka seriler olabilir.Siz nasıl bir lastik istiyorsunuz bilmiyorum ama size yardımcı olması maksadıyla fiyat- kalite açısından bir sıralama yapayım.

    1)Continental ContiPremium Contact5 (Birçok teste sınıfında 1. seçilmiş sadece kağıt üstünde değil gerçek anlamda da üst sınıf bir lastik.)
    2)GoodYear Efficientgrip Performance (Üst sınıf aynı zamanda konfor odaklı bir lastiktir rakibi continentale göre daha yumuşak bir hamura sahiptir.)
    3)Nokian iLine (Nokian firmasının yeni ürettiği orta sınıf ve hafif araçlar için üretilen serisidir.Kaliteli ve üst sınıfları aratmayan bir lastik tek eksi noktası yanaklarının ince olması dolayısıyla yanaktan alacağı kesik yada darbede zarar görebilecek yapıya sahip olmasıdır.)
    4)Hankook Kinergy(Yumuşak ve güzel bir lastik olmasına rağmen fiyatının üst sınıf lastiklere yakın olmasından dolayı hayal kırıklığı yaratması)
    5)Petlas Imperium Pt515 (Kullanıcısını üzmeyen orta sınıfın en çok tercih edilen lastiklerinden birisidir.)
    6)Falken ZE914(Bazı testlerde iyi puan alan bir lastik şu ana kadar kullanıp keşke diyeni görmedim fiyatına göre tercih edilebilir.Desenleri gayet başarılı bir tasarıma sahip gözüküyor tabi hamurunun kalitesini bilemiyorum denemek lazım)
    Falken alternatif olarak Nexen- N'BLUE HD PLUS olabilir.
    7)Kumho KH27 Ecowing(Bu lastiği bir ara mercek altına aldım fabrika etiket değerleri çok iyi kullanıcı deneyimleri genelde olumlu yönde.Hamuru ilk yıllar yumuşak 2. yılında sertleşmeye başlıyor genel anlamıyla fiyatına göre başarılı bulduğum lastik.Fakat ülkemizde fiyat tutarsızlığı sebebiyle birden fiyatının yükselmesine anlam veremedim.Uygun kampanya bulursanız orta sınıfta fiyat kalite açısından f/p bir lastiktir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiridine -- 7 Haziran 2016; 20:32:46 >




  •  Astra için lastik tavsiyesi
  • 1 sene daha bekleyebilirseniz seneye yaz aylarinda Nokian eline2 gelecek.Etiket degerleri A-A ses 69db

    Onun disinda f/p odakli goodyear efficient grip performance,continental cpc5,hankook ventus prime3 (yeni) bakabilirsiniz.
  • good year effficient grip performance, continental premium contact 5, pirelli p zero, dunlop sport maxx, bridgestone potenza s001 ve yeni piyasaya sürülen good year asymetric 3 lastikleri üst seviyede lastiklerdir. gerisi vasat ve vasatın altındadır.
  • Yorumlar için teşekkürler.

    Sanırım Continental ContiPremium Contact5 alacağım.Tanesi 190 lira hepsiburadan kargo da ücretsiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coder73

    Yorumlar için teşekkürler.

    Sanırım Continental ContiPremium Contact5 alacağım.Tanesi 190 lira hepsiburadan kargo da ücretsiz.

    Güzel tercih hayırlı olsun...
  • tiridine kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    Dün sipariş verdim bu lastikten 764 lira tuttu hediye indirim çekiyle 700'e mal oldu 4 tanesi.1 yıl yol yardımı da hediye verdi hepsiburada.Bayilerde 250'nin altında hiçbir yerde yoktu.

    Kullandıktan sonra lastikle ilgili deneyimlerimi yazarım buraya.
  • Böyle lasyikmi bakılır arkadaşım sene olmuş 2016. Etiekt değerlerine bak a yada b sınıfı olanlardan al ıslak fren mesafesi.. Japon Kore malları uzun omurlu olur genelde onlar uzak doğuda Avrupa gibi uçak pisti asgalti olmadığı için hemde saglamdirlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Islak fren mesafe değeri A zaten bu lastiğin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coder73

    Islak fren mesafe değeri A zaten bu lastiğin.


    İyi tercih yapmışsın yalniz coknyumusak ve çivileri hemen topluyor o nedenle inşaat alanlarına aracini çok yaklaştırma. En az 60 -70 bin km kullanirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tiridine kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi lastiği almış fakat sizin listeniz gayet güzel, konuyu okumak isteyenlere yardımı olmak amacıyla, ilave olarak ucuz gruba kalite olarak iyi olan Nexen- N'BLUE HD PLUS modelini de ilave edelim, testlerde filan çok kötü sonuçları yok, önerilen bir lastik Falken ZX 914 ile beraber değerlendirilebilir. Continental ın sert lastik olduğu konusundada kesinlikle katılıyorum.
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Continental sert lastik demiyelimde goodyear'a göre biraz sert olduğu doğru ama bunun avantajları ve dezavantajları da var. Öyle üst sınıf lastikler varki continental onun yanında çok yumuşak kalıyor zaten o markaları hem fiyat hem kalite bakımından listeye koymak istemedim de zaten.Nexen HD Plus önerisini incelemeye aldım dediğiniz gibi Falkene alternatif olabilir listeye ekliyorum teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.