Şimdi Ara

Mini-Itx Anakartlarda Pci-e Bifurcation Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Teknik bir soru ile karşınızdayım. Proje olarak mini-itx anakarttaki 16x pci express slotunu 2'ye bölerek 8x + 8x kullanabilme yolunu aramaktayım. Amaç mini-itx platformda crossfire yada sli düzeneği kurabilmek. Anakartım Msi Z87-I. Bu anakartla bu işi becerebilmenin yolunu arıyorum. Msi ile iletişime de geçtim.
     Mini-Itx Anakartlarda Pci-e Bifurcation Yapmak

    Bunun çeşitli yollarını aradım. Zx7, Z170 ve Xa9 platformlarında pci express bifurcation denen bir olayla mümkün olabileceğini öğrendim. Çipsetler doğal olarak destek veriyorlar. Peki nedir bu bifurcation yada trifurcation gibi kavramlar? Çipset uygunsa, ve bios da destek verirse, tek bir slotu bölerek, birden çok cihazla kullanabilme olayı. Nasıl yapılıyor'a gelirsek, insanların gen3-passive riserlar ile bu işi başarabildiklerini gördüm.

    Örnek bir passive riser:

     Mini-Itx Anakartlarda Pci-e Bifurcation Yapmak

    Peki bios desteklemezse nasıl yapılıyor? Plx çipi taşıyan aktif riserlar ile bu iş halledilebiliyor tıpkı dual gpulu ekran kartları gibi. Örnek bir aktif riser:

     Mini-Itx Anakartlarda Pci-e Bifurcation Yapmak

    Şimdi hangisini almak lazım, düşünceleriniz neler öğrenmek isterim. Kasayı bileşenleri vs değiştirmek gibi bir düşüncem yok. Rubisco hocam kıymetli yorumlarınız benim için değerli.
     Mini-Itx Anakartlarda Pci-e Bifurcation Yapmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 2 Haziran 2016; 15:24:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    Anakart-Bios'da destek yoksa olmuyor diye biliyorum ben. Chipsetin izin vermesi yetmiyor, bios'un da desteklemesi gerekiyor.
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Msi bizde test etmedik minvalinde bir cevap yollamış bana ama biosda bu özelliğin açık olup olmadığını dair bişey söylememişler gibisinden bir sonuca çıkartıyor beni, diye yorumladım. En iyisi pasif riser alarak denemeye başlamak gibi duruyor şu noktada. Pasif riserlar 10-20 dolar aralığında. Olmazsa bu hedeften vazgeçmek daha mantıklı gibi. Bulabildiğim aktif riserlar 100-400 dolar aralığında server ürünleri ve fiyatına değmeyecek. Onun yerine 1 yada 2 üst model ekran kartına geçip tek kart kullanmak daha mantıklı hale geliyor.

    Cevap için teşekkürler.
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    Pasifler bios desteği olmadan çalışmıyor. Aktif / PLX içren Seamicro'nunki gibiler çalışabilir belki ama alıp deneyip çalıştıramamış eleman da var, üstüne uğraşmış sonradan çalıştırmış ama nasıl olmuş bilmiyorum.

    Supermicro'nun ki 110$ faln yazıodu, ama kimde nasıl çalışıyor bilmiyorum. Takıp çalışması lazım gibi geliyor ama boot etmiyor diyeni de vardı. Bi şekilde anakarta bios mu gerekir yine de bilmiyorum yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.