Şimdi Ara

Dünden bugüne Fenerbahçe'nin ön eleme maceraları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Dünden bugüne Fenerbahçe'nin ön eleme maceraları


    1996-1997 sezonu: Maccabi Tel Aviv - ELEDİK

    Carlos Alberto Pareira'dan boşalan teknik adamlık görevini bir başka Brezilyalı teknik adam Sebastian Lazeroni ile dolduran sarı lacivertli takım önceki sezonu şampiyon olarak tamamlamasına karşın ön eleme oynamış ve İsrail şampiyonu Maccabi Tel Aviv ile eşleşmişti. Sadece şampiyonların katıldığı son Şampiyonlar Ligi olma özelliği taşıyan büyük heyecan öncesi Maccabi ile karşılaşan Fenerbahçe İsrail'de oynanan ilk maçta şimdilerde Fenerbahçe'de oyuncu gözlemciliği yapan Kemalettin'in golüyle 1-0'lık skorla kazanmış, rövanşta Kadıköy'de oynanan karşılaşma 1-1 sona erince sarı lacivertli takım Devler Ligi'ne adım atarak Rapid Wien, Juventus ve Manchester United'ın rakibi olmuştu.

    2001-2002 sezonu: Glasgow Rangers - ELEDİK


    Mustafa Denizli ile uzun bir aranın ardından şampiyonluk ipini göğüslemeyi başaran Fenerbahçe, talihsiz sonuçlar sonrası sıfır puanla ayrılacağı grup aşamaları öncesi ön elemede İskoçya temsilcisi Glasgow Rangers ile karşılaşmıştı. İskoçya temsilcisinin Tore Andre Flo ve Claudio Caniggia'dan oluşan forvet hattına karşın Ibrox Park'ta oynanan ilk karşılaşmadan 0-0'lık skorla ayrılmayı başaran Fenerbahçe, İstanbul'da oynanan rövanş karşılaşmasında Haim Revivo'nun muhteşemn frikiğiyle 1-0 öne geçmiş, Serhat'ın 71. dakikadaki golüyleyse rahatlamayı başarmıştı. 73. dakikada Fernando Ricksen'in golüyle başlayan gerilim filmi Ümit Özat'ın çizgiden çıkardığı topla son bulurken, İskoç temsilcisinin Hollandalı teknik adamı Dick Advocaat maç sonrası yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin gollerini ucuz olarak nitelendirmişti.

    2002-2003 sezonu: Feyenoord - ELENDİK

    Sezona dünyaca ünlü Arjantinli futbolcu Ariel Ortega'yı transfer ederek tüm dünyada dikkatleri üzerine çekerek başlayan Fenerbahçe, ligi altıncılıkla kapatacağı sezon öncesi ilk büyük darbeyi ön eleme turunda Feyenoord karşısında yaşamıştı. Robin van Persie'nin ve Pierre van Hooijdonk'un Fenerbahçe tribünleriyle tanıştığı eşleşmede Hollanda'da oynanan ilk maça Ariel Ortega'yı 74. dakikada oyuna dahil eden Werner Lorant damga vururken, ilk maçı 1-0 kaybeden Fenerbahçe, ikinci maçta da rakibine 2-0'lık skorla boyun eğmiş ve kabus gibi geçecek sezonun ilk büyük hayal kırıklığını yaşamıştı.

    2006-2007 sezonu: Dinamo Kiev - ELENDİK


    Denizli'de kaybedilen şampiyonluğun ardından sezonu kaos ortamıyla açan Fenerbahçe 2006 Dünya Kupası'nın hemen ardından Japonya'nın Brezilyalı teknik adamı Arthur Zico ile anlaşmış ancak yeni transferler ön eleme maçına yetiştirilememişti. Henüz ilk dakikada eski Fenerbahçeli Rebrov'un kaleciden seken şutunu iyi takip eden Diego Rincon'un golüyle 1-0 öne geçen Dinamo Kiev sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılmayı başarmış, rövanşa ilk maçta da forma giyen Can Arat'ın yanı sıra Kerim Zengin'le başlayan Fenerbahçe Kadıköy'de rakibiyle 2-2 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma fırsatını değerlendirememişti.

    2007-2008 sezonu: Anderlecht - ELEDİK

    100. yılında şampiyonluğa ulaşmasına karşın ülke puanı nedeniyle ön eleme oynayan Fenerbahçe, çeyrek final oynayacağı sezon öncesi ön elemede Anderlecht ile karşılaşmıştı. Kadıköy'de oynanan ilk maçı sezonu Şampiyonlar Ligi asist kralı olarak tamamlayan Alex de Souza'nın golüyle 1-0 kazanan Fenerbahçe, rövanşı da Mateja Kezman ve Deniz Barış'ın muhteşem pasıyla topla buluşan Alex'in golleriyle kazanmış ve adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdırmayı başarmıştı.

    2008-2009 sezonu: Partizan - ELEDİK

    Şampiyonlar Ligi'nde gelen çeyrek finale karşın Arthur Zico ile yollarını ayıran ve yola Luis Aragones'le devam eden Fenerbahçe, 2008-2009 sezonu öncesi ön elemede Partizan ile karşılaşmıştı. Partizan'ın müthiş taraftarının önünde henüz 14. dakikada 2-0 geriye düşen sarı lacivertli takım korku filminden Alex'in 49. dakikadaki golüyle çıkarken, 49. dakikada ağları sarsan Daniel Güiza rövanş maçı öncesi avantajı getirmişti. Şimdilerde Antalyaspor forması giyen Lamine Diarra'nın Edu ve Lugano ikilisini hayli zorladığı ilk maçın ardından rövanşta Semih ve Alex'in golleriyle kazanan Fenerbahçe, grup maçlarını oynamaya hak kazandıysa da Porto, Arsenal ve Dinamo Kiev'in olduğu grupta son sırada yer almıştı.

    Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda bugün Shakhtar Donetsk ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin dünden bugüne oynadığı ön eleme karşılaşmalarını sizler için derledik.

    2010-2011 sezonu: Young Boys - ELENDİK

    Son hafta kaybedilen ikinci şampiyonluğun ardından teknik direktörlüğe Daum'un yerine sportif direktör Aykut Kocaman'ı getiren Fenerbahçe yapılan flaş transferle girdiği sezonda en büyük hayal kırıklığını Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Young Boys karşısında yaşamıştı. İsviçre'de iki kez öne geçtiği rakibine karşı 2-2 de olsa avantajlı bir skorla İstanbul'a dönen Aykut Kocaman'ın öğrencileri Kadıköy'de oynanan karşılaşmaya Bekir, İlhan Eker, Bilic ve Andre Santos defans hattıyla çıkmış, Henri Bienvenü'nün golüyle 1-0 öne geçen Young Boys devre arası Alex'i oyundan alan sarı lacivertli takımı 1-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nin dışına itmişti.

    Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda bugün Shakhtar Donetsk ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin dünden bugüne oynadığı ön eleme karşılaşmalarını sizler için derledik.

    2012-2013 sezonu: Spartak Moskova - ELENDİK

    Şampiyonlar Ligi'ne alınmadığı bir yıllık aranın ardından Devler Ligi'nde yeniden katılmak için güçlü bir takım kuran Aykut Kocaman ve ekibi 2012-2013 sezonu başındaysa Rus temsilcisi Spartak Moskova'ya takılmıştı. Alex'in maç sonrasında Aykut Kocaman için "Kıskanç" ifadesini kullanacağı Rusya'daki ilk maçta şimdilerde Birleşik Arap Emirlikleri'ne kiralanan Emenike'yi durduramayan Fenerbahçe sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrılmış, deplasmanda atılan gol tur için ümidimizi korumamızı sağlamıştı. Alex'in attığı tweetin gölgesinde oynanan ve Brezilyalı yıldızın 59. dakikada Fenerbahçe 1-0 gerideyken oyuna dahil olduğu karşılaşma Sambacı'nın kullandığı köşe vuruşu sonrası Moussa Sow'un golüyle 1-1'e geldiyse de adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdıran ekip Spartak Moskova olmuştu.

    2013-2014 sezonu: Arsenal - ELENDİK

    Önceki turda sezonun flaş ekibi Salzburg'u eleyen Fenerbahçe UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesine karşın, CAS'a yapılan başvuru neticesinde oynanan karşılaşmalar 3-0 ve 2-0'lık Arsenal galibiyetleriyle sona ermiş, CAS'ın da UEFA'nın kararını onamasıyla birlikte oynanan 180 dakikanın herhangi bir anlamı kalmamıştı.

    Alıntıdır...


    SON 6 SEZONDUR TÜRK TAKIMLAR ŞAMPİYONLAR ÖN ELEMEYİ GEÇEMİYOR!

     Dünden bugüne Fenerbahçe'nin ön eleme maceraları





    İşin özü 6 yıl olmuş bu yönetimle 16'da olur. Şimdi 4 kerede elemişiz diyen Azizsporlular olacak. E olsun o kadarda.







  • Bu senede eleniriz
  • Vitorla biryere gitmeyelim mümkünse. O seviyede hoca değil yedek kulübesinde şov yapar ancak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SakinAdam16

    Vitorla biryere gitmeyelim mümkünse. O seviyede hoca değil yedek kulübesinde şov yapar ancak
    FC Rostov Başkanı Sergei Gorban: "Şampiyonlar Ligi'nde muhtemel rakipler arasından FB ile eşleşmeyi isterim.Elemeleri geçemiyorlar."
  • WINTER IS COMING kullanıcısına yanıt
    Bu elemeyi genelde geçiyoruz sıkıntı bir sonraki
  • Fenere uefada başarılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furiosa

    Bu elemeyi genelde geçiyoruz sıkıntı bir sonraki

    Senin bu avatar ne kadar daha kalacak. Muammerin yan çarı gibi oldun iyice.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WINTER IS COMING

    FC Rostov Başkanı Sergei Gorban: "Şampiyonlar Ligi'nde muhtemel rakipler arasından FB ile eşleşmeyi isterim.Elemeleri geçemiyorlar."

     Dünden bugüne Fenerbahçe'nin ön eleme maceraları
  • Bknz galatasarayin avrupada ön eleme oynamamasi

    Bknz. galatasarayin ya sampiyon ya da ilk 5 disinda olmasi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark is the Sunlight

    quote:

    Orijinalden alıntı: Furiosa

    Bu elemeyi genelde geçiyoruz sıkıntı bir sonraki

    Senin bu avatar ne kadar daha kalacak. Muammerin yan çarı gibi oldun iyice.

    Alıntıları Göster
    Neden geçemiyoruz çünkü kuraları keltoş kafa çekiyordu




  • Dark is the Sunlight kullanıcısına yanıt
    15 gün falan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YeQiu

    15 gün falan
    ben de 14-15 ve muhtemel 15-16 yı yazayım

    2014-2015 sezonu Shakhtar Donetsk: ELENDİK
    Sezonu ezeli rakibi Galatasaray'a 4. yıldızı taktırarak 2. olarak bitiren ve yeni sezona flaş Robin van Persie ve Nani transferleriyle giren Fenerbahçe Avrupa cezasının bitmesiyle Uefa Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turunda Shakhtar Donetsk ile eşleşti.Evinde oynanan maçta 2 taraf karşılıklı pozisyonlar bulsa da 0-0 tamamlanmıştı. Rövanşa umutlu çıkan Fenerbahçe defansta sürklase olmuş ve gol yollarındaki beceriksizliğiyle Ukrayna' dan 3-0 lık yenilgiyle ayrılıp elenmişti. Maça damgasını vuran adam ise 60. dakikada hakem tarafından tribüne gönderilen vasıf yoksunu Vitor Pereira idi.

    2015-2016 sezonu Monaco: ELENDİK
    Sezonu bir diğer rakibi Beşiktaş' ın gerisinde 2. olarak bitiren Fenerbahçe yeni sezonda UEFA' dan aldığı ceza neticesinde etkili transferler yapamamıştı.Sezona vasıfsızla devam etme kararı alan takım 3.Ön Eleme Turunda şanssız bir kura çekip Monaco ile eşleşmişti. İlk maça 8 ön liberoyla başlayarak rakibi şaşırtma taktiği uygulamak isteyen vasıfsız, önemli oyuncularının UEFA cezası nedeniyle en doğru taktiğin bu olduğunu düşündü. İlk maçı evinde 2-0 kaybeden sarı lacivertliler rövanşta da tarihi bir skorla Şampiyonlar Liginde en çok gol yiyen takım ünvanını Beşiktaş' tan almış ve rakibine 9-0 mağlup olmuştu. Maç sonrasında resmi hesabından Beşiktaş' a gönderme yapan diktatör "Artık bu ünvanınız bizde. Kimse Fenerbahçe' den üstün değildir." diyerek medyayı birkez daha sallamıştı.




  • WINTER IS COMING kullanıcısına yanıt
    Bunu diyen Klüp Başkanın takımı 13-14 yıldır hiç bir Avrupa organizasyonunda yer almamış oda ayrı bir konu
  • Geçemese nolur fener clye gitmesn bencede bişey olursa uefada olur clde max çeyreğe çıkar elenir iyimi iyi ama illede kupa diyosan uefa fener bu sene alırdı hakem olmasa bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muammer122

    Geçemese nolur fener clye gitmesn bencede bişey olursa uefada olur clde max çeyreğe çıkar elenir iyimi iyi ama illede kupa diyosan uefa fener bu sene alırdı hakem olmasa bence

    Cl ceyrek final >= uefa kupasi
  • LannTheClever kullanıcısına yanıt
    bencede daha önemli ama bu ülke anlamaz
  • SakinAdam16 kullanıcısına yanıt
    Haklısın Aykut Hoca İle Ersun hoca bu turları hep geçtilenr zaten.

    Young boysun yanında Ajax Molde kimki zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maşık

    Haklısın Aykut Hoca İle Ersun hoca bu turları hep geçtilenr zaten.

    Young boysun yanında Ajax Molde kimki zaten


    Ben mesajım da Aykut Kocaman ya da Ersun Yanal'dan bahsettiğimi göremiyorum. Sanırım siz yanlış işler peşindesiniz, aklınıza onları eleştirmek gelmiş
  • İyi keriz parası yedik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LannTheClever


    quote:

    Orijinalden alıntı: Muammer122

    Geçemese nolur fener clye gitmesn bencede bişey olursa uefada olur clde max çeyreğe çıkar elenir iyimi iyi ama illede kupa diyosan uefa fener bu sene alırdı hakem olmasa bence

    Cl ceyrek final >= uefa kupasi

    Maddi açıdan, UEFA Kupasını alan ile ŞL'de gruplara kalan takımlar toplamda hemen hemen aynı parayı alıyorlar.

    Ama prestij açısından UEFA Kupasını tercih ederim.

    Şuan kimse 3 senedir ŞL'de hangi takımlar Çeyrek Final oynadı demiyor (hatta yarı final) ama herkes 3 senedir UEFA Kupasına Sevilla'nın ambargo koyduğunu konuşuyor.

    Ama finansal açıdan CL'de çeyrek final oynamak ile UEFA Kupasını kazanmak arasında dağlar kadar fark var. Prestij açısından kesinlikle eş değer değiller hatta yakın bile değiller. Belki ŞL yarı final olabilir.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.