Şimdi Ara

Cevap: Programlama İçin En İyi Terminal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Burada asıl olay terminalin kullanım amacı.
    Kod yazmak için kullanırken zaten olay terminal değil editör. Vim, emacs, nano hangisi ile rahat ediyorsanız onu kullanın tarafınızı seçin ve savaşa katılın. Editör tartışmaları çok kanlıdır
    Projelerinizi derlemek için kullanıyorsanız Makefile ya da o amaca yarayan bir betik(yine de Makefile kullanın) oluşturmadığınız sürece sadece ameleliktir. Burada tek dosyadan oluşan 20-30 satırlık bir koddan bahsetmiyorum. Kendi header dosyalarınızı oluşturduğunuz, büyük oynadığınız bir projeden söz ediyorum. Zaten Makefile oluşturduktan sonra pek de bi anlamı kalmadı terminalin ne olduğunun.
    Yok sadece tasarım olarak sorduysanız, kendinize ait bir "dot files" kümesi oluşturmalısınız, özellikle $PS1 değişkeniniz(bkz:http://bashrcgenerator.com/) size özel olmalı. ".bashrc, .profile, .bash_profile ..." Bunun haricinde ben kullandığınız pencere ya da masaüstü yöneticisine uygun kullanmayı seçiyorum. Xfce kullanıyorsam Xfce Terminal, GNOME kullanıyorsam GNOME Terminal, awesome ya da i3 kullanıyorsam rxwt.
    Kabuk olarak sorduysanız zsh çok beğenilir ama uğraşmak istemezseniz bash kullanın geçin.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.