Şimdi Ara

İphone 6s plus garanti durumu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar...
    Öncelikle daha önce konuyla ilgili başlık açıldıysa forumda göremedim şimdiden özür dilerim.
    Öğrenmek istediğim bazı durumlar var iphone'un garanti kapsamıyla ilgili. Sorularıma geçeyim.
    1-)Öncelikle bir adet iphone 6s plus 64gb telefon satın almayı düşünüyorum. Piyasada paralel ithalat ürün bulmak mümkün 250-300lira daha uyguna satılıyor ve satan kişiler 1 yıl distribütör 1 yıl ithalatçı garantili şeklinde satışını yapıyor. Bu 1 yıllık distribütör garantisinden nasıl yararlanabiliriz illaki istanbuldaki apple store'a mı gitmek gerekiyor sıkıntı durumunda? İstanbul dışında yaşıyorum. Sıkıntı durumunda servisi nasıl alabilirim? Yoksa 300 lira fazla verip direkt apple türkiye garantili mi almak lazım cihazı.
    2-)Pasaport kayıtlı tonla cihaz var internette satılan bunlardan satın almak istesem sanırım avrupa cihazlarından bazı model numaralarına türkiyede 1 yıl servis hizmeti veriliyor bu servis hizmeti apple store'dan mı alınıyor yoksa istanbul dışında yaşayan insanlar için başka çözümler var mıdır servis hizmeti almak için? Faydalanılan ürün modellerini ve süreci açıklayabilir misiniz?
    3-)Tanımadığımız birinden Pasaport kayıtlı cihaz satın aldık diyelim bunun riski nedir? Sanırım btk'nın siteden sorgulanıyor ama önceden geçici kayıt durumu vardı çok fazla insan mağdur olmuştu. Şuan için bu mağduriyet giderildi mi? Süreç nasıl işliyor kendimizi nasıl sağlama alabiliriz cihaz kapanır mı, kayıtlı cihaz alırken nelere dikkat etmeliyiz ?
    4-)Son olarak yıllardır android kullanan biriyim ios tecrübe etmek istiyorum umarım pişman olmam. Emektar cihazımı emekliye ayıracağım artık canımı sıkmaya başladı. Sizce dişimi sıkıp 7'yi beklesem mi ne olur ne biter görmek adına yani şuan 6s plus almak ne kadar mantıklı. Yoksa 6s plus alıp kullanayım desem iphone 7 hızlı şarj ile birlikte gelirse cazip özellikleride olursa ortalama ne kadar zarar edilir iphone 6s plus'dan satarken 2.elde ortalama ne kadar değer kaybediyor temiz cihazlar?
    5-)Unutmadan 2. el iphone cihaz almak ne kadar riskli? Sanırım servis durumunun takip edildiği bir sorgulama durumu var. Ne kadar güvenlidir takibi nasıl yapılır? Yoksa uzak mı durmak gerekir 2.elden?

    Bir kusurum olduysa affola. Cevap verecek arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. Selamlar...







  • Cevap verebilecek kimse yok mu? Up.
  • AFrost kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkürü borç bilirim garanti durumu ile ilgili hazırladığınız yazıyıda okudum. Cevaplarınız doğrultusunda yüzyüze olmadıktan sonra ikinci el ve yurt dışı cihaz almaktan vazgeçtim. Paralel ithalat veya apple türkiye garantili cihaz düşüneceğim. Bulabildiğim en uygun fiyatta şuan gittigidiyor,n11 veya hepsiburada gibi sitelerde. Apple türkiye garantili cihaz 3600 civarında (düşündüğüm model 6s plus 64gb) paralel ithalat ise 3350lira bana göre aradaki fark pek az değil ama yinede düşünüyor insan sizce hangisini tercih etmeli? Garanti konusuna gelince doğru anladıysam ithalatçı garantili ürün alırsam ilk yıl kvk, genpa gibi birçok servis sorunumu halledecek veya apple'a kargo ile ürünümü yollayacağım. (yurt dışı uygun modeller ise sadece apple store bakıyor sanırım kargo kabul ediyor mu bu tarz durumlarda bizzat vermek mi gerekiyor elden randevu ile) Peki ekran kırılması gibi durumlarda sanırım apple servisi bin lira ücret karşılığı cihaz değişim gibi seçenekler sunabiliyor istanbul dışındaki insanlarda bu tarz tekliflerden yararlanabiliyor mu daha doğrusu bu seçeneği sunan sadece istanbul applestore mu? (Paralel ithalat ve yurt dışı pasaport kayıtlı cihazlarda bu tarz avantajlara sahip mi?)
    İthalatçı garantili cihazlarda güvenilen belli başlı ithalatçılar kimlerdir acaba bilginiz var mı? Hangileri tercih edilmeli paralel ithalat alınacaksa? Hepsiburada vb. sitelerdeki ithalatçılar güvenilir mi? (alırken imei ile sorgulasak sonradan ithalatçı ibaresinin düşme ihtimali var mıdır kayıt durumunda böyle sıkıntı yaşayan insanlar var mı?)
    ithalatçı garantili alırsam verdiğiniz site üzerinde imei ile sorgulayıp bakarım resmi ithalat ürünü mü nedir diye. Peki ürünün daha önce açılıp açılmadığı sıfır olup olmadığı nasıl anlaşılır forumda bir arkadaşın başına gelmiş sanırım az önce okudum. Hangi kod ile nereden sorgulama yaparak bu bilgilere ulaşılabiliyor?
    Para tabiki sorun fakat uzun vadeli kullanmak istiyorum cihazımı hani biraz fark olsa bir defa alacağım deyip bütçeyi biraz zorlayıp 7 alıp kasa olarakta teknoloji olarakta çabuk eskimeyecek bir cihaz alırdım kafam rahat olurdu. O yüzden de 6s plus'ı olabildiğince uygun almaya çalışıyorum 7 çok iyi gelirse kamera olsun hızlı şarj olsun en az zararla satıp değiştirebilmek için. Galaxy s3 emektar çalışır durumda idare eder düzeyde işlerimi görüyor ama artık sonuna geldi değiştirmek faydama olacak ama az daha idare edebilir tabiki. İos'a geçmek isteme nedenim ise android tarafında aldığınız cihaz 2 yıl sonra üvey evlat muamelesi görüyor destek kesiliyor ama iphone gördüğüm kadarıyla 4-5 yıl destek alıyor diğer yandan android belirli süre sonra ne kadar iyi bakarsanız bakın ram nedeniye kasmaya takılmaya başlıyor bildiğim kadarıyla iphone hep akıcı arayüz vaadediyor. Kafamda soru işaretleri tabiki var iphone ne kadar kısıtlıyor diye , android'te zil sesi yapmak fotoğraf atmak müzik atmak bluetooth kullanmak çok kolay . Emektar ipod 80gb classic kullanıcısıyım itunes ile müzik atmak eşleme yapmak eziyet resmen. Bu tarz ikilemde bırakan soru işaretleri var kafamda fakat rom işiyle uğraşmıyorum android'te. Birde yeni çıkan android cihazlara nazaran iphone 6s plus kamerası ne kadar kötü? android'te çoğu cihazda hızlı şarj var. O da önemli açıkcası. Lafı fazla uzatmadan fanatik değilim iyi olan ömürlü olan bir cihaz satın almak istiyorum.
    Başınızı ağrıttıysam kusuruma bakmayın cevap verebilirseniz sorularıma minnettar olurum. Şimdiden teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AFrost

    1 yıl fazladan garantili 2 yıl Apple Türkiye Garantili ürün için 300-400 TL ödemek bence son derece makul. Yalnızca fark çok ise risk alınabilir. Orada da söylediğim gibi IMEI kaydı dahil her konuya dikkat etmek gerek.

    Hiç bir ithalatçı firma için ben şahsen yorum yapamam.

    Apple Türkiye kargo ile ürün kabul etmeyebilir. KVK, Genpa gibi firmalara başvurmak zorunda kalabilirsiniz.

    Fanatik değilseniz iPhone 6S Plus iyi bir telefon. Biraz ağır ve büyük ama performans olarak uzun zaman işinizi görür. iTunes veya şimdilerde Apple Music kullanımı tercih edildiği için müzik atmak doğal olarak kolay değil. Ama yapılabilir tabii ki yine iTunes ile. Diğer konularda da Android'e bu kadar alışık iseniz zorluk çekeceksiniz. Bu yüzden spesifik konularda internette ve forumda araştırma yapmanızı tavsiye ederim.


    Teşekkür ederim tekrar apple türkiye garantili cihazlara yönelmekte fayda var sanırım. İthalatçıların içinde forumda övgü konusu olan firma var mı merak ettiğim için sordum açıkcası bu ara karşıma delta garantili denk geliyor birçok paralel ithalat cihazda. Açıkcası kargo ile kabul edip etmediğini bilmek iyi olurdu Apple türkiyenin. Bildiğim kadarıyla bulunduğum şehirde apple servisi yok o yüzden önem teşkil ediyor açıkcası. Büyüklük ise en az sorun teşkil edecek durum benim için hali hazırda kullandığım galaxy s3 zaten 5inç iphone'un normal serileri ile aynı boyda sıkıldım küçük geliyor iphone 6s plus almazsam da diğer markalarda note gibi serilerden tercih yapacağım. Zaten iphone plus seçeneği ile benim için tercih edilebilecek telefonlar arasına girdi daha önce küçük ekranlı olması nedeniyle alacağım bir cihaz olmadı hiçbir zaman. Apple'a sıcak baksamda satın almak için bir müziği telefon melodisi yapmak için hala cihaz üzerinden bir seçenek eklenmemesini anlayabilmiş değilim. Fiyat konusunda araştırma yapacağım bakalım nasip olursa alacağım. 2. El apple türkiye garantili iphone 6s plus 64gb telefonlar ne civarda satışa sunuluyor bilginiz var mı? (Temiz sayılabilecek) Tekrar teşekkürler her şey için.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.