Şimdi Ara

ASUS VP239H IPS Monitör İncelemesi + Detaylar, İpuçları(TR'de İlk ve Tek) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
7
Favori
9.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende bu monitörden almayı düşünüyorum. Hz konusunu merak ettim. nvidia ekran kartı için 74Hz ye çıkıyor demişsin. Bende Amd rx 480 var. Bu kartla da 74 hz yapılabilir mi?
  • çaDo kullanıcısına yanıt
    O monitöre bağlı bir şey ama AMD'de Hz overclock işi biraz zahmetli ve sonuç vermeyebiliyor.
  • Asus VP239 ile Viewsonic VX2573link karşılaştıran oldu mu acaba?

    Genel olarak geniş ekran çalışması, internet ve film için kullanımı olacaktır. Film nedeniyle IPS tercihimdir. Nadir olmakla beraber CS yada COD için bu monitörlerde sorun yaşar mıyım?

    Farklı bir öneriniz var mıdır?
  • Güncel ayarları bu gece paylaşacağım uzun zaman sonra baya net bir görüntü yakaladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fate86

    Asus VP239 ile Viewsonic VX2573link karşılaştıran oldu mu acaba?

    Genel olarak geniş ekran çalışması, internet ve film için kullanımı olacaktır. Film nedeniyle IPS tercihimdir. Nadir olmakla beraber CS yada COD için bu monitörlerde sorun yaşar mıyım?

    Farklı bir öneriniz var mıdır?

    ASUS'un 3 yıl garantisi önemli bir fark + 2.elde daha değerli, View'ler fena değil ama ucuz bu da daha düşük panel + malzeme kalitesi demek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Ekim 2016; 22:32:31 >




  • Bu panelde AH-IPS mi var?
  • boticix B kullanıcısına yanıt
    Hayır yok.
  • Merhaba arkadaşlar ve bu monitörü kullanan değerli insanlar :) Vatandan viewsonic vx2363smhl aldım monitör iyi hoşda 1 . çok mat geldi görüntüsü hadi neyse alıştı ona gözüm sorun değil 2. ghosting ciddi olarak varya ben o kadar takılmazdım 6 yıl önceki lcd monitörümde bakıyorum bu kadar olmuyor. Nasıl diyim mesela aşağıdan yukarı görüntü çıkıyor bildiğin monitörün kablosuyla biri oynuoda görüntü gidiyor böyle. Şimdi sizden yardımcı olmanızı rica edeceğim konuya geleyim. Vatandan alıcam monitörü ve vatanda da ASUS VP239H yok. ASUS 23" VC239H var ellerinde çok fark varmı arkadaşlar ne dersiniz yada şunu alın diyebileceğiniz bir öneri varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeishammy -- 8 Kasım 2016; 15:36:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeishammy

    Merhaba arkadaşlar ve bu monitörü kullanan değerli insanlar :) Vatandan viewsonic vx2363smhl aldım monitör iyi hoşda 1 . çok mat geldi görüntüsü hadi neyse alıştı ona gözüm sorun değil 2. ghosting ciddi olarak varya ben o kadar takılmazdım 6 yıl önceki lcd monitörümde bakıyorum bu kadar olmuyor. Nasıl diyim mesela aşağıdan yukarı görüntü çıkıyor bildiğin monitörün kablosuyla biri oynuoda görüntü gidiyor böyle. Şimdi sizden yardımcı olmanızı rica edeceğim konuya geleyim. Vatandan alıcam monitörü ve vatanda da ASUS VP239H yok. ASUS 23" VC239H var ellerinde çok fark varmı arkadaşlar ne dersiniz yada şunu alın diyebileceğiniz bir öneri varmı ?

    Dostum hepsiburada'nın kendisinden aldım geçen gün. Cuma günü kargoya verilecek. Diyeceğim şu ki vp serisi sanırım piyasada çok yok. Cumartesi sipariş geçtim. Adamlar cuma kargoya vereceğiz diyorlar. Yeni seri olmasından kaynaklanıyor bence. Avrupa'dan falan mı getiriyorlar bilemiyorum. Ben %5 indirimle aldım. Hafta sonu kampanya vardı. Diğer yerlerde daha ucuz ama taksit yapınca aynı fiyata geliyordu neredeyse. 10 TL fazla verdim. Hepsiburada'nın kendisinden aldım. Daha önce benq gw2470h almıştım, alt çerçevesi panelden biraz ayrıktı ve de panelin sağ tarafında 1 santimlik yukarıdan aşağıya doğru renk farklılığı vardı. İade talebi oluşturdum. Uğraştırmadan iade alınca biraz güvenim arttı diyebilirim. Monitör pazartesi elimde olur gibi inşallah. Gelsin buraya detaylı bir mesaj atarım.




  • ASUS VC239H yabancı forumlarada baktım yorumlar cidden iyi. Mecbur ASUS VC239H alıcam vatanda o var cünkü. Memnun kalıcağımı düşünüyorum. Şunu kesin test ettim IPS panellerdeki 2 ms ghosting yapiyor.
  • Online fps oyunları için ideal değil. Overwatch, cs go vb. Çünkü hızlı fare hareketlerinde ghosting anlaşılabiliyor.
    Bunun dışında açık mavi, sarı, turunce renklerde pikseller çok belli oluyor nedenini anlamış değilim.
    Çerçeve beklediğimden kalın geldi. Çerçevesi yok ama ekran içi çerçevesi var. Gündüz vakti biraz can sıktı ama alışınca pek sorun olmuyor.
    Bir çok modu var. Gece kullanımında gözü yormuyor bu modlar sayesinde... Genel anlamda memnun kaldım diyebilirim.
    Lol, dota2, strateji oyunları, herhangi bir oyunun singleplayer'ında iş yapar. Ama rekabetçi fps oyunlarında hayal kırıklığı yaşatabilir.

    Edit: Arkadaşlar demesem olmazdı. Monitöre haksızlık yapmak istemem. Yukarıda yazdıklarım vga ile bağladığım zamandı. Bugün dvi'a bağladım. Gerekli ayarları da yaptıktan sonra cs go gibi oyunlarda ghosting kalmadı. Sadece ekran yırtılmaları var. O da monitörle alakalı değil zaten. Lakin yine belirttiğim renklerde pikseller belli oluyor. Kocaman bir açık mavi renkte veya turuncu renkte. Tabi dijital renkler olması lazım. Açık mavi bir araba fotosunda belli olmazken. Paintten açık mavi renk seçip sayfayı komple boyayınca belli oluyor pikseller. Ya da windows güncelleştirme sırasında tüm ekran mavi olduğu için orada da belli oluyor. Ben genel anlamda memnunum. Renkler iyi olsun fazla ghosting yaşamayayım diyorsanız öneririm. Ghosting yine var ama vga ya göre çok az. Vga ile kullanmayın derim bu monitörü. Monitöre küfür olur...

    Edit2: Ekran yırtılmalarını dikey eşitleme ile çözebilirsiniz. İşe yarıyor ama oyunun akıcılığı azalıyor. Fareyi hareket ettiriyorum, ekran yavaş kayıyor. Önermem.
    Singleplayer oyunlarda dikey eşitleme yapabilirsiniz. Çok daha iyi olur. Örneğin Skyrim oynuyorum enfes bir görüntüye sahip. Renkler on numara ghosting de yok sayılır. 5ms ye aldanıp almamazlık etmeyin. He ama dersiniz ki renkler önemli değil. Ben hard oyuncuyum. 1ms tn panel veya 1ms led bakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anomalife -- 11 Kasım 2016; 12:38:5 >




  • 7-8 aydir kullaniyorum ben de. oldukca memnunum diyebilirim genel anlamda. yurtta kaldigim zamanlarda buzdolabinin calismaya baslamasi yada bitmesiyle birlikte monitorun ekran kapaniyor tekrar aciliyordu, bu olaydan etkilenen tek cihaz buydu ilginc sekilde. adaptorunun bunu engelleyememesine sasirdim biraz aslinda. neyse ki evde boyle bir sorun olmadi hatlardan oturu.

    vividpixel olayini kapattim ben. goruntu daha kotu hale geliyor, macbook'a bagli oldugundan belkide.

    henuz oyun oynamadim hic durumunu bilmiyorum.

    genel anlamda memnunum.
  • Arkadaşlar ben ise 2015 de üretilen modelini aldım Vatanda yoktu VP serisi ASUS VC239H aldım. Murat hocam sağolsun onun bu rehberi çok büyük referans oldu almamda çok teşekkür ederim ona. İlk önce viewsonic 23" vx2363smhl satın almıştım bu monitörü ben kesinlikle tavsiye ETMİYORUM!! ciddi anlamda ghosting var 2ms yazmasına rağmen 2 ms yazılı olan IPS panellerde bu çok fazlasıyla var. Şöyle anlatayım viewsonici iade etmemi sağlayan ve artık tahammülümü aşan olay şu oldu bir film izlerken adamın ayakkabısından kafasına kadar kamera aşağıdan yukarı doğru çıkıyor o kadar çok atlama yapıyor ki görüntüde ghosting var 2 ms bide Asus da açtım 5 ms tepkime süresine rağmen hiç bir şekilde olmadı( rahatsız edici belirgin derecede olmadı ) Ben monitörden çok memnunum viewsonic 23" vx2363smhl renkler aşırı mattı soluktu bunda öyle değil gayet başarılı fiyat performans için gerçekten tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeishammy

    Arkadaşlar ben ise 2015 de üretilen modelini aldım Vatanda yoktu VP serisi ASUS VC239H aldım. Murat hocam sağolsun onun bu rehberi çok büyük referans oldu almamda çok teşekkür ederim ona. İlk önce viewsonic 23" vx2363smhl satın almıştım bu monitörü ben kesinlikle tavsiye ETMİYORUM!! ciddi anlamda ghosting var 2ms yazmasına rağmen 2 ms yazılı olan IPS panellerde bu çok fazlasıyla var. Şöyle anlatayım viewsonici iade etmemi sağlayan ve artık tahammülümü aşan olay şu oldu bir film izlerken adamın ayakkabısından kafasına kadar kamera aşağıdan yukarı doğru çıkıyor o kadar çok atlama yapıyor ki görüntüde ghosting var 2 ms bide Asus da açtım 5 ms tepkime süresine rağmen hiç bir şekilde olmadı( rahatsız edici belirgin derecede olmadı ) Ben monitörden çok memnunum viewsonic 23" vx2363smhl renkler aşırı mattı soluktu bunda öyle değil gayet başarılı fiyat performans için gerçekten tavsiye ederim.

    Dostum ben de önce benq gw2470h almıştım va panel. Aşırı pişman oldum. Ghosting sorunu vardı 4ms olmasına rağmen ve renk doygunluğu hoşuma gitmedi en parlakta bile karanlık kalıyordu panel. Hem bir de ayıplı idi zaten. Olmasa belki de iade almayacaklardı. Neyse ki aldılar. Daha sonrasında vp239h aldım ve çok memnunum. Renk canlılığı çok güzel ve ghosting çok az.




  • Arkadaşlar bu mu yoksa dell p2317 mi?
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Özellikleri çok benzer, ASUS 5ms Dell 6ms ilk göze çarpan fark.

    Dell'e artı para verip 1 yıl daha az garanti almak pek mantıklı değil bence.

    Monitörde 3 yıl garanti gerçekten çok önemli panelde sıkıntı oldun mu yandın neredeyse monitörün kendi parası kadar tutuyor değişimi, garanti yoksa at çöpe daha iyi kısacası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 28 Ocak 2017; 14:12:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MühendisMurat

    Özellikleri çok benzer, ASUS 5ms Dell 6ms ilk göze çarpan fark.

    Dell'e artı para verip 1 yıl daha az garanti almak pek mantıklı değil bence.

    Monitörde 3 yıl garanti gerçekten çok önemli panelde sıkıntı oldun mu yandın neredeyse monitörün kendi parası kadar tutuyor değişimi, garanti yoksa at çöpe daha iyi kısacası.

    Şöyle söyleyeyim, monitörü çok uzun süre kullanmayacağım şu anki monitörüm bozuldu, aciliyet teşkil ettiğinden 2 sene kadar idare edecek bir monitör arıyorum. Sonrasında zaten 25" civarı bir üst düzey qhd monitöre geçeceğim.

    Piyasadaki markaların çoğunu inceledim. Viewsonicler tatmin etmedi. Aocları sevmiyorum, incelemelerde panelleri de kalitesiz görünüyor. Acerların iyi panelli modelleri fahiş fiyatlarda. Philipsler muamma. Hplerin alt serileri getirilmiş. Asus'u çok sevmesem de bu modeli yerli yabancı oldukça iyi yorumlar almış ki gerçekten mat ekran olmasına rağmen ekranın canlılığı hoş görünüyor. Ama eski samsung televizyonlardaki yapay kontrast dayayıp yapay bir canlılıkla mı veriyor biemiyorum. Yine de flickering, ghosting yaşamadığ yazılmış, ışık sızması az. Diğer alternatif olan dell modelleri alt serilerinde çok çeşitli incelemeler var. Çok seven de var ışık sızması, ghosting vs yaşayan da çok var. u serileri fazla pahalı. Kalıyor p serisi. En yeni modellerin de doğru düzgün incelemesi yok, biraz kumar olacak. Bu asustaki canlılık var mı bilemiyorum. Ama dell de photo işlemede avantaj sağlayabilir paneli daha nüzgün kalibre edilmişse. Fakat hiç incelemesi yok gibi. ips isteyince asusun zaten bu fiyatlarda pek alternatifi yok. Güncel model olarak da vp239h çekici geldi.

    Zaten çok yüksek beklentilerde değilim çünkü bunlar bütçe modelleri, tke istediğim beklemediğim kadar vasat panelli çıkmaları ki hüsran olur.




  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Beklentileri çok yükseltmeyin, ülkemizde yüksek fiyatlı olması kafayı karıştırmasın yurtdışında giriş seviye bunların hepsi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MühendisMurat

    Beklentileri çok yükseltmeyin, ülkemizde yüksek fiyatlı olması kafayı karıştırmasın yurtdışında giriş seviye bunların hepsi.

    Evet bende onu diyorum işte, ikisi de vasat olacaktır ama sorun hangisinin daha az vasat olduğunu bulabilmek. :) Yoksa 23-24"te 1200lira altında kaliteli panelli cihaz bulmak pek mümkün değil ekonomimizle hamdolsun...
  • Bir de bu monitörün overclock edilebilitesi nedir arkadaşlar? Her örnek 74hz'e çıkar mı şansı işi mi? Zararı var mı?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.