Şimdi Ara

The Elder Scrolls: Legends [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
3
Favori
6.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • quote:

    Osbidian One arkadaşımızdan alıntı;

    İlk sayfaya ve konun başlığınada not düşülürse daha çok kişiye ulaşabiliriz.

    Discord serverı;https://discord.gg/an57r7v


    Arkadaşlar forumda konusunu bulamadım ve çok şaşırdım.Duyurulmasının üzerinden 1 sene civarı bir süre geçtikten sonra sonunda 21 Nisan'da güncellemeleri yayınlamışlar bu oyunla ilgili.Ben de yeni fark ettim ve konusunu açayım dedim.

    Oyun Elder Scrolls dünyasında geçen bir kart oyunu.Elder Scrolls dünyasındaki ırkları ve sınıfları seçerek onlara uygun kartlarla deste oluşturup rakiplerimizle kapışıyoruz.Oyundaki kartlar da aynı şekilde Elder Scrolls dünyasındaki karakterlerden oluşuyor.

    Her kart oyunu gibi bu oyunun da kendine has bir oyun stili var tabi.Oynanış stili hakkında kısaca bilgi içeren bir Gameplay videosu ve trailer:



    https://legends.bethesda.net/en

    Oyunun sitesinden daha detaylı bilgilere ulaşbilirsiniz.

    ChelseaSmile arkadaşımızın hazırladığı bir rehber:

    Oyunla İlgili Genel Bilgiler

    -Oyuna her iki tarafta 30 hp ve 3 kartla başlıyor, her turnde 1 magicka artıyor, HSden farklı olarak ESL de ikinci oynayan 3 defaya mahsus +1 magicka kullanabiliyor. Can için üst limit yok can yükselten kartlar hile hpnizi 30un ustune çıkarabiliyorsunuz
    -Oyunda iki lane var, bir lane deki creaturelar (minion) diğer lane e saldıramıyor. Story modunda farklı farklı lane işlevi olan boardlar var, versus modunda ise şu an sadece bir board kullanılabiliyor. Versus modundaki boardda sol lane normal, sağ lane cover lane i. Sağ lane e koyduğunuz creaturelar bir turluk cover (stealth) kazanıyor. Lane olayı oyuna inanılmaz bir strateji katıyor oynadıkça anlayacaksınız.
    -Canımız her 5 azaldığında kırılan 5 adet rune umuz var(25-20-15-10-5 hplerde). Bu rune lar bize bir adet fazladan kart çektiriyor. Bu oyunun en çok sevdiğim özelliklerinden birisi bu oldu, rush aggro decklere karşı geriye düşseniz dahi toparlanmanızı sağlıyor. Sırf o turn düşmanın rune u kırılmasın diye bazen vurmaktan vazgeçtiğiniz bile oluyor.
    -Kartların sınıfları aşağı yukarı hsle aynı yine common,rare,epic,legendary ve unique kartlarımız var, deckimize her karttan en fazla 3 adet koyabiliyoruz, sadece unique kartlardan bir tane koyulabiliyor . Deckimizi 50 ve 70 kart arasında istediğimiz şekilde oluşturabiliyoruz. Tabiki doğru deck kurulduğunda en avantajlı oyun 50 kart ile oynanıyor ancak güzel bi sinerji oluşturmak için bazen bu sayı yetmıyor sınırlama olmaması güzel. Mesela benim şu an oynadığım deck 53 kart.
    -Kart paketlerinden 6 kart düşüyor
    -Oyun rewardları HSye göre çok daha yüksek


    Sınıflar-Statlar-Irklar

    ESL'de Hs gibi herolar ve hero powerları yok. Bunun yerine 5 farklı stat var bunların 2li kombinasyonlarını alıp deckimizi buna göre kuruyoruz.

    Statlar

    Strength: kırmızı kartlar
    Agility: yeşil kartlar
    İntelligence: mavi kartlar
    Endurance: mor kartlar
    Willpower: sarı kartlar

    Sınıflar

    Scout: agility + endurance
    Sorcerer: intelligence + endurance
    Assassin: intelligence + agility
    Mage: intelligence + willpower
    Spellsword: willpower + endurance
    Monk: willpower + agility
    Crusader: strength + willpower
    Warrior: strength + endurance
    Battlemage: strength + intelligence
    Archer: strength + agility

    Oyunda çift stata sahip olan ve hiç bir statı olmayan naturel kartlarda var. Çift statlı kartları yalnızca uygun decklerde kullanabiliyoruz. Yani mavi-yeşil deck yapıp içine yeşil-mor çift statlı kart koyamıyoruz.

    Irklar: Oyunda 10 ırk var ancak şu an oyuna tek etkileri rewardların ırkınıza göre gelmesi.

    Orc: Strength/Endurance
    Wood Elf: Strength/Agility
    Imperial: Willpower/Endurance
    Argonian: Agility/Endurance
    Dark Elf: Agility/Intelligence
    Breton: Endurance/Intelligence
    Khajiit: Agility/Willpower
    Redguard: Strength/Intelligence
    Nord: Strength/Willpower
    High Elf: Intelligence/Willpower

    Yani örneğin mavi-yeşil deck oynuyorsanız avatarınızı Dark Elf seçerseniz level up rewardlarda mavi veya yeşil kart düşürürsünüz. Ben bunu 10 lvlda öğrendim, oynamadığım kartlar düşürdüm ve kendi deckimdeki eksikleri craftlamak zorunda kaldım

    Kartların Mekaniği

    Guard: HSdeki Taunt. Guard yazılı kartlar bir lane'de bulunurken o lane'deki düşmanlar önce bu kartlara saldırmak zorundalar.

    Lethal: bu kartlar hasar verdikleri kartların canlarına bakmaksızın o kartları öldürebiliyorlar.

    Breakthrough:Bu özelliğe sahip creaturelar vurduklarının yarısının boşa gitmesi sorunlarıyla yüzleşmiyorlar. Fazladan damage heroya gidiyor

    Charge: HSdeki chargela aynı. Adından belli olduğu üzere oyuna girdikleri tur saldırabiliyorlar.

    Drain: Bu Özelliğe sahip creaturelar vurdukları damage kadar size can veriyor

    Last gasp: HSdeki deathrattle. Creature öldükten sonra devreye giren özellikler

    Pilfer: Düşman heroya direk vurduğunuz zaman ortaya çıkan özellik. Örneğin kartta pilfer:+1/+1 özelliği varsa o creature ile karşı heroya her vurduğunuzda creature +1/+1 alıyor

    Prophecy: Bu oldukça farklı bi mekanik. En başta her 5 hpde bir kırılan runelardan ve runedan düşen kartlardan bahsetmiştik. Eğer bu rune kırıldığında düşen kartın prophecy özelliği varsa oyun duruyor ve düşman turnu sırasında bu kartı oynayabiliyorsunuz.

    Regenerate: Turn size geçtiği zaman bu özelliğe sahip kartlarınızın canı doluyor

    Silence:HSdeki silencela aynı. Kartların üstündeki buff-item her türlü özelliği siliyor

    Shackle: HSdeki freeze. Shackle yiyen creature 1 turn hareket edemiyor

    Summon: HSdeki battlecry ancak küçük ama önemli bir fark var. ESLde summonu kart oyuna girdikten sonra kullanıyoruz. Örneğin summon +0/+2 özelliği olan bir kart attığımız zaman bu +2 canı aynı karta basabiliyoruz

    Ward: Hsdeki Divine Shield. Bu özelliğe sahip creature 1 defalığına hasar almıyor

    Wounded: Hsdeki Enrage. Ancak ESLde wounded özelliğin devreye girmesi için düşmanın size saldırması gerekiyor siz saldırdığınızda hasar alsanız dahi wounded olmuyor.

    Action: HSdeki spell kartları. Boarda bir şey bırakmadan bir özellik kullanmanız sağlıyor. Örneğin bi creature a 2 damage atabilmek veya kendi kartına ward basabilmek gibi

    İtem: Creaturelara + özellikler veren kartlar. Örneğin Steel sword isimli mavi item bir creature +3 atak veriyor

    Support: Bu kartlar boarda değil heromuzun yanına yerleşiyor. Board i etkileyen pasif kartlar veya 2-3 defa spell kullanmaya yarayan aktif kartlar var. Pasif support kartlar düşman support kartı yoketme özelliği kullanmadığı sürece kaybolmuyor. Aktif kartlar kullanımı bitince siliniyor. Örneğin sarı sınıfta boarddaki tüm sarı kartlara +1 hp veren bi support kartı var ve bu kart yokedilmedikçe silinmiyor. Redditte yazdığı kadarıyla aynı support kartından 3 tane kullanıp stack yapılabiliyor. Yine Reddite 4 farklı support kartının aynı anda kullanılabildiği yazıyor. 2 tane kendim kullanıyorum ama 2 ve üstünü denemedim, buna deneyen birisi açıklık getirirse daha iyi olur

    Oyun modları

    Oyunda Story, Practice, Versus, Solo Arena, Versus Arena modları var. Ben şu an sadece story ve versus oynadığım için diğer modlar hakkında bilgim yok burayı bilen biri doldursa daha iyi olur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Juvixted

    Diğer modlar hakkında da ben kısaca bilgi vereyim:

    Practice bildiğimiz pratik modu.Solo Arena oyunun story modu gibi kendi ürettiği destelere karşı oynuyoruz.Toplamda 8 adet normal ve 1 adet boss şeklinde 9 deste ile karşılaşıyoruz.3 malubiyet hakkımız var.Versus arena da aynı şekilde 3 malubiyet hakkımız var ve bu mod 7 galibiyette bitiyor.Tabi burda gerçek oyunculara karşı oynuyoruz.



    Oyun içindeki nickim " chelseasmile " ekleşip yardımlaşabiliriz








    dip not: Rehberin bazı kısımlarını ekşi sözlük, reddit ve bethesda.net forumlarından aldım
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Hearthstone'a bu kadar ilgi varken bu oyuna hiç ilgi duyulmaması şaşırtıcı...Yanlış bölüme mi açtım acaba.
  • Gwent oyunu da gelse keşke böyle
  • The Elder Scrolls: Legends [ANA KONU]


  • Bu oyuna neden ilgi gösterilmedi hiç anlam veremedim.Gerçi benim Grim Dawn'dan sonra foruma konusunu açtığım hiç bir oyuna ilgi gösterilmiyor, kendimi dışlanmış hissetmeye başladım.

    Oyunun betası başlamış, bana da davetiye göndermişler.İndiriyorum bakalım.
  • İki gün önce betaya başvurmuştum dün gece yarısı kabul edildiğimi haber veren mail gelmiş

    Heyecanla en az 20 sayfa konusu vardır diye foruma girdim ancak oyunu bekleyen sadece İKİ kişiymişiz

    Blizzardın paragözlüğünden, hs nin %60 deck gücü %30 şans %10 oyun bilgisi olmasından bıkmadınız mı yav

    @Juvixted



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 3 Ağustos 2016; 10:10:11 >
  • ChelseaSmile kullanıcısına yanıt
    Ah hocam ah hiç sormayın zaten ben anlamıyorum insanları.Kaldı ki forumda o kadar fazla Skyrim hayranı var.Meğerse hepsi RPG'ciymiş...Çok fazla oynama fırsatı bulamadım yoğunluktan dolayı ama ben bayağı beğendim açıkcası oyunu, HS'ye göre daha karanlık bi havası var, HS kadar renkli değil biraz kasvetli ama çok iyi.Story bölümü bile müthiş olmuş.Seslendirmelerine ayrı bittim oyunun.Oyundaki çift lane olayı da oyuna ayrı bir hava katmış ama class power eksikliği yaşıyor insan bunca zaman HS oynadıktan sonra.

    Hocam ekleşelim madem, Juvixted benim oyundaki nick.
  • Oyun open betaya geçmiş bulunmakta.
  • Juvixted kullanıcısına yanıt
    Betaya kabul edildiğim akşam serverlar kapalıydı dünde launcher ı açtım uptade queued diyordu ama uptade yapmadı, oyunu ve launcherı komple sildim. Tekrar indirdim ki bi baktım akkye girmişim 1 saatte indirdi uykum geldi yattım artık bi aksilik olmazsa bugun oynayacağım

    Oyundaki nickim chelseasmile olması lazım ama emin değilim akşam girince ekleyeceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 5 Ağustos 2016; 19:15:58 >
  • steam e gelecekmi bu? yoksa şansı 0. heleki o aptalca platformlarına özel olursa... şimdiden bye bye
  • beyler chapter 1'i oynadım ama chapter 2'ye geçemiyorum. böyle kalıyor oyun.

    http://i.hizliresim.com/o7LAA2.jpg

    bi bilgisi olan var mı?
  • Umarım mobilede cıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LoaLoa isteyen arkadaşlar ekleyebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiluetAntares

    beyler chapter 1'i oynadım ama chapter 2'ye geçemiyorum. böyle kalıyor oyun.

    http://i.hizliresim.com/o7LAA2.jpg

    bi bilgisi olan var mı?

    Hocam saçma bir bug olmuş.
  • KnightOfCups ekleyebilirsiniz arkadaşlar.
  • Oyunla ilgili küçük bir rehber hazırladım


    Oyunla İlgili Genel Bilgiler

    -Oyuna her iki tarafta 30 hp ve 3 kartla başlıyor, her turnde 1 magicka artıyor, HSden farklı olarak ESL de ikinci oynayan 3 defaya mahsus +1 magicka kullanabiliyor. Can için üst limit yok can yükselten kartlar hile hpnizi 30un ustune çıkarabiliyorsunuz
    -Oyunda iki lane var, bir lane deki creaturelar (minion) diğer lane e saldıramıyor. Story modunda farklı farklı lane işlevi olan boardlar var, versus modunda ise şu an sadece bir board kullanılabiliyor. Versus modundaki boardda sol lane normal, sağ lane cover lane i. Sağ lane e koyduğunuz creaturelar bir turluk cover (stealth) kazanıyor. Lane olayı oyuna inanılmaz bir strateji katıyor oynadıkça anlayacaksınız.
    -Canımız her 5 azaldığında kırılan 5 adet rune umuz var(25-20-15-10-5 hplerde). Bu rune lar bize bir adet fazladan kart çektiriyor. Bu oyunun en çok sevdiğim özelliklerinden birisi bu oldu, rush aggro decklere karşı geriye düşseniz dahi toparlanmanızı sağlıyor. Sırf o turn düşmanın rune u kırılmasın diye bazen vurmaktan vazgeçtiğiniz bile oluyor.
    -Kartların sınıfları aşağı yukarı hsle aynı yine common,rare,epic,legendary ve unique kartlarımız var, deckimize her karttan en fazla 3 adet koyabiliyoruz, sadece unique kartlardan bir tane koyulabiliyor . Deckimizi 50 ve 70 kart arasında istediğimiz şekilde oluşturabiliyoruz. Tabiki doğru deck kurulduğunda en avantajlı oyun 50 kart ile oynanıyor ancak güzel bi sinerji oluşturmak için bazen bu sayı yetmıyor sınırlama olmaması güzel. Mesela benim şu an oynadığım deck 53 kart.
    -Kart paketlerinden 6 kart düşüyor
    -Oyun rewardları HSye göre çok daha yüksek


    Sınıflar-Statlar-Irklar

    ESL'de Hs gibi herolar ve hero powerları yok. Bunun yerine 5 farklı stat var bunların 2li kombinasyonlarını alıp deckimizi buna göre kuruyoruz.

    Statlar

    Strength: kırmızı kartlar
    Agility: yeşil kartlar
    İntelligence: mavi kartlar
    Endurance: mor kartlar
    Willpower: sarı kartlar

    Sınıflar

    Scout: agility + endurance
    Sorcerer: intelligence + endurance
    Assassin: intelligence + agility
    Mage: intelligence + willpower
    Spellsword: willpower + endurance
    Monk: willpower + agility
    Crusader: strength + willpower
    Warrior: strength + endurance
    Battlemage: strength + intelligence
    Archer: strength + agility

    Oyunda çift stata sahip olan ve hiç bir statı olmayan naturel kartlarda var. Çift statlı kartları yalnızca uygun decklerde kullanabiliyoruz. Yani mavi-yeşil deck yapıp içine yeşil-mor çift statlı kart koyamıyoruz.

    Irklar: Oyunda 10 ırk var ancak şu an oyuna tek etkileri rewardların ırkınıza göre gelmesi.

    Orc: Strength/Endurance
    Wood Elf: Strength/Agility
    Imperial: Willpower/Endurance
    Argonian: Agility/Endurance
    Dark Elf: Agility/Intelligence
    Breton: Endurance/Intelligence
    Khajiit: Agility/Willpower
    Redguard: Strength/Intelligence
    Nord: Strength/Willpower
    High Elf: Intelligence/Willpower

    Yani örneğin mavi-yeşil deck oynuyorsanız avatarınızı Dark Elf seçerseniz level up rewardlarda mavi veya yeşil kart düşürürsünüz. Ben bunu 10 lvlda öğrendim, oynamadığım kartlar düşürdüm ve kendi deckimdeki eksikleri craftlamak zorunda kaldım

    Kartların Mekaniği

    Guard: HSdeki Taunt. Guard yazılı kartlar bir lane'de bulunurken o lane'deki düşmanlar önce bu kartlara saldırmak zorundalar.

    Lethal: bu kartlar hasar verdikleri kartların canlarına bakmaksızın o kartları öldürebiliyorlar.

    Breakthrough:Bu özelliğe sahip creaturelar vurduklarının yarısının boşa gitmesi sorunlarıyla yüzleşmiyorlar. Fazladan damage heroya gidiyor

    Charge: HSdeki chargela aynı. Adından belli olduğu üzere oyuna girdikleri tur saldırabiliyorlar.

    Drain: Bu Özelliğe sahip creaturelar vurdukları damage kadar size can veriyor

    Last gasp: HSdeki deathrattle. Creature öldükten sonra devreye giren özellikler

    Pilfer: Düşman heroya direk vurduğunuz zaman ortaya çıkan özellik. Örneğin kartta pilfer:+1/+1 özelliği varsa o creature ile karşı heroya her vurduğunuzda creature +1/+1 alıyor

    Prophecy: Bu oldukça farklı bi mekanik. En başta her 5 hpde bir kırılan runelardan ve runedan düşen kartlardan bahsetmiştik. Eğer bu rune kırıldığında düşen kartın prophecy özelliği varsa oyun duruyor ve düşman turnu sırasında bu kartı oynayabiliyorsunuz.

    Regenerate: Turn size geçtiği zaman bu özelliğe sahip kartlarınızın canı doluyor

    Silence:HSdeki silencela aynı. Kartların üstündeki buff-item her türlü özelliği siliyor

    Shackle: HSdeki freeze. Shackle yiyen creature 1 turn hareket edemiyor

    Summon: HSdeki battlecry ancak küçük ama önemli bir fark var. ESLde summonu kart oyuna girdikten sonra kullanıyoruz. Örneğin summon +0/+2 özelliği olan bir kart attığımız zaman bu +2 canı aynı karta basabiliyoruz

    Ward: Hsdeki Divine Shield. Bu özelliğe sahip creature 1 defalığına hasar almıyor

    Wounded: Hsdeki Enrage. Ancak ESLde wounded özelliğin devreye girmesi için düşmanın size saldırması gerekiyor siz saldırdığınızda hasar alsanız dahi wounded olmuyor.

    Action: HSdeki spell kartları. Boarda bir şey bırakmadan bir özellik kullanmanız sağlıyor. Örneğin bi creature a 2 damage atabilmek veya kendi kartına ward basabilmek gibi

    İtem: Creaturelara + özellikler veren kartlar. Örneğin Steel sword isimli mavi item bir creature +3 atak veriyor

    Support: Bu kartlar boarda değil heromuzun yanına yerleşiyor. Board i etkileyen pasif kartlar veya 2-3 defa spell kullanmaya yarayan aktif kartlar var. Pasif support kartlar düşman support kartı yoketme özelliği kullanmadığı sürece kaybolmuyor. Aktif kartlar kullanımı bitince siliniyor. Örneğin sarı sınıfta boarddaki tüm sarı kartlara +1 hp veren bi support kartı var ve bu kart yokedilmedikçe silinmiyor. Redditte yazdığı kadarıyla aynı support kartından 3 tane kullanıp stack yapılabiliyor. Yine Reddite 4 farklı support kartının aynı anda kullanılabildiği yazıyor. 2 tane kendim kullanıyorum ama 2 ve üstünü denemedim, buna deneyen birisi açıklık getirirse daha iyi olur

    Oyun modları

    Oyunda Story, Practice, Versus, Solo Arena, Versus Arena modları var. Ben şu an sadece story ve versus oynadığım için diğer modlar hakkında bilgim yok burayı bilen biri doldursa daha iyi olur



    @Juvixted hocam Rehberi ilk mesaja eklerseniz daha fazla oyuncuya ulaştırabiliriz.



    Oyun içindeki nickim " chelseasmile " ekleşip yardımlaşabiliriz

    dip not: Rehberin bazı kısımlarını ekşi sözlük, reddit ve bethesda.net forumlarından aldım

    edit: kirlilik olmaması için rehberi spoilera aldım zaten ilk mesajda mevcut



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 9 Ağustos 2016; 9:43:01 >
  • ChelseaSmile kullanıcısına yanıt
    Ellerine sağlık hocam, ekledim ilk mesaja.
  • Teşekkür ederim hocam kısa ve genel bir rehber oldu ama böyle birşeye de ihtiyaç var. Oyun yeni olduğundan bilgi kaynakları çok sınırlı, bir şey öğrenmek için farklı farklı yerlere bakmak gerekiyor, temel bilgiler derli toplu dursun böyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 8 Ağustos 2016; 16:49:36 >
  • İlk versus arenamı tamamladım.Malesef 7 winde bitiyormuş ki 7 win çok çok az.Ödüller bunlar:

    The Elder Scrolls: Legends [ANA KONU]

    Hearthstone'un 12 winde vermediği kadar ödül verdi.3 Kart paketi 210 gold ve 1 adet Legend kart.
  • Arkadaşlar sormak istediğim iki soru var. Öncelikle 3 magicka ve int. kartı olan cunning ally'de bulunan ''...if the top card of your deck is int.'' kısmını anlayamadım ve imprison kartında diyor ki 4'den fazla willpower'lı creature varsa imprison'ı atacağın kart direk destroy oluyor fakat bu willpower'lı creature'lar lane'de mi olmalı yoksa o an elimde tuttuğum kartlarda mı olmalı yoksa deckde mi olmalı bu iki konuda kafam karışık yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada rehber için ellerine sağlık @ChelseaSmile
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.