Şimdi Ara

TTNET Faturaya yansıtılan wirecard ödeme dolanrıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TTnet faturama baktım normalde 60 tl gelen fatura 160 tl geldi. TTnet i aradım wirecard sitesi üzerinden mobil ödemeyle 100 tl lik Legend online oyunundan elmas alınmış. TTnet ten işlem hakkında bilgi almaya çalıştığımda beni wirecard'a yönlendiriyor. wirecard ise telefonunuza mesaj geldiğini ve gelen mesajı girip işlemi tamamladığımı söylüyor. Gelen mesajda sadece "Türk Telekom ödeme pin numaranız : ******" şeklinde basit işlem hakkında bilgi verilmeyen bir mesaj gelmiş saat gece 23,17 de babam uyurken gelmiş mesaj babam hatırlamıyor mesaj geldiğini. Wirecard ı aradım ve uzun bir tartışmaya girdim dolandırıcılık yaptıklarını ve buna aracı olduklarını söyledim. İşlem hakkında bilgi vermemekte ısrar etti telefondaki bayan sesini yükselttiği oldu. Mahkemeye vereceğimi söyledim umarım konuşmamız kayıt altına alınıyordur söylediğiniz gibi dedim. Ödemeye aracılık yapan firma olduklarını işlemin onlardan bağımsız gerçekleştiğini söyledi.

    İşin kısası faturama 100 tl ödeme yansıtıldı. Alındığı tarihte pclerin geçmişine telefonların vodafone sitesinden işlem dökümüne baktım o saatte hiçbirimiz alışveriş yapmamışız. Birisi bu işlemi yapmış ve telefonuma gelen mesajı nereden öğrendiyse yazmış ve işlemi tamamlamış. İmkansız olsa da bana söylenen bu çünkü ben o gün evdeydim babamda evdeydi kimse bu işlemi yapmadı. İnternette aynı olayla karşılaşan bir sürü kişi olduğunu görünce dolandırıcılık olduğunu anladım. Daha önce başına gelen var mı? Tüketici hakem heyetine gitsem sonuç alabilir miyim ve bu konuda haklarım nelerdir sonraki adımım ne olmalı yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 71212514 -- 5 Mayıs 2016; 23:19:58 >







  • Bu dolandırıcılığın TT la alakası yok sizle alakalı.

    Bilgileriniz internet ortaminda afise olmus. Yapmaniz gereken bir kaç sey var. Oncelikle babanizin telefonu androidse bir rom flashlayin. Temizleyin telefonu. Hesaplarinizi güvene alın.

    Kredi banka kartlariniz varsa degistirin.

    Ardindan savciliga gidip suc duyurusunda bulunan. Alan velet bulunabilir.

    Bu aralar TT ve TT Playstore uzerinden dolandiriciklar revaçta hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam aynı sorun bizde de yaşandı. sorun şu wirecard aynı paybal gibi ödeme aracı kurum. onların bi suçu yok. olayın kaynağı şu mobilden bi oyuna girmişsiniz atıyorum x elması satın alı tıklamışsınız, telinize bi msj gelmiş onay kodu olan. bu kodu oyunda girmişsiniz ve satın alma gerçekleştırmişsiniz (siz veya çocuğunuz). buda tel veya net ft nıza yansıtılmış...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volcanoman

    hocam aynı sorun bizde de yaşandı. sorun şu wirecard aynı paybal gibi ödeme aracı kurum. onların bi suçu yok. olayın kaynağı şu mobilden bi oyuna girmişsiniz atıyorum x elması satın alı tıklamışsınız, telinize bi msj gelmiş onay kodu olan. bu kodu oyunda girmişsiniz ve satın alma gerçekleştırmişsiniz (siz veya çocuğunuz). buda tel veya net ft nıza yansıtılmış...

    Merhaba dostum geçmiş olsun. Sorun şu ki, babamın telefonla oyunla arası yoktur. Bize de anlattıkları olay aynı dediğiniz gibi bir oyunda elmas satın al denilmiş telefona sms gelmiş sonra sms girilmiş ödeme onaylanmış. Sms babamın telefonuna gelmiş evet ama babam istese de o smsteki kodu oyuna girip ödemeyi onaylamayı beceremez teknoloji özürlü bir insan. Zaten telefonuna tanımadığı bir yerden sms gelse direk bana gösterip ne diyor oğlum diye sorar. Kendisi de gelen smsi bir yere girmedim diyor. Dolandırıcılık dememin sebebi bu zaten tamam birisi wirecard ile satın al demiş babamın telefon numarasını yazmış ama gelen smsi nasıl girip onaylamış ona aklımız ermedi bir türlü. Her neyse mecbur faturayı ödedik sonra tüketici hakem heyetine başvurduk ama sms gönderilmiş ve onaylanmış gözüktüğü için itirazımız reddedildi. Giren girdi anlaşılan ben de ttnet ödeme hizmetini iptal ettirdim ki ileride tekrar karşılaşmayayım diye.




  • Bende internette ki "skip ad" reklamlarinda birine bastim -yani sanirim bundan dolayı- bi siteye yönlendirdi sonra sms geldi 14 tl'ye haftalık gamepix üyeliginiz tamamlanmiştir diye aradim iptal ettirdim mobil alıma da kapattım . Normalde de basiyodum skip ad'lara ama ilk defa olmuştu . Dolandirıcilik başka bişe degil biri de yazmiş rom at falan allahalla normal kullanmak suç mu telefonu hadi rom'un r'sini bilmeyen adam ne yapsin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.