Şimdi Ara

Akvaryum Kurulumu ve Bakım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akvaryum Tanımı
    Akvaryumlar aslında doğada ki göl ve okyanusların evlerimizde bulunan taklitleridirler.Akvaryumların içinde biyolojik bir döngü bulunmaktadır.

    Amonyak-->Nitrit-->Nitrat-->Azot Gazı(Nitratın azota dönüşebilmesi için oksijensiz ortama ihtiyaç duyan bakteriler gerekmektedir.Amonyak'tan nitrata kadar gerçekleşen döngüye Nitrifikasyon adı verilir.

    Amonyak ; balıklar,çürümüş bitkiler ve arta kalsn yemlerden oluşan zehirli bir maddedir bu daha sonra bakteriler tarafından nitrite dönüştürülür,nitrit amonyaktan daha az zehirlidir fakat nitritte daha sonra bakteriler tarafından nitrata dönüştürülür.Nitrat bu döngünün sonunda ki en az zehirli olan maddedir ve bu madde ya bitkiler tarafından tüketilir ya da denitrifikasyon bakterileri yardımıyla azot gazına dönüştürülerek akvaryumdan uzaklaştırılır.

    Akvaryum Nasıl Kurulur ?
    Akvaryumun vazgeçilmez parçaları iç filtre ve ısıtıcıdır.Kuracağımız akvaryumun hacmini 40-50 Lt olarak sayarsak alacağımız filtrenin bu suyu saatte en az 3-4 kez çevirmesi gerekir.Akvaryuma suyu doldurduğumuz zaman suda klor var ise akvaryum iç filtre(Hava kabarcıkları verecek şekilde) ve ısıtıcı açık olmalıdır.Suda ki klor en fazla 3 gün içinde dusan uçacaktır çünkü klor tıpkı alkol gibi uçucu bir maddedir.Kloru çabucak sudan uzaklaştırmak için özel katkışar da kullanabilirsiniz.1-1.5 hafta sonunda suda yararlı bakteriler oluşmuş olacaktır,artık suya yavaş yavaş balıklarımızı ekleyebiliriz.40-50 litrelik tropikal bir akvaryuma başlangıç için lepistes,moli gibi üremesi ve bakımı kolay olan canlı doğuran sınıfından balıkları seçmek daha uygun olacaktır.

    Bakım :
    Akvaryumun suyu her ay %30 oranında alınıp yerine taze su eklenmelidir.Ayrıca her hafta filtrenin süngeri çıkarılıp iyice(kimyasal kullanmadan) temizlenmelidir.Akvaryumun ısısına dikkat edilmelidir.

    Soru veya sorularınız var ise cevaplayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -WhiteKnight- -- 2 Mayıs 2016; 23:20:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba,

    Akvaryum olayını çok sevmeme rağmen bugüne kadar tam anlamıyla zaman ayıramadığım bir konu. Araştırma yaparken yazınıza tesadüfen ulaştım ve hemen siteye kayıt oldum.

    Öncelikle isteğim tabi ki tuzlu su akvaryumu ama pahalı olduğunu biliyorum bu yüzden daha ekonomik olabilecek modeller ile başlamak istiyorum.

    İlk olarak sizin yardımlarınız ile önereceğiniz akvaryumu yaptırarak başlayabilirim. Cam işi ile ilgilenen tanıdıklarım var ya da sizin önereceğiniz şekilde ilerleyebiliriz.

    İkinci adım olarak diğer teçhizatları tedarik edebilirim.

    Konuyla ilgili yardımcı olursanız çok memnun olacağım.

    Şimdiden teşekkür ederim .

    Saygılarımla.
  • Merhaba,

    Hazır sumplu bir sistem edinebilirseniz işiniz çok daha kolay olacaktır.

    Tuzlu su sistemi için protein skimmer,deniz tuzu ve tuz ölçer gibi malzemelere ihtiyacınız var.

    Saygılar,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar ya ben https://blog.petzzshop.com/akvaryum-kurulum-malzemeleri/ buradaki yazanları uyguladım ama tam beceremedim ya bilgisi olan varmı

  • Merhaba. 4 ay önce akvaryum kurdum. İstediğim olay kendi kendine yeten bir ekosistem kurmaktı. Bunu da büyük ölçüde başardım. Ne temizlik ne dip çekimi ne su değişimi hiç bir şey yapmıyorum. Sadece yem atıyorum. Hiç bir sorun çıkmadı şuana kadar. Filtre kullanmıyorum midyelerim var. Gölden bulmuştum bir kaç tane onları ekledim. Sadece yem atıyorum su buharlaşıp azalırsa su ekliyorum. Yosun sorunumda yok su da gayet berrak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: milliacar

    Merhaba. 4 ay önce akvaryum kurdum. İstediğim olay kendi kendine yeten bir ekosistem kurmaktı. Bunu da büyük ölçüde başardım. Ne temizlik ne dip çekimi ne su değişimi hiç bir şey yapmıyorum. Sadece yem atıyorum. Hiç bir sorun çıkmadı şuana kadar. Filtre kullanmıyorum midyelerim var. Gölden bulmuştum bir kaç tane onları ekledim. Sadece yem atıyorum su buharlaşıp azalırsa su ekliyorum. Yosun sorunumda yok su da gayet berrak.
    hocam merhaba.ben de boyle bakim istemeyen bir sistem kurmak istiyorum. nerden baslamam neler yapmam lazim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=1qGa2C1QwZs&feature=youtu.be
    Hacı bu vidyo serisi bana çok yardımcı oldu. Bunu izlemeni tavsiye ederim. Buradaki gibi kurdum akvaryumumu bayağı iyi oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.