Şimdi Ara

Trafik Sigortası Fiyatlarının Düşmeyeceği Belli Oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha doğrusu düşmeyeceği %99 olarak kesinleşti.Hala bir umut var lakin ufuklarda bu umut için uğraşan kimse yok.

    https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/yuksek-fiyata-yaptirdiginiz-trafik-priminiz-iade-edilecek-mi-40097589

    Bu yazıyı okumanızı öneriyorum.Forumda uzun bir süre fiyatlar düşecek diyen insanlar sizi kandırıyorlar demiştim.Benim de içimde bir umut vardı , görüşmelerde de bizleri dinlediklerine inanıyordum lakin görünen köyün kılavuz istemediği ortaya çıktı.


    Fiyatlar belki Haziran ayının sonuna doğru küçük bir düşüş göstermeye başlayabilir lakin bu düşüşler %300 olan zam oranın yanında çok daha düşük olacaktır.

    Toplu tepki vermemizin tek yararı zamların gelecek sene için düşürülmesi oldu.Lakin küçük firmalardan poliçe yaptığımız sürece , tepki vermediğimiz sürece ve kurallara uymayı öğrenmediğimiz sürece bu fiyatlar düşmeyecek.

    Dostlar ,

    Lütfen artık kurallara uyun.Kırmızı ışık gece 23.40 sularında bile yanıyorsa bekleyin ,
    küçük firmalardan poliçe kestirmeyin ( sigortacı olanlar bu firmaları tercih etmez , pazarlamacı olanlar yani size sadece poliçe keserken destek olanlar önerir bu firmaları) ,

    ve lütfen artık ortak tepki verelim.Siyasi görüşe bakmadan ortak tepki vermemiz gerekir.

    Bakın bu saydığım maddeler Türkiye reasürans raporunda açıklandı bu sabah.

    Yabancı risk firmaları trafik kurallarına uyulmaması , güvenilmeyen şirketlerin getirdiği risk arttırımı nedeniyle güvence hesabına yüksek rakamlar ödenmesi ve benzeri konular nedeniyle fiyatların 'makul' olduğunu belirtmiş.

    Müşterilerimden hala sigortacılık müdürlüğüne vermesi için dilekçe alıyorum.Sizler de yazın bu dilekçeleri.

    Lakin ödediğimiz rakamlar artık firmaların yanına kaldı bu gerçeği de es geçemeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 2 Mayıs 2016; 10:48:44 >



  • Bu fiyatlar düşmez ise millet sigorta yaptırmaz. Araç satışları düşer, Zorunlu diyede insanları salak yerine koymak etik değildir. Adam ihtiyacını görsün diye gidip 2 bin liraya motosiklet alıyor otobüsten kurtulmak ekonomi yapmak için sen gelip adamdan neredeyse motorun değeri kadar sigorta istiyorsun yok öyle bir dünya. Haa bu arada yakın zamanda sigorta acentelerinin kar payını düşürecekler, primler artınca acentelerin kazancıda bir miktar arttı. Acenteler de isyan ederse şaşırmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 2 Mayıs 2016; 14:58:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    Bu fiyatlar düşmez ise millet sigorta yaptırmaz. Araç satışları düşer, Zorunlu diyede insanları salak yerine koymak etik değildir. Adam ihtiyacını görsün diye gidip 2 bin liraya motosiklet alıyor otobüsten kurtulmak ekonomi yapmak için sen gelip adamdan neredeyse motorun değeri kadar sigorta istiyorsun yok öyle bir dünya. Haa bu arada yakın zamanda sigorta acentelerinin kar payını düşürecekler, primler artınca acentelerin kazancıda bir miktar arttı. Acenteler de isyan ederse şaşırmayın.

    Söylediklerinizin altına imzamı atarım hocam.

    Lakin çoktan acente kazançları düştü hatta 7 aydır düşük öyle söyleyeyim size.

    Acenteler bir bir kapatıyor maalesef. Sadece güçlü olanların ( çok satış yapan ya da satış yerine sigortacı gibi destek olmayı seçen) ayakta kalacağı bir gerçek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Düşmeyeceği zaten belliydi hocam burada her konuştuğumuz her fiyat soran arkadaşa aynı cevabı verdim, sigorta şirketlerine kalsa daha da ucuz fiyatlar diyorlar, son 1 kere daha zam gelecek ondan sonra fiyatlar oturacak diye bilgi aldım. Bundan sonra zam yapmayacaklar diye görüşülmüş.
    2. sigorta şirketinin acenteliğini almak için görüşürken 1 ayda 7-8 farklı sigorta şirketinde üst düzey yönetici arkadaşım ile görüştüm hepsinin söyledikleri aynı idi.

    Kaldı ki sıfır araç ithalatında %45 ile %145 arasında ÖTV birde üzerine %18 KDV gibi astronomik şekilde vergi alan devletin kendisi zaten
    böyle astronomik vergi alan devlet mi fiyatları düşerecek.
  • Beyler bir haber gördüm trafik sigortasının %40 vergiymiş.

    http://www.haberler.com/zorunlu-trafik-sigortasindaki-hesaba-dikkat-8322138-haberi/
  • Geçen seneye göre trafik sigortam 3 kat zamlanmış ve 3 hafta sonra trafik sigortası yaptırmam gerekiyor. Bugüne kadar hiç kaza yapmadım ve bu sebeple hem kasko hem trafik sigortasından ciddi oranda indirim alıyordum. Fiyatın neden bu kadar arttığını sorunca kaza olmasa da fiyatlar 3 katına çıktı sebebi bu deniyor.

    Bu sene hem kasko hem trafik sigortası bütçede ciddi bir yük oluşturacak. Gerçekten araba büyük dert, trafik sigortası, kasko, yıllık bakım, motorlu taşıt vergisi ve 2 senede bir tuvtürk vergisi gerçekten yıllık araç masrafını çok yükseğe çekiyor. Benzin parasındansa hiç bahsetmiyorum.
  • pahalı pahalı ödedik kazada yapmadık 300 lira arttı neden beni soyuyorlar neden izin veriyorum bilmiyorum

    anladığım kadarıyla beni buna inandırmak istiyorlar (aptallaştırmak) belki diyorum bende madem böyle kestirmiyeyim police cebimden ödiyim olursa bişi ben im yıllardır zaten kazam yok
  • Bende de hiç kaza olmamasına ve %70 hasarsızlık indirimi almama rağmen geçen seneye göre 2.5 kat fazla ödedim. Sigortacımda abi bundan sonra en ufak bir kazan olursa ama en ufak bir kaza o zaman 1500 - 2000 arası ödeyeceksin bilgin olsun ona göre aracı kullanırsın diye beni uyardı.

    Kasko da yaptırıyorum zaten, Allah korusun kaza yaparsam kasko karşılar. Bu durumda zorunlu trafik sigortasına ne oluyor anlamış değilim.

    Bu sene günü geldiği için zamlı fiyatlardan yaptırdık bakalım, inşallah seneye bu fiyatlar düşer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.