Şimdi Ara

Eşimle aynı başvuruyu yaptık farklı vize süresi verdiler (italya)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eşimle aynı yerde çalışmamıza, aynı evrakları ibraz etmemize rağmen bana 6 aylık, eşime 1 aylık shengen vizesi çıktı. Tek fark hesapların benim adıma kayıtlı olması. Ancak tüm hesapların dökümü iki dosyada da vardı. Böyle birşey başına gelen var mı? İtiraz etme şansımız olur mu?
    Başvuruyu idata üzerinden yapmıştık.



  • Buyuk ihtimalle siz daha cok avrupaya gittiniz
    O yuzden olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • messuth M kullanıcısına yanıt
    ikimizin de ilk başvurusu. araştırıyorum aile başvurularında hiç farklı geçerlilik süresi alan yok. (cevap için sağolun)
  • Gezi süreniz ne kadardı? Kaç gün kalıp döneceğinizi belirttiniz? Eşinize ve size kaçar gün kalma hakkı tanımışlar? Vizenin 1 ay geçerli olması gittiğiniz ülkede 1 ay kalabileceğiniz anlamına gelmiyor.
    Hesaplar sizin üzerine olduğu için olmuştur. Araba, ev tapusu gösterdiyseniz onlar da sizin üzerinize ise etkili olmuştur. Eşinizin maddi durumu sizden düşük görünmüştür. Sizin 6 aylık sürede birkaç kez Avrupa'ya gidip dönebilecek maddi durumunuz olduğuna ama eşinizin olmadığına karar vermişlerdir. Bu tarz şeylere şahit oldum... Vizenin süresi konusunda maddi durumu, Türkiye'deki iş durumu ve gayrimenkuller çok önemli.
  • Bu durum ile çok karşılaşılmamasına rağmen örnekleri mevcuttur ancak itiraz söz konusu değildir.
    Konsoloslukları bağlayıcı bir yasal düzenleme olmadığından itirazınız havada kalacaktır.
    Mutlak suret ile bir hata yapmışsınız ve konsolosluk değerlendirmeyi ona göre yapmış bu çok net banka hesaplarınız ile ilgili değil olay
    Güven vermekle ilgili ki çok mantık aramamalısınız önemli olan vize alabilmiş olmanız kendisine ve eşine vize alabilip çocuğuna alamayan kişiler bile gördüm ben ve red gerekçesi olarak da komik şeyler söylüyorlar
    Aynı sürede vize almak için yapmanız gereken şuydu :
    eşinizi ev hanımı olarak gösterecektiniz siz sponsor olacaktınız ve sadece size ait şirket evraklarını iki set halinde çoğaltıp başvurunuzu profesyonel destek alarak yapacaktınız
    çok geçmiş olsun.
    İyi geceler.
  • @Sebastianbjk
    Gezi süresi 3 gece. bana 90 gün geçerli 45 gün kalma hakkı, eşime 45 gün geçerli 30 gün kalma hakkı verdiler. Araba, ev tapusu göstermedim. Eşimle aynı kurumda çalışıyoruz ve maaşlarımız hemen hemen aynı fakat kümülatif bakiye benim hesabımda duruyor tek fark bu. Ayrıca hesap özetlerini evlilik cüzdanı fotokopisiyle birlikte 2 dosyaya da koyduk. Keşke hesaptaki bakiyeyi iki ayrı hesaba da ortak pay ederek sunsaydım ekstreleri.

    @trisa vize danışmanlığı
    Biliyorsunuz başvuruyu idata aracılığıyla yapıyoruz. dosyalarımız birebir aynı setti. tek tek kontrol ettik. siz aksini söyleseniz de ben hala hesap bakiyesinin benim hesabımda bulunmasından kaynaklı olabileceğini düşünüyorum, zira dosyalarımızda başka bir fark yok.
  • Mesele dosyadaki farklılık değil siz hatayı orada yapıyorsunuz vize dosyaya göre mi verilir intibaya göre mi bu hep merak edilmiştir. Bakın eşinizin sigortalı çalışan olarak çalışma süresi sizden az diye bile böyle bir kısıtlamaya gitmiş olabilirler .
    Ayrıca bence artık nedenleri ile değil sonuçla ilgilenmelsiniz.
    İData başvuru merkezidir seyahat acentesi değil tekrar ediyorum siz bir acenteye gitseydiniz sizi asla ayrı evraklar ile başvuru yapmaya yönlendirmezdi işi bilen biri bunu asla yapmazdı yani
  • trisa vize danışmanlığı kullanıcısına yanıt
    Eşimin çalışma süresiyle benimki aynı. Sunduğumuz evraklar haricinde bir değerlendirme yapmıyorlarsa (örneğin aile kütük bilgileri vs. gibi) sadece sunduğumuz evrakları değerlendiriyorsa tüm kriterler eşdeğer. Dolayısıyla bizzat başvurmadığımızdan intiba da bu kriterlere göre eşdeğer olacaktır.

    İdata anladığım kadarıyla aracı kurum. Aracılık hizmetlerinden de para alıyorlar. Kendileriyle görüştüğümde de sizin söylediklerinize benzer şekilde başvuruların bireysel değerlendirildiği, sürelerle ilgili itiraz hakkının bulunmadığına yönelik standart cevap verdiler. Ancak konsolosluğa mail attığımızda olumlu cevap döndüler, sistemsel bir hata olduğunu söylediler ve düzeltme için konsolosluğa davet edildik. Pazartesi gideceğiz ve zannediyorum vize süresini güncelleyecekler.

    Siz de sanırım vize danışmanlığı yapıyorsunuz. Verdiğiniz bilgiler, paylaşımlar değerli. Ancak benim de bir tavsiyem olacak, bazı ezberlere takılmamak, hak aramak gerekiyor.




  • Bakın Ben size aklın yolunu söylüyorum , bilgilerimiz zaman ile pekişiyor tecrübe ile sabitleniyor. Ezbere değil karşılaştığımız sonuçlara istinaden bilgi vermeye çalışıyorum . Neticede size bir açıklama yapılmıyor konsoloslukça siz fikir yürütüyorsunuz ben kesin şundandır deseydim ezbere konuşmuş olurdum .
    Konsolosluk sistem hatası diyor ama vize sistemden çıkmıyor bilgisayara asistanlar tarafından elle giriliyor . Sistem hatası falan yok yani dikkate almışlar mailiniz normalde cevap bile vermiyorlar dediğim gibi münferit bir olaydır bu ve kesinlikle itirazedebiliyormuşuz bak gördünmü gibi düşünceye kapılmayın güncelleme derkende dikkat edin eşinizin vizesini uzatsınlar sizinkini kısltmasınlar karşılaşılmayan şey değil .
  • trisa vize danışmanlığı kullanıcısına yanıt
    Uyarınız için teşekkürler ancak eşimin pasaportuyla gelmemin yeterli olduğunu belirttiler. Dolayısıyla en olumsuzu düşünmenin bir anlamı yok.

    Bu arada beni yanlış anladınız, ezbere konuştuğunuzu ima etmedim, genel olarak bazı ezberleri kırmanın faydalı olacağını belirttim. Ben ilk defa başvuruda bulunuyorum, sizin bilginiz muhakkak bu konuda bende fazladır. Ama belirttiğim bazı konularda bir fikre sabitlenip kalmamak gerekiyor. Zira aracı kurum gibi siz de başta itiraz söz konusu değildir diye belirttiniz ve ayrıca mutlak suretle hata yapmış olduğumu söylediniz. Hata olsa dahi sonuçta karşımızdakiler de hataya mahsus insanlar ki bu durumda görünen o ki hatayı yapan karşı taraf ve lisanı münsaiple doğru kanaldan yapılan itiraza bir dönüş söz konusu. Tekrar belirteyim, benim itirazım vize süresinin az olmasına değil, birbirine tamamiyle denk aile başvurusunun sonuçlarının farklı olması. Siz ne kadar münferit olduğunu düşünseniz dahi bu örnek de işinize yarar diye umuyorum.




  • Dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.
    Bol keyifli seyahatler şimdiden .
    Görüşmek üzere
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.