Şimdi Ara

Bütün yada tek dosya flac albümleri parçalarına ayırmak - Rehber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün bir konuda arkadaşın sorusu üzerine bu işin nasıl yapıldığına dair küçük bir başlık açayım dedim. Daha sonra arayanlar için de kolaylık olur.

    İnternetten indirdiğimiz bazı flac albümler tel dosya halinde oluyor. Bunları tek tek parçalara ayırma işini foobar programı ile yapabiliyoruz. Başka programlarla da bu iş yapılabiliyordur ama ben ayırma işini foobar ile yaptığım için ona göre anlatacağım.

    Öncelikle foobarın bütün albümleri flac formatında ayırabilmesi için alttaki linkteki flac encoder adlı bir exe dosyasına ihtiyacı var. 1.2.0 yada daha güncel bir sürüm olmalıymış. Ben en güncel sürüm olan 1.3.1'i indiriyorum.
    http://downloads.xiph.org/releases/flac/

    Daha sonra zip dosyası olarak inen bu dosyayı bilgisayarınızda herhangi bir yere çıkartabilirsiniz. Sonrasında albümü parçalara ayırma işlemi sırasında bu indirip zip içinden çıkardığınız klasörün içindeki flac.exe dosyasının nerede olduğunu soracak. Dosyayı çıkarttığınız yeri gösterip OK demeniz lazım. Şu an benim pc'de ayarlar yapılmış olduğu için tekrar bu aşamayı gösteremedim, açıkçası foobarı tekrar kurup kaldırmaya da üşendim. Bu işlere meraklı adam zaten orasını yapar diye işin kolayına kaçıyorum

    Bu flac.exe işini hallettikten sonra tek bir dosya olarak duran albümün yanında genelde 1,5 kb ebatlarında bir cue dosyası bulunur. Bu dosya albümde hangi şarkı kaçıncı saniyede bitip başlıyor yada parça adları ne gibi bilgileri tutan dosyadır. Bu dosyayı foobarın çalma listesi (playlist) kısmına attığınızda listede o albümde olan tüm parçaları ayrı şekilde görebilirsiniz. Eğer 300-500 mb'lık tek dosyayı foobara atarsanız 40-50 dakikalık tek bir parça görürsünüz.

    Bazı flac albümlerde bu şarkı adları ve süre bilgileri 300-500 mb'lık ana dosyanının içine de işlenmiş olabiliyor ama benim gördüğüm çoğunda olmuyor. Bu sebeple o 1,5kb'lık cue dosyasını silmeyin. Silerseniz parçalara ayırma işlemini yapamayabilirsiniz. Ben o haltı ilk başlarda yaptım, siz aynısını yapmayın Neyse daha fazla uzatmadan konuya devam edelim.

    1.resimde görebileceğiniz gibi Cue dosyasını çalma listesine atıp tüm parçaların adını gördükten sonra o çalma listesinde o albüme ait tüm şarkıları seçtikten sonra üzerilerine gelip sağ tıkladığınızda küçük bir seçenekler sayfası açılır.
    O sayfada convert seçeneğinin üzerine geldiğinizde last used (son kullanılan) ve default gibi birkaç seçenek var. İlk etapta ayarları yapmak için en alttaki ... seçeneğini seçiyoruz.

    2. resimde ... seçeneğini seçtikten sonra açılan sayfayı görebilirsiniz. Bu sayfada 1.seçenek output format yani dosyayı çevirmek istediğiniz nihai formatı ayarlayacağınız kısım. Mp3, wav, flac vs gibi değişik türleri seçebilirsiniz.

    3.ve 4. resimde bu kısımda yapılabilecek ayarları görebilirsiniz. Hatta add new (yeni ekle) seçeneği ile listede olmayan dosya türlerini de seçebilirsiniz. Hatırladığım kadarıyla bu kısımda ilk başta flac seçeneği olmuyor ve onu seçtikten sonra ilk başta anlattığım flac dosyasını indiriyorduk. Bu kısımdan tam emin değilim ama sanırım böyleydi Eğer hiçbir değişiklik yapmayınca flac albümünüzü wav formatına çevirerek bölüyor.

    5. resimde ise 2.resimdeki ana çeviri - bölme işlemi sayfasında 2 olarak işaretlediğim destination yani ayrılan yada çevrilen dosyaların nereye kaydedileceği ayarlarının olduğu kısım var.

    Bu resimdeki output path kısmı yeni dosyaların nereye kaydedileceğini seçtiğimiz yer. Bendeki gibi source track folder seçili olursa ilk ana dosya neredeyse foobar'ın böldüğü yada dönüştürdüğü dosyaları onun bulunduğu klasörün içine atar. Bana göre böylesi daha mantıklı geliyor. Yok ben standart olarak başka özel bir klasöre atacağım, oradan istediğim yere taşırım derseniz de specify folder seçeneğini seçip özel bir klasör belirtmeniz gerekiyor.

    Bundan sonra hemen alttaki dosya adlandırma biçimini ayarladığımız kısım var. Burada sağ kenardaki ... simgesine tıklayarak farklı dosya isimlendirme şekillerini seçebilirsiniz. Alttaki preview (ön izleme) kısmında da seçtiğiniz biçimlendirmenin ne şekilde göründüğünü görebilirsiniz.


    Bu ayarları da yaptıktan sonra son sayfadan back (geri) tuşuna basarak 2.resimdeki ana çeviri-dönüştürme sayfasına dönüyoruz. Sonrasında convert tuşuna basıp 6. ve 7. resimde görebileceğiniz gibi yeni dosyalarınızın oluşmasını görebilirsiniz.

     Bütün yada tek dosya flac albümleri parçalarına ayırmak - Rehber Bütün yada tek dosya flac albümleri parçalarına ayırmak - Rehber Bütün yada tek dosya flac albümleri parçalarına ayırmak - Rehber Bütün yada tek dosya flac albümleri parçalarına ayırmak - Rehber Bütün yada tek dosya flac albümleri parçalarına ayırmak - Rehber Bütün yada tek dosya flac albümleri parçalarına ayırmak - Rehber Bütün yada tek dosya flac albümleri parçalarına ayırmak - Rehber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 26 Nisan 2016; 0:28:36 >







  • Teşekkür ederim. Hiç problem yaşamadan dosyaları bölebildim.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz resimler nerede hocam? Hiçbirini göremiyorum ben.
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    Sorma dostum, resimleri eklemiştim ama niyeyse gözükmüyorlar. Artık eve geçince tekrar yüklemeye çalışırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Sorma dostum, resimleri eklemiştim ama niyeyse gözükmüyorlar. Artık eve geçince tekrar yüklemeye çalışırım

    Şimdi görünüyor, ellerinize sağlık çok emek harcamışsınız.
  • tam da merak ettigim şeydi, cok sagolasin dostum, avr nin usb sinden dinlerken tek dosyayı sürekli ileri geri almak can sıkıyordu, emeğine sağlik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • medievel kullanıyorum ben ama son indirdiğim albüm tek parça halinde verilmiş cue içinde şarkı bilgileri ayrı ayrı girilmemiş.
    kendim nasıl bölebilirim ?
  • Güzel uygulama ancak FLAC kayıtları yeniden encode etmeden aynı kalitede "sadece kesen" bir uygulama yok mudur?

    Edit: bu yönergelerde yer alan uygulama yeniden encodeye gerek bırakmıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efekcr -- 18 Mart 2017; 19:23:43 >
  • spotify in flac servisi yakında çıkacak diye duydum free olmaz mp3 gibi ama ufak bir ücret vererek milyonlarca kayıpsız müziğe erişebileceğiz. üsttelik kaynak güvenilir olucak netteki çoğu flac albümler gerçek değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.