Şimdi Ara

Jeneratör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba
    Mobil bir büfe kuracağım bunun için jeneratöre ihtiyacım var ama ne almalıyım
    Çay ve Kahve makinaları birde küçük bir buzdolabı olacak ne tavsiye edersiniz.Günde 5-6 saat kadar açık çalışacak birde çevreye fazla gürültü vermemesi lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam işinize karışmak gibi olmasın ama inverter kullansanız daha iyi olur bence.

    çünkü jeneratör hem ses yapar hemde egzos dumanı insanları rahasız eder düşüncesindeyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki benim kullanacağım makinalara yeterli gücü verebilecek mi inverter bilediğim için soruyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzzE

    Peki benim kullanacağım makinalara yeterli gücü verebilecek mi inverter bilediğim için soruyorum

    Tabiki verebilecek.

    Kullanacağınız cihazlar toplam kaç watt çekiyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzzE

    Arkadaşlar merhaba
    Mobil bir büfe kuracağım bunun için jeneratöre ihtiyacım var ama ne almalıyım
    Çay ve Kahve makinaları birde küçük bir buzdolabı olacak ne tavsiye edersiniz.Günde 5-6 saat kadar açık çalışacak birde çevreye fazla gürültü vermemesi lazım

    Kuracağınız büfe hakkında, konumu hakkında yeterli bilgi vermemişsiniz. Biraz daha detay daha kolay cevap almanızı sağlayacaktır. Aracınız nedir? Yükleriniz nedir? Saatte ne kadar malzeme satış yapmayı hedefliyorsunuz? Aydınlatma yükünüz var mı?

    5-6 saat uzun bir süre ve kuvvetli bir jeneratörü sürekli olarak aktif tutmak ciddi bir yakıt masrafı demektir. İnverterle ise neredeyse imkansız. Ev tipi çay kahve makinelerinin güçleri bile kiloWattlar mertebesine ulaşmışken sizin endüstriyel cihazlarınızın ne kadar yükü olacağını kendiniz düşünün.

    Saygılarımla....




  • Eksozu dışarı atmak sorun değil ama bu işlerde sorun çok.Sayın @alpernbugra nın kettlelardaki yüksek güç hatırlatması yanında kettleların kısa sürede iş görme amaçlı olduğunu da unutmayalım. Kettle 1lt suyu ısıtmıştır ama biz bir bardak sıcak su kullanırız alırız o başka. Çay kazanı da ilk ısınırken düşük güçte zaman alacaktır. Ama devamlı çalışmada yüksek güç ihtiyacı yok.

    Bir defa çay kazanı neden elektrikli ? derhal tüplü olsun belki elektrikle kontrol edilebilir. Buzdolabı için hazır buz düşünülebilir. Suyun içinde buz eriyip bitmedikçe su 0 santigrad civarındadır. Aslında önceden depolanmış refrigirantın ağır biçimde genleştirildiği yani yavaşça çevriminin tamamlandığı bir sistem ideal olabilir. Bir depo refrigirant ile basınçlandırılmıştır. Refrigirant genleştiğinde yani basıncı düştüğünde soğuyacak. Buzdolabı da bu biçimde çalışır zaten. Bu sistem ya komple elektrik ihtiyacını yok etmek için ya da elektriği kısa süre kullanarak soğutmanın uzun çalışması için kullanılır. Yani jeneratör çalıştırılsa ve ya bir yerden elektrik alınsa, soğutma çevrimi kendisini kısa sürede kurar ve soğutmaya hazır olur. Yanında bir de buz deposu olursa iş garanti olur. Bu tip bir sistemde ekstra ekstra yalıtım kullanılarak ihtiyaç minimum yapılır. Aynısı sıcak su için de . Yalıtım ve daha az elektrik.

    Sıcak su için bilinen güneş enerjili ısıtmalar kombine edilebilir. Farazi olarak adsorpsiyonlu soğutma çevrimi akla geliyor. Güneş enerjisinden soğutma yapan bir sistem.

    Ancak elektrik sadece buzdolabı için olursa, büfe araba ise; ek akülerle 12Vdc kompresörlü buzdolabı kullanılır. Aküleri araba yolda şarz etmiştir mecbur kalınırsa araba çalıştırılabilir. Ancak araba çalıştığında sırf elektrik şarzı için yakıt çok harcanacağından alternatör sistemi değiştirilebilir.
    Başarılar...




  • Makinaları yeni alacağım enerji sarfiyatını bilmiyorum şuan da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgi için çok teşekkür ederim çay kazanını tüplü almaya dolabı sizin söylediğiniź gibi ek akü ve çevirici ile işimi hem daha az maliyetli hemde temiz yapmış olurum yardımcı olan herkese teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederiz. Çay kazanı tüplü karlı oluyo zaten. Elektrik olan yerlerde de tüplü kullanılıyor.

    Ancak dolap işi karıştırıyor. Çeviriciler felan zor iş. 12vDC kompresörlü bir sistem kurman akla yatabilir. Refrigirant depo da fantastik kalır. Ama çay kazanı ve buzdolabının yalıtımları arttırılırsa buzdolabı içinde buz depolanarak soğuk tutulabilir.

    Adanalıların "bici bici" si geldi aklımıza. Bici biciciler yanlarında buz taşırlardı, buz rendesi ile de buzu rendeleyip bici bicinin üstüne eklerlerdi... Buz olayı çok zor değil yani.

    Konuya göre çok fantastik ama anlatmak istiyoruz. Tüp vb enerji deposu ile ısı üreterek soğutma mümkün. Buhar belirli bir hızda "laval tüp" den akıtılarak kompresör etkisi yapması sağlanıyor. Isı enerjisi soğutma için kullanılabilir. Adsorpsiyonlu soğutma çevriminin de inceliği ısı enerjisi ile kompresör işi görülmesidir. Adsorpsiyon sisteminde güneş yerine kendimiz ısı girişi sağlarsak buzdolabı yapmış oluruz.a




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    12vDC kompresörlü sistem bana çok mantıklı geldi yalıtımlada işim kolaylaşmış olur. Fantastik kısımla birşey diyemeyeceğim beni fazlasıyla aşar onlar teşekkürler bilgi için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.