Şimdi Ara

9.000 TL ye Taiwan üretmi 250 CC maxi Scooter Aeon Elite 250 nasıldır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,

    Bazen uzun yolda iki kişi motor kullanmak istediğim için 250 CC maxi scooter arayışına girdim.Bayadir yaptigim arastirmalardan sonra sym,yamaha xmax,kymco gibi markalara butcem yetismedi. Ikinci el de almak istemedim.ikinci el az km de motor larin fiyatlari neredeyse sifirlara yakın.km si cok olanları da ben almak istemedim.Motoruda kredi kartina taksitle almak istedigim için seçenekler baya azaldi.

    En son forumlarda dolanirken Aeon Elite 250 maxi scooter i internette Ankarada Bir bayi 9.000 Tl ye sattığını gördüm.Hic adini duymadigim bu motorun sahibinden de bir iki kullanicisi ile görüştüm baya bir memnuniyet ile karsilastim.parca sorunu yasamadiklarini belirttiler.Motoru Istanbulda Avcilarda Yuki bayi de satıyordu fakat fiyati 11.900 tl gibi bir fiyata.motoru gormek icin bayii ye gittim.Satici da baya bir ovdu Tayvan mali ,kymco ile ayni fabrikada uretiliyor.cok kaliteli soyle boyle.parca sorunu olmadigi ,parca fiyatlarinin sym kymco ayarinda oldugu ve kymco ile bazi parcalarinin ayni oldugundan filan bahsetti.

    Fiyatida etikette 11.900 tl ydi.baya bir pazarlik sonucu ilk once 10 bin tl ye indi asagisi olmaz dedi.internette Ankarada bir bayi 9000 e sattigini ve istanbula teslim edebilceklerini söyleyince fiyatta 9.300 tl ye kadar indi.

    Motor gayet kaliteli gosterisli duruyor.sele alti bagaji baya büyük ,iki tam kask sigar gibi.gosterge digital. 14`` jantli,su sogutmali,enjeksiyonlu,on arka disk frenli, 23 HP , led ve 12 V sarj yuvasi vs baya iyi ozellikte.koltugu genis,rahat ,kaporta mazemesi gayet kaliteli gibi.



    Motorun tam linki asagidadir

    www.marantamotor.com.tr/elite.html

    Satış sonrası destek hizmet çok önemli tabi ama ikamelerine bakıyorum sym,kymco vs ortalama fiyatları 13 bin TL civarı. Bu motorun kağıt üzerinde performansı,özellikleri diğerlerinden aşağı kalır yanı yok . Tayvan üretimi ve görünürdeki malzemelerin gayet kaliteli. Sitesinden incelediğimde 2015 te Aeon'un Yamaha için atv ürettiği yazıyor.Belli bir kalitesi olduğu ortada.

    ''Aeon Motor starts to OEM/ODM for YAMAHA ATV model YFM90R since August and it's already in the market. Aeon's product hi-end quality and R&D capability is approved by world brands''

    Tabi gönül ister sym,yamaha,kymco gibi markalara yönelmek ama aradaki 13bin-9bin = 4 bin tl fark cok ciddi bir fark ve neredeyse %45 e tekabül ediyor. 9 bin tl bütçem ile bilindik markaların ancak 10 bin km ve üstü garantisiz,illaki ufak tefek çizikleri olan,sorunlu mu vs bilemediğim tamamen sürpriz ikinci el motorda almakta biraz cesaret işi değil mi ?Ayrıca taksit imkanıda maalesef olmuyor. Kısıtlı bütçe ile İkinci el motor almakta zor iştir diye düşünüyorum.

    Sahibinden de bu motoru satan iki arkadaş ile konuştum, motorun sıfırını almak istediğimi belirttim ve iki arkadaş ta gayet performanslı,atik ve kıvrak olduğunu söylüyorlar.Parca veya servis sorunu yaşamadıklarını belirttiler.Zaten motor 2 sene garantili.Satarkende cok zarar edileceğini pek düşünmüyorum.Satılık ilanlarda, Çin üretimi 16-17 beygir 250 CC scooterlarda 4-5 bin tl den aşağı yok. 2-3 sene 10-12 bin km filan kullanıp 6-7 bine satarım diye düşünüyorum

    Aeon elite 250 kullanan yorum yapabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum... Sizce 9 bin tl ye bu motoru almak hata mi olur? Kredi kartina 9 taksitle alinabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 20 Nisan 2016; 14:41:04 >







  • Kendi kendini ikna etmiş görünüyorsun. Biz ne diyelim, hayırlısı olsun.
  • Valla hocam benm aklıma yattı açıkçası. Bütçem 9 bin tl , nakitim olmadan kredi kartına taksitli alabileceğim 250 cc motor seçeneği kısıtlı maalesef.Aklıma yatmasını gerekçeleri ile detaylı yazdım.

    Bir de forumdaki motor konusunda bilgili arkadaşlardan görüş almak istedim.Bu motoru kullanan,sahibi olan varsa yorumlarını esirgemesse sevinirim.Motosiklet sektöründeki bilgili arkadaşların
    yorumları da önemli tabi.
  • Sektörde bilgili değilim ama sizin gibi aynı aşamalardan geçmiş bir maxi scooter kullanıcısı olarak nacizane yorumum şudur : Ben olsaydım 8000TL ye SYM gts evo 250i 2013 model 10000km ye kadar temiz 2. el alırdım 1000TL ya da güzel bir kask ve eldiven alır keyfime bakardım. 9000TL + plaka masrafınız var sırf taksitle veriyorlar diye bir sürü soru işareti olan bilinmedik bir marka almazdım. Kafanızı karıştırmak gibi olmasın ama madem sordunuz bu model hakkında ben çok pozitif düşünemiyorum. Bir kere servis yedek parça satış sonrası hizmetleri bakımından sorun yaşanması muhtemel. Bir parçası kırılsa ne kadar zamanda gelecek belli değil. 9000 küsür ödeyip aldığınız motoru satmaya kalksanız aylarca bekleyeceksiniz çünkü piyasası hiç yok gibi birşey. Satabilmek için oldukça fazla değer kaybedecek 1 yıl sonra satmak gerekse edeceği rakam max 6500-7000TL. Kredi kartına taksit imkanları elinde cebinde hiç parası olmayanları borçlandırmaktan başka birşey değil. Onun yerine birikiminizin üzerine yakınlarınızdan bir miktar borç alın ödeme sıkıntısı çekmeyin. Hiç birikim yoksa zaten almayın. Bunun sigortası ekipmanı vergisi yakıtını da düşünmek lazım.
    Satan kişi elbette motorunu övecek bundan doğal birşey yok. Ama istediği fiyata satabilecek mi zor.
    O bütçe ile Daelim s3 advance in 2. ellerini de çok rahat alırsınız. Motosiklette marka çok önemli, tamam belki bir yamaha alamayacaksınız ama hiç bilinmedik bir marka da almanızı tavsiye etmem.




  • Merhaba size haddim olmayarak bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum umarım yanlış anlamadan dikkate alırsınız. Öcelikle anladığım kadarıyla hiç bir şekilde bir birikiminiz yok ve kredi kartına taksitle alacaksınız. Aylık 1000 tl ödemeniz olacak ayrıca profilinizde istanbul da ikamet ettiğiniz görünüyor bu durumda şayet ilk motorunuzsa oldukça okkalı sigorta bedeli ödeyeceksiniz tahmince 1500 tl sigorta + plaka masrafınız olacak. 500 tl de en kötüsünde ekipman diyelim (kask + dizlik + eldiven) Birde unutmadan 112 tl felan galiba mtv si olacak. şimdi her halükarda cebinizde nakit 1000 tl olmak zorunda ruhsat çıkarmak için en azından bulunduğum bölgede kart kabul edilmiyor. Tüm bunlara rağmen motoru aldınız. Olabilir insanlık hali nakite sıkışabilir kartı borcunu ödeyemeyebilirsiniz ve bu üzücü durum karşısında motorunuzu satmak zorun kalabilirsiniz. yaklaşık 11000 tl harcadığınız motoru çok sıkışırsanız 6-7000 arası satmak durumunda kalabilirsiniz. Demem o ki iyi düşünün. Etrafımda anlık bir hevesle bu işe bulaşıp bu kötü seneryoyu yaşayan çok insan var o yüzden.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.