Şimdi Ara

Görüntü Sürücüsü Yanıt vermeyi kesti veya Görüntünün Birden Gitmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar başlıkta söylediğim gibi son zamanlarda bu hataları almaktayım. Ya görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti yada görüntü komple gidiyor kasa hala çalışıyor ama reset atmadan düzelmiyor. Ekran kartı Sapphire r9 285 güç kaynagım ocz fatality 750w sistemi toplayalı fazla olmadı zaten 6-7 aylık bir sistem. Sorun 2 şeyden kaynaklanıyor gibi ya ekran kartı yada psu. Sizce hangisi olabilir? Bu arada cs go lol gibi oyunlarda hiç bir sıkıntı yok. Ama yüksek oyunlarda örnek vereyim the witcher 3, dark souls 3, ac syndcate gibi oyunlarda bu hatalar başıma geliyor. Witcher 3 ü 100 saat kadar oynadım belli başlı yerlerde yaptı. işin garip tarafı atıyorum dark souls 3 max grafiklere alınca bu hatalar var medium ayarlara alınca sıkıntısız oynayabiliyorum. sadece görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası alsam diyeceğim driver sorunu var ama bu görüntünün gitmesi olayı kafamı karıştırıyor.



  • Perseus4EveR kullanıcısına yanıt
    Eşırı emin konuşmak istemiyorum çünkü bu sorunun kaynağı psu'da olabiliyor ama son zamanlarda bu sorunu alan arkadaşların donanımına baktığımda hepsinde Amd ekran kartları var. -_-

    Bundan yola çıkarak ya oyunlar için adam gibi sürücü çıkartmıyorlar ya da oyunu yapan şahıslar amd ekran kartlarına destek vermiyor adam gibi. Bu da belli bir efektin ultra ayarını açınca bu sürücüden yada oyun kodlarından kaynaklanan sorun neticesinde gösterilemeyince görüntü vermeyi kesiyor ya da ekran kartını kendini korumak için hepten kapanıyor.

    Bunun dışında amd'nin ekran kartlarında kullandığı bir parçada üretimden kaynaklanan bir hatası bu sorunu yaşamanıza neden olabilir.

    Benim de amd kartlarına karşı zaafım vardı fiyat ve sunduğu teknoloji çok iyiydi. Fiyat performans canavarları idi ama. Sürekli oyunlarda çeşitli hatalar almama neden oluyor. Bu sorunu da çok olmasa da yaşıyordum. Ek olarak;

    - Bazı oyunlar da anlık takılmalar
    - Belli bir efektin iyi görüntülenememesi
    - Yine belli bir efektin açıldığında oyunda yavaşlamaya neden olması (aşırı yavaşlama)
    - Optimasyon sorunları yüzünden oyunlardaki ekran yırtılmaları(V-sync açık olmasına rağmen)

    Velhasıl sorun bence amd kartlarında gibi duruyor. TEKRAR BELİRTİYORUM KESİN EMİN OLAMAM ama geneli öyle.


    Kolay gelsin.
  • İşin garip tarafı mediumda sıkıntı yok ama ultra high ayarlara aldın mı oluyor. Yani anlamadım bu işi psu desem tam güç veremiyor medium ayarlarda dahamı az güç tüketiyor böyle birşey mi var bakıyorum değerlere %100 olarak gene çalışıyor ekran kartı. Hani cidden kafam baya karıştı. Witcher 3 dede genelde kontrolun bende olmadığı sinematik gibi olan yerlerde oluyordu. Ki son zamanlarda foruma bakıyorum bu hatayı alanlar artmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perseus4EveR -- 19 Nisan 2016; 14:29:33 >
  • 1 saat 10 dakika furmark ile stres test yaptırdım hiç bir sorun çıkmadı.
  • Kartı Medium da kullanma ile high de kullanma arasında vram farkı oluyor diye biliyorum. En azından GTA 5 de öyle yalnız söylediğin oyunların hiç birini oynamadım. Vram de sorun olabilir.. Yakınında pc var ise başka pc denemeni tavsiye ederim.
  • Yalnız ingilizce forumlarda biraz araştırma yaptım sanırım sürücü sorunu var. Açılan konuların çoğu benimle aynı hatayı alıyor ve aynı bendeki gibi bazı oyunlarda sıkıntı oluyor. Gta5, far cry 4, alien isolation oyunlarını yüksek ayarlarda bitirdim hiç bir sorun çıkmamıştı. Biraz daha bekleyip yeni sürücüleri denerim eğer düzelmez ise zaten ürünlerin daha 1.5 sene garantisi var yollarım.
  • Tahmin ettiğim gibi driver sorunu çıktı normalde max ayarlarda 5dkda oyundan atan dark souls 3 15.11.1 olan eski driveri yükleyince düzeldi. 1 saaten fazla oynadım sıkıntı çıkmadı. Eğer bu sorun yaşayan arkadaşlar varsa 15.11.1 versiyonunu yükleyin yabancı forumlarda buldum bu çözümü r9 380 veya 380x kullanan arkadaşlarda da işe yarıyormuş.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_116324448//tm.htm#116324448 Yardım edebilecek varsa bi el atabilir mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.