Şimdi Ara

Peugeot 308 mi Alfa Romeo Guiletta mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bu konu sadece nacizane fikirlerimizi ortaya koymak için açılmıştır yorumlarınızı bekliyorum :)
    Benim için 308 motor olarak da dış tasarım olarak da çok güzel geliyor. Özellikle 1.2 Thp 130 beygir gayet verimli bir motor. Öte yandan içteki gösterge grubu ve küçük direksiyon bu güzel tasarım ve motora yakışmamış gibi

    Guiletta
    Senelerdir imajını koruyor ama ne zaman yolda görsem çoğu zaman dönüp bakarım öyle canlı bir araba. Motoru 1.4 Multiair 170 hp ve ben bunu da çok beğeniyorum. Dış tasarımı gayet şık, içindeki yeni kullanılmaya başlanan multimedya ekranı pek hoş durmuyor



    Benim fikrim bunlar sevgili kardeşlerim, ağabeylerim ablalarım yorumlarınızı bekliyorum :)

    Edit: turboair multiair ile değiştirildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustang2007 -- 18 Nisan 2016; 21:25:25 >



  • Arada ne kadar bir fiyat farkı var bu iki araç arasında, ikiside güzel araçlar ikiside sizi üzmezde, donanım olarak ne olucak, bütçe ne, direk şunu al demek çokta doğru olmaz.
  • satın almak amacıyla değil de sadece fikir beyan etmek amacıyla açmıştım konuyu
  • 308le giu ayni kalibrenin arabasi degiller.308 bravoyla focusla karsilastirilir,giulietta a3le 1serisiyle karsilastirilir.
  • Bunu bilmiyordum vay be 84.000 lira da o segmente göre ucuz ama hiç binmediğim için iç mekan kalitesini bilmiyorum
  • 308 son derece sessiz ve konforlu bi araç, ben dizelini test etme imkanı buldum, benzinli 1.2 130hp sürmek isterdim. 9sn lik 0-100 değeri çok iyi. Araç sağlam hissettiriyor ben bi fransızı bu kadar beğeneceğimi tahmin etmezdim. Gui nin direksiyonu punto nunki gibi öyle bi arabaya o tuşlar direksiyon yakışmamış. Umarım nakyajdan sonra daha iyi bi iç tasarıma kavuşur.
  • 308'in direksiyonu ve kabine oturunca hissettiğinizi merak ettim hocam ele küçük geliyor mu, kokpit standart bir hatchback büyüklüğünde mi vs..
  • İkisi de iyi araclar ama verdigi tatlar farkli o acidan alfa her turlu ama piyasa icin sorarsan 308 tutylur falan cok surpriz cikarmas sana fantastik araba alfadir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustang2007

    308'in direksiyonu ve kabine oturunca hissettiğinizi merak ettim hocam ele küçük geliyor mu, kokpit standart bir hatchback büyüklüğünde mi vs..

    Kabin alışılmışın dışında, çok sade. Herşey ortadaki ekranda toplanmış ama kullanımı rahat. Direksiyon evet küçük, başta tuhaf geliyor ama yola çıkınca unutuyorsunuz. Gösterge grubu da bi o kadar alışılmışın dışında kalıyor. Görüş açsında sıkıntı yaşamadım (ki kısa boylu bi insanım). Fakat kamera daha iyi olmalıydı, benim 2012 yaris in geri görüş kamerası daha canlı ve görüntü keskin. Bagaj hacmi çok iyi (sedan mazda3 kadar).
  • Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustang2007

    Teşekkürler
    308in juliete karşı bariz bir ikinci el üstünlüğü var. bu gün paraya sıkışsan yarın fiyatı az yazsan satarsın. alfayı satmak için... bilemedim.

    pejonun servis ağı da yine alfaya göre bariz üstündür. gerçi alfanın motoru da fiat motoru ama nedendir bilmem böyle bir algı var.

    araçların marka ve müşteri algıları da çok farklı. açıkçası 308i golf, auris, focus gibi araçlarla karşılaştırabilirsiniz. ama julyettanın karşılaştırılabileceği bir rakibi yok bence. 1 serisiyle veya a3le falan karşılaştırılabilecek bir araç değil. onun yanında diğer araçlarla da karşılaştırılabilecek bir durumu yok. bence daha çok butik bir araç gibi. alanlar da bu yüzden alıyor genelde zaten.
  • 1.4 170 ile 1.2 130 kiyaslanmaz bile

    0-100 den ziyade 80-160 nasil ?

    Giulietra Spor paket + kirmizi veya beyaz + tct +beyaz ise ici kirmizi

    Muthis oluyor boyle . Direksiyona falan pek takilmayin seklinden ziyade hissine bakacaksin . Direksiyon uzerinde tus olmamasi kimi zaman avantajdir
  • sportif istiyorsanız giulietta, hem performans hem yol tutuş olarak bariz üstünlük sağlar. 308gti Türkiye'ye gelirse o zaman işler çok başka olur tabi.

    onun dışında kalite hissi, iç tasarım, konfor gibi konularda 308 tercih ederim. 308'in tipi hiç çirkin değil, allure donanım ve 18 jant'la çok çok yakışıklı bir araç oluyor.

    Giulietta az bulunan bir araç olduğu için her zaman daha fazla dikkat çeker tabi. Bir de Giulietta'da Rosso Competizone gibi efsane bir renk var. Dolu bir giulietta baya mutlu eder ama ikinci el uygun fiyatlı bulursanız.

    Giulietta sportif HB, daha fazlası değil ne daha fazlası ne daha azı. BMW falan yerine kimse tercih etmez abartmayada gerek yok yani. Zaten aradaki devasa fiyat farkına rağmen BMW çok daha fazla satıyor.
  • Dış tasarım olarak alfa yı çok beğenirim ancak gerçekçi olmak gerekirse bir bütün olarak eke alındığında 308 daha ağır basar ve onu alırdım.
  • Ben allure 308 alırdım.
  • Eski alfa 159 kullanicisi olarak Giuletta'i hic mi hic sevmiyorum. Arac opsiyonlatilmadigi taktirde rezalet, opsiyonlatinca da fiyat cok fazla yukseliyor o fiyatlada anlami kalmiyor.

    Kokpit kismi, direksiyon vs cidden yakismiyor.

    308 kiyasinda ise 308 ile Giu kiyas arabasi degiller.
  • Giu alcaksaniz dizelini almayin
  • Guinin içi bence çok kötü bravonun daha iyi. Güç dıştan tip olarak çok iyi ama içi bence vasat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dkerem2

    Guinin içi bence çok kötü bravonun daha iyi. Güç dıştan tip olarak çok iyi ama içi bence vasat.
    Giulietta hakkında kafanızda soru işareti varsa yardımcı olabilirim.Ayrıca içi vasat diyen arkadaşın ömrü hayatında bir alfa'nın içine oturmadığından adım gibi eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amadeus_M -- 19 Nisan 2016; 15:39:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hogcada

    Giu alcaksaniz dizelini almayin

    Sebep ya da sebeplerini öğrenebilir miyiz?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.