Şimdi Ara

SİLİNEBİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dota 2 ye başlamak istiyorum. malesef Lol oynuyorum ve dota nın kullanıcı kitlesi ve oyun kalitesi olarak ezici bir üstünlüğü olduğu bariz. fakat oyun çok detaylı geldi bana, pro player olmak değil de atılan skilleri yakalamak, karşıdakinin hareketlerini tahmin etmek vs ne kadar sürede/oyunda öğrenilecek şeyler?

    edit : tamam arkadaşlar başlamamam gerektiği sonucuna vardım. teşekkürler yorumlarınız için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverPower -- 27 Nisan 2016; 12:15:30 >



  • Hiç bulaşma bence. adam gibi oynamak için 2 sene şart.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverPower

    dota 2 ye başlamak istiyorum. malesef Lol oynuyorum ve dota nın kullanıcı kitlesi ve oyun kalitesi olarak ezici bir üstünlüğü olduğu bariz. fakat oyun çok detaylı geldi bana, pro player olmak değil de atılan skilleri yakalamak, karşıdakinin hareketlerini tahmin etmek vs ne kadar sürede/oyunda öğrenilecek şeyler?

    Ben 2013 kasım aralık gibi sıfırdan başladım, şu gün daha yeni yeni kavradım herşeyi. Tabi benim söylediğim 2-3 k düzeyinde hemen hemen alt düzey bir oyuncu için verilen bir tahmin. Sağlam bir pro oyuncu olmak için çok daha farklı kriterler var. Mesela yaşın genç olacak, bu oyuna oyun gözüyle değil iş gözüyle bakacaksın, her gün 5-6 saat düzenli olarak oyunn başında vakit harcayacaksın, azimli olacaksın ve kendin gibi takım arkadaşları edineceksin. Sürekli yeni çıkan metaları ilk sen kavrayacaksın, diğer pro oyuncuları ve maçları takip edeceksin ancak o zaman kimbilir sende bir meracle olabilirsin. "Now you decide what does a hero truly need?"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokoreth -- 18 Nisan 2016; 20:01:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir yılda 3k MMR'lı bir oyuncu olabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 saat
  • baya bir vaktini alır. yakın zamanda gelen bir revizyonla tüm heroalar değişti neredeyse. bir de hangi rolü oynayacağına bağlı. ben mid carry oynamam 5 numara sup olurum dersen az çok oynayacağın herolar belli olur. ama yok mid oynarım dersen invoker için en azından 300 oyun train atman lazım.+6k adamların dotabuff larına bakarsan ne demek istediğimi anlarsın. yukarda biri yazmış. 1 yıl stream izleyip günde 3 4 oyun atarsan ortalama 3 k olursun. tabi 3k olurken wisp alıp seni karşı baseye ışınlatıp öldürtecekler olacak. rage quit atan midcilerin olacak takımda. ilk kez rank maçta bi hero deneyenler olacak. kızacaksın sürekli raporlanacaksın 5 el tek çekiliş oynayacaksın filan.... bence hiç akıl karı değil dotaya başlamak. dotanın balını kaymağını yiyen yedi zaten. şu an başlamak için inanılmaz sabır+ ruslarla anlaşma kabiliyeti gerekli. aman diyim. başlama hacım.
  • the rising sun T kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam zaten o kadar bol vaktim de yok :) teşekkürler yorum için
  • Bir yılda 3k mmrlı olabilirsin ama yetenek yoksa 5yıl daha oynasan 4k olamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size bağlı.Her gün deli gibi oynarsanız 1 senede epey öğrenirsiniz.
  • Araştırıp, video izlemeyi vs. seviyorsan.. sürekli aynı kahramanları seçmeyip, kendi kahramanına odaklanıp oynamıyorsan.. 3-4 ay da 3k yı rahat geçersin (yukarıdaki süreler abartılmış). Fakat lol den gelen birisinin alıştıığı rahat oyun sitilini bulamayabilirsin. Oyun yavaş görünür ama hızlıdır. Harita ufak veya karakter hızlı olmadığından sana yavaşmış gibi gelir fakat alakası yoktur.
    Teleport, blink, stealth, smoke, ağaçlar, harita büyüklüğü vs.. çok faktör var insanı diken üstünde tutan. Hoplamalı zıplamalı fazla animasyon yok diye lol oyuncuları dota yı yavaş zanneder ama.. Bu yavaşlık sadece noob oyunlarında geçerlidir. Rank yükseldikçe oyun çok hızlanır.

    herkez kendi koridorunda oynar mantığı yoktur. 5vs5 oyun... Herkez teleport taşır, herkez defansa gider, herkez yardıma gider, herkez gank e çıkar. Yeri gelir carry koridorunda tek takılır. Yeri gelir midde 3 kişi oynar.. Lol gibi düşünmeyip, yukarıdakilere dikkat edersen öğrenme kısa sürer. Tabi birde "bildiğini düşündüğün kahramanları prolardan izlemek gerekir" (not: tutupda 30 kill 2 death ile oynanan oyunları değil. çekişmeli şeyleri)




  • Hiç bilmeyen adam için 3-4 ayda 3k hayal bence o sürede hero ve skill leri bile zar zor kavrar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harpagos

    Hiç bilmeyen adam için 3-4 ayda 3k hayal bence o sürede hero ve skill leri bile zar zor kavrar.

    Aynen hiç bilmeyen biri 3-4 ayda bence mmr bile açabilecek kadar oyun atamaz ha eli yatkındır çabuk kavrar en baba alacağı mmr 2k yı geçmez zaten uzunca bir sürede üstüne koyması çok zor. Bu oyun zaten 1.5-2k civarında açıldığı zaman üstüne çıkmaya pek izin veren bir oyum değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.