Şimdi Ara

lg pb60g garip şekilde fokus sorunu çözüldü :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bildiğiniz gibi lg marka led projeksiyonlarda sanki bir şekilde tam fokus olmuyor hissi var.

    dün yanlışlıkla tripod üstünde duran projektörümü yere düşürdüm.kaldırıp test ettiğimde çok şaşırdım.mercek yapısının bozulmuş olacağından endişeleniyordum ama tam tersine perdeye görüntüyü verdiğimde ilk kez tam olarak görüntünün net olduğunu gördüm.

    daha önce bilgisayar görüntüsünde ne yaparsam yapayım yazıları belirli mesafeden okunur hale getiremiyordum.şimdi aynı mesafeden yazılar süper net.

    anladığım kadarıyla bu cihazların yanındaki fokus dişlisi tam kalibrasyon yapamıyor.

    uzman arkadaşlar varsa yere düştüğünde ne olduğu hakkında fikir yürütürse fokus sorunu olanlar için yardımcı olacaktır.(kaldırdığımda fokus ayarı bozulmuştu.tekrar yapınca görüntünün çok net olduğunu gördüm)

    ben fan için tekrar cihazın içini açacağım.benim anlayacağım bir yapıdaysa fokus kısmını inceleyip fikir verebilirim.(sessiz olsun diye taktığım fanlar çabuk iptal oldu.yerine 8cm lik bilgisayar kasası fanı takacağım.bu şekilde en parlakta da sessiz olacak.)







  • düşürme haricinde izlenicek yol varmıymış bakabildinizmi ses olarakta gece rahatsız edici olabiliyor
  • godheid kullanıcısına yanıt
    fanları orjinaliyle aynı ebatta değiştirdim.maalesef ömrü çok kısa oldu.(ucuzdu aldığım fanlar tanesi 7 tl) .şuan çalışıyorlar. ilk başlangıçta ses yapıyorlar .15 -20 saniye sonra düzeliyor.8 cmlik fandan vazgeçtim kaliteli sesiz bir fan bulursam iki adet 5 cm lik takacağım.daha derli toplu olur.

    focus basit bir vida sistemi.anladığım kadarıyla dişli aralığından kaynaklanıyor.(tam hassas ayar yapamıyor olabilir.müdahale edilemez gibi.düşünce herhalde milimetrik oynadı.).

    birde bu modelde pembe ekran sorunu yaşayan varsa kabloyu kontrol etsinler.aynı sorun bendede oldu.biraz kurcalayınca sorunun analog bağlantı noktasından kaynaklandığını fark ettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.