Şimdi Ara

Erasmus (kafayı yiyecem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Erasmus sinavini kazandim ve Hollandaya gitmeye hak kazandim. Hollanda benim hep gitmek, kalmak istedigim bir ulkeydi kazandiktan sonra gercekten cok sevindim. Fakat, biraz arastirdim ve gercekten cok pahali bir ulke oldugunu ogrendim. Devletin verdigi hibe yurt parasini bile zor karsiliyor, her ay cepten 400-500 euro harcamak zorunda kalacagim ayrica gidecegim universitede 3000 euro teminat istiyor. Onlarin verdigi hesaba yatirip, gidince alacakmisim. Hazirda bu parada mevcut degil ailemin kredi cekmesi gerekecek. Bu sebeplerden oturu cok kararsiz kaldim. İkinci bir alternatifim ise Polonya burayada gidebilirim ama gidecegim sehir 70bin nufusluk cogunlugunun lehce konustugu bir yer. Bana katkisi ne derece olur bilemiyorum. Biran once karar vermek istiyorum, bir tarafa hayalimin ulkesi bir taraftada maddi rahatlik.. FİKİRLERİNİZE İHTİYACİM VAR.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • polonya ya gidenlerin çoğu memnun ve aslında güzel bir ülke. hangi şehir bilmiyorum ama warsaw ve krakow çok güzel şehirler gider gezersin sürekli. hollanda dediğine göre fazla pahalıya geliyor tamam 3000 euro geri alacaksın ama aylık harcama biraz fazla bence. böyle bi durumda polonya tercih etmen bence mantıklı ki polonya kötü bir ülke değil.
  • Wake Me Up When I Care kullanıcısına yanıt
    Polonya-Pila / Hollanda-Groningen

    Ailem her ne kadar karari bana birakiyor olsada onlari maddi olarak zorlamakta icimi huzursuz ediyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi imkanınız olursa Hollanda'ya gitmenizi öneririm ancak erasmus programlarından akademik olarak pek birşey beklememek gerekir diye düşünüyorum. Polonya'da notlarınız yüksek tutup bir yanda da gezebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstteki arkadaşın söylediği doğru bu bi dersleri verme programı değil, kültür programı farklı kültürleri öğrenmeye gideceksin oraya. pila şehri biraz bayburt gibi görünüyor internetten fotoğraflara baktım da ama yine de almanyaya yakinmis gezilebilir. bence sen ailenle oturup açık açık konuşun herşeyi.
  • Wake Me Up When I Care kullanıcısına yanıt
    Pilaya giden bir kac erasmus ogrencisi ile konustum. Hocalar notlarina 100'er puan vermisler. Devamsizlik sorun degildi surekli gezdik diyor. Sehir gercekten, diger sehre gore kotu geliyor goze.. Hollanda ise maddi acidan ve egitim acisindan zorlayacak ama bir seyleri kendi basima basarabilmemin ve ingilizce gelistirebilmemin de bana artisi olacak. Yinede cok kararsizim, pzt'sine karar karar vermem gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polonya'da küçük şehre sakın gitme.
    Eğer boş boş yatarım ve gezerim diyorsan Polonya'ya gidebilirsin ama Erasmus ruhunu yaşamak ve geleceğime katkı sağlamak istiyorum dersen Hollanda'ya git.
    Küçük şehirler öldürür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.