Şimdi Ara

None

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
29
Favori
6.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • None



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSharpLover -- 10 Haziran 2019; 8:33:42 >



  • Kolay gelsin burdan da takibe alalım :)
  • Ben bu projeyi destekliyorum sonuna kadar, başarılar dilerim dostum
  • Takipteyiz hocam kolay gelsin yardım edebileceğimiz konular var mı
  • akhee kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, aslında sadece buradan takibe alın, öbür konu kaldırılsın bence
  • Başarılar dilerim, proje yarım kalmaz umarım.
  • başarılar dilerim
  • Gerçekten tebrik ederim güzel bir sistem olucağa benziyor.En son birde sisteme steam desteği eklerseniz yayılması ve kullanılması açısından bi avantaj sağlar diye düşünüyorum.Böyle birşey mümkün mü ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ts2000 -- 11 Nisan 2016; 11:06:23 >
  • ts2000 kullanıcısına yanıt
    Henüz İnternet desteği bile sistemimde tam iş görmüyor, tek başıma yapabilir miyim bilmiyorum. Tarayıcı yapıp, daha iyi grafik sürücüleri yazarsam ve tabi birkaç bilgili kişi daha yardımcı olursa 1-2 seneye o da gelebilir.
  • Kolay gelsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lutwafen7898 L kullanıcısına yanıt
    Bu bir Linux dağıtımı değil, çekirdek bana ait, konuda belirtmiştim.

    Başka bir işletim sisteminden parça almadım, sistemi kendim yazdım :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSharpLover -- 11 Nisan 2016; 21:36:40 >
  • Şu an bilgisayarımda sanal olarak kali + pardus + yeni yetme özgür bir os daha var, konunuzu merakla takip etmekteyim, özellikle kernel (çekirdek) oluşturma mantınığını teknik olarak kısaca anlatır iseniz bizler için de aydınlatıcı olur,

    başarılar dilerim, İnşAllah güzel yerlere varır.
  • Aslında arayüz HTML - CSS ile yazılamaz mı?
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarılar, kolaylıklar dilerim. Böyle güzel projeler görmek çok harika oluyor
  • Tebrikler, hevesiniz kirilmaz umarim. Ekip olarak devam ederseniz daha guzel sonuclar alacaginiza eminim.
  • Hocam bence çok güzel duruyor peşini bırakma bitir bunu.

    Başarılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VatandA.Ş. -- 20 Nisan 2016; 0:55:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim, öncelikle seni tebrik ediyorum ve yaşınıda öğrenmek isterim doğrusu. Senin burda bahsettiğin VESA VBE, GDT, IDT yada diğer bir çok kavramı burda anlıcak adam bulman çok zor dostum. Benim yaşım 33 ve 20 li yaşlarındayken 16 bit TurkOS adını verdiğim bir işletim sistemi yazmıştım. C ve Assembler ile kendime ait dosya erişim tablosu olan ve kendi çekirdeğim ile. Aynen senin yaptığın gibi sonra. 32 bitini X86 cpu lar için multi taskingi desteklicek bir yapı timer vb gibi bir çok şey üzerinde çalıştım ve bişeyler çıkarmaya başladım. Sadece memory management bile insanın dünya kadar zamanını almaya yetiyor. Ve sonunda eline ne geçiyor dersen koca bir hiç. hayatımın 15 yılını bilgisayarın karanlık taraflarıyla ve kimsenin ilgilenmediği ve kaynağında sınırlı olduğu alanlarla ilgilendim. Benimde hayalim Dünyadan bağımsız bir türk işletim sistemi yapmak ama piyasaya çıkınca beş para etmiyor. MenuetOS biliyosundur. Gelip gelebileceğin son yer orası oluyor ne yazıkki. Senin yıllarca edindiğin tecrubeleri birileriyle 1 2 günde paylaştığında kimse bu bilgilerin değerini bilmiyor ve yıkılıyorsun. Neyse bunlar benim yaşadığım hayal kırıklarımdı. Son 1 yıldır android de program yazıyorum ve gelecek mobilde kardeşim. Eğer mobil bir işletim sistemi yaparsan eminim ileride çok ilgi görür. İnşallah ama inşallah benim başaramadığımı sen başarırsın.. Ben başaramadım sende başaramazsın demiyorum ama değerini kimse bilmicek kardeşim. Benim için şu forumun tamamındaki insanlardan daha değerlisin sen. İnşallah herşey gönlünce olur. Acizane yapabilceğim bişey olursa bilgi paylaşımında buluna biliriz kardeşim. Allah gücüne güç katsın inşallah. Tanımdan sevdim seni.. Selametle kardeşim..




  • hakhay H kullanıcısına yanıt
    Memory manager sorunlarını ben de yaşadım, korkunç. En son kabuslarıma girmişti, bir türlü bitmiyordu.

    Paging olmuyordu, 1 GB ve altı RAM kullanan bilgisayarlarda VESA video belleğine sebebini anlayamadığım bir şey çöp veri yazıyordu, Identify Paging kullanıyordum, açıkçası Higher Half Paging yapmak istememiştim, sonunda olmadığını anlayıp klasik fiziksel bellek yönetimine geçtim. Sistemim bu yüzden asla multitasking'e tam anlamıyla sahip olamaycak.

    GDT, IDT kavramlarını gerçekten kimse anlamıyor, kendimi o konuda yanlız hissetmiyor da değilim. Bu işlerle uğraşmaya Cosmos'la başlamıştım, fakat bana bir türlü yeterli özgürlüğü vermiyordu, Managed OS ile istediğim geliştirmeyi yapamıyordum. C++ veya C ile de işletim sistemi geliştirebileceğime inanmıyordum, daha GCC Cross Compiler bile derleyemiyordum o zaman, Linux'a yeni adım atmıştım. Zamanla başardım, şu anda grafiksel arayüze sahip.

    İşletim sistemini komut satırlı yapmak istemedim, çünkü bu sayede bellek yönetiminde ve dosya sistemindeki eksikliklerim kullanıcının oyalanıp meşgul olabileceği bir arayüzle kapatılacaktı en azından.

    Güzel bir fare imleci, güzel bir pencere sistemi ve arkaplan ekledim. Şimdi de grafiksel arayüz geliştirme kısmına ara verip bellek yöneticisi ve dosya sistemindeki eksiklikleri kapatmaya çalışıyorum, o zaman sistem gerçekten hızla gelişecek.

    Yazdıklarınızdan beni anlayan ilk kişilerden olduğunuzu fark ettim, ne iyi bir rahatlatma hissettirdi anlatamam. Bellek yöneticisi ve dosya sisteminde yardımınız dokunabilir mi? Gerçekten harika olurdu. Tabi sizin işletim sistemi 16 bitti, büyük ihtimal fiziksel bellek yönetimine sahipti fakat benim fiziksel bellek yönetimini bile tam iyi yapamadığıma göre fazlasıyla yardımınız dokunabilir.

    Teşekkürler, ben de sizi sevdim. Sonunda konuşabileceğim biri çıktı, güzel bir his.




  • Kolay gelsin. Başarılar dilerim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.