Şimdi Ara

Windows Kurulumu sırasında disklerin desteklenmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Uzun zamandır kullandığım eski Amd sistemimi değiştirerek İntel platformuna geçiş yaptım. Fakat uefi modunda windows kurulum ekranında disklerimi görmeme rağmen " bu diske kuramazsın" uyarısı alıyorum, 1 tane kingston 120 gb, 1 tane samsung 250 gb, 1 tanede 1 tb seagate mekanik disk bulunuyor. Mekanik diski 2 gün önce aldım sıfır durumda fakat onu bile seçemiyorum, tüm diskler için durum aynı, windows 7 ve 10 kurmayı denedim farketmedi.
    Bios ekranında disklerin tamamı görünüyor, hepsi AHCI modunda ve destekleniyor, kurulum sırasında format atabiliyorum, sorun ne olabilir diye 3 gündür araştırmaktayım fakat kesin bir bilgiye ulaşamadım, bilen arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

    Yeni aldığım parçalar : Anakart Gigabyte Z170X G7, işlemci İntel skylake 6600K, ram 2*8 corsair vengeance.







  • cexxx kullanıcısına yanıt
    Diski bölümlere ayırıpta yapıyorsanız birleştirip deneyin yada tam tersini yapıyorsanız diski 2 ye bölüpte bir denemekte fayda var.
  • UEFI modda kurulum yapabilmek için disklerin GPT şeklinde formatlanması gerekiyor diye biliyorum. Bi' bakının buna.
  • Merhabalar,

    Cevaplar için teşekkürler, 5 günlük ızdırapdan sonra bu akşam sorunu çözebildim en sonunda. Format attıkdan sonra command promt ekranında diskpart clean ile temizlik yaptım, üzerinede chkdsk yaptım.
    Daha sonra yeni bir uefi modda win 10 usb hazırlayarak içine anakartın güncel biosunuda yükledim, bu şekilde kurulum ekranında rahatlıkla istediğim diske sorunsuzca kurulumu yaptım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.