Şimdi Ara

Sony DSC N1, CASIO Exilim EXZ1000 arasında tercih

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler,


    Başlıkta bahsi geçen Casio'yu almaya niyetlenmişken, Sony2nin fotoğraflarını gördüm ve çok beğendim. Z1000 örnek fotolarını göremedim ama aradıığım fotoğraf kalitesi sony ile örtüşüyor. Ama ben fotoğraf konusunda çok profesyonel olmadığım için cihazların açıklamaları bana çok bir şey ifade etmiyor. Aradığım kriterler sırası ile, noise'sız (ya da yerine göre çok az) kaliteli fotoğraf, fotoğraf çekme hızı, Flaşsız çekimlerde pozlama süresinin kısa olması (Daha önce kullandığım HP'de çok uzun sürüyordu), karanlık ortamlarda hızlı flaş dolumu. Bir de casiolarda anti shake (titreşimi engelleyen) sistem var, sonynin bu modelinde de varmış ama bunu iso değerini otomatik olarak yapıyormuş. Acaba casio içinde bahsedilen özellik aynı şekilde mi işliyor yoksa farklı bir sistem mi? Tabi bu dediğim özelliklere sahip olan daha üstün bi çok cihaz vardır ama daha fazla dağılmadan diğer markalara, karar vermek istiyorum. Görüşler için şimdiden teşekkürler.

    Saygılarımla.



  • Şöyel açıklayayım;

    1-) Z 1000'nin gündüz çekimleri güzel fakat gece çekimlerinde çok noise var...
    2-) Z 1000'de tam maunel ayarlar yok...
    3-) Z 1000 ve DSC-N1'i ''Noise'' üretimi bakımından kıyaslarsak DSC-N1 biraz daha az noise üretir... Fakat DSC-N2 özellikle gece fotoğraflarında DSC-N1'ede, Z 1000'ede fark atar...
    4-) DSC-N1'in flaş dolum hızı oldukça iyi...
    5-) DSC-N1'de ''Tam ve Yarı manuel ayarlar'' yapılabildiği için flaşsız çekim yaparken bu süreyi belirleyebiliyosun...
    6-) Z 1000'dede durum aynı, ''Anti Shake''in açık olmasını istiyorsan İSO'yu makineye barıkman gerekiyor...

    Yukarda saydığım özelliklerden dolayı Z 1000'e kayısla DSC-N1 daha iyi bir seçim olur... Fakat DSC-N1'dense DSC-N2'yi tercih ederim... Bunların dışında, bu boyutlarda bir makine arıyorsan ''Canon ixus 900 ve DSC-N2''yi tavsiye ederim... Ama boyut önemli değil dersen, daha iyi sonuç alabileceğin ''Sony H5 veya Canon S3''ü tavsiye ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digitaldelisi -- 14 Ocak 2007; 2:17:31 >
  • Cevap için teşekkürler. Bugün m**i bi**sayar ekinde gördüm DSCN2 kampanya yapmış 599$+KDV. (Vakıfbank kartına 15x68,30.-ytl) Görüşleriniz doğrultusunda bugün bu modeli inceleyeceğim. Ama karar verildi makine sony olacak.

    Saygılarımla.
  • Şimdiden hayırlı olsun... İyi günlerde kullan...
  • Hayırlı olsun arkadaşım doğru seçim
  • http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1256-1333-1074-1285.html <<< buradan göreceğin üzere N2 nin gece çekimi 30 saniyeye kadar çıkarken Z1000 in ancak 4 saniye sürüyor. Bu fark N2 seçmek için yeterli.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: remus

    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1256-1333-1074-1285.html <<< buradan göreceğin üzere N2 nin gece çekimi 30 saniyeye kadar çıkarken Z1000 in ancak 4 saniye sürüyor. Bu fark N2 seçmek için yeterli.


    +1000...
  • Bugün ma** bi***sayar'a gittim, ancak n2'nin mağazaya ulaşmadığını söylediler. Ben de çok fazla üstelemeden ve bütçe durumnunu düşünerek n1'de karar kıldım. Tekrar ilgilenen ve beni sony'e döndürerek hatadan kurtaran arkadaşlara teşekkür ederim.

    Saygılarımla.
  • Tekrar hayırlı olsun makinen... Eğer takıldığın bi yer olursa aşağıdaki topic'ten, yardım isteyebilirsin... Herzaman elimizden gelen desteği veririz...

    http://forum.donanimhaber.com/m_6985109/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digitaldelisi -- 15 Ocak 2007; 2:50:35 >
  • Zaten bu topiğiniz beni baştan çıkardı ya ama iyi ki de baştan çıkmışım ben çok beğendim makineyi. HP r707'den sonra 2. makinem bu ama kıyaslamayı HP'ye göre yapmıyorum. Netteki bi çok inceleme sitesinde fotoğrafları inceledim ama n1'in kalitesi gözüme bir başka geldi, hemen kanım ısındı makineye. Tereddütü olanlar için söylüyorum; kıyaslayacağınız makine sadece n2 olabilir. (Söylediklerim yanlış anlaşılmasın Fiyat/Performans oranına göre yorumda bulunuyorum, tabi ki daha pahalı fiyata daha çok özellikli makine bulunabilir.)

    Saygılarımla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.