Şimdi Ara

Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
3
Favori
8.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pioneer A-70-K nın güncellenmiş versiyonu çıktı. (Detay foto aşağıda)

    Altyapı önceki ile aynı kalmış. Audiophile sınıfta üretilen bu amfi oldukça iddealı. Titreşimlere karşı ekstra kasa güçlendirilmiş ve 17 kg gibi ağırlığa sahip. Besleme ön ve güç yükselteçleri için ayrı ayrı manyetik korumalı çift trafolara sahip. Besleme, güç, giriş katları birbirini etikelemesin diye kasada ayrık bölümlere yerleştirilmiş. Kasa içinde kabloların şaseye dokunmaması için özel tasarımlar yapılmış. Kabloların az, devrelerin tamamen ayrık olduğu, derli toplu bir tasarım. Kullanılan elektronik komponentler özenle seçilmiş. Giriş ve çıkışlar altın kaplama. Volume ve ton kontrol düğmeleride aluminyum. Air studios tarafından kalibre edilip sertifika almış. Kumanda aluminyum ve diğer pioneer cihazlarıda kontrol edebiliyor. Türkiye satışı liste fiyatı ise 2200 euro civarında görünüyor.

    Çıkış katı Class-D önceki modelle birebir aynı.
    Bu seri 5 modelden oluşuyor. İlk 3 model (A-10, A-20,A-30) class AB tasarım. Üst 2 model (A-50,A-70) ise Class-D tasarım. Pioneer ın Class-D tecrübesi oldukça iyi noktaya gelmiş.
    Class-D, verimi çok yüksek, az bileşenlerle yapılan, düşük besleme ile çalışabilen, az ısınan amfi çeşidi. Sinyal Kare dalga üzerinde işlenerek dijital şekilde güçlendiriliyor.

    Zamanın teknolojisi ile Class-D tasarımlarda artık hifi sınırlarına girmeyi başarmış görünüyor. Özellikle giriş yada orta segment Class AB yapılardan daha iyi sonuç verdiğini, daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. O yüzden class-D amfi diye pioneer A-70 i yabana atmayın, performansı şaşırtıyor.


    Gelen Yenilikler;
    ESS ES9016S D/A converter
    Full balanced preamplifier XLR giriş
    Optical İnput
    Volume ve tone dügmelerinde yeni tasarım
    Büyük boy Binding Posts

    Genel Özellikler

    • 90 W + 90 W (20 Hz-20 kHz, THD 0.5 %, 4 ohms)
    • 65 W + 65 W (20 Hz-20 kHz, THD 0.5 %, 8 ohms)
    • THD: 0.02 % (Rated Output -3 dB, 8 ohms, 1 kHz)
    • Guaranteed Speaker Impedance: 4-16 ohms (A or B), 8-32 ohms (A+B), 4-16 ohms (Bi-Wiring)
    • Frequency Response (Measured with DIRECT button switched on): SACD/CD, NETWORK, LINE1, LINE2 5 Hz-50 kHz, ±3 dB
    • RIAA Deviation: PHONO MM 20 Hz-20 kHz, ±0.5 dB, PHONO MC 20 Hz-20 kHz, ±0.5 dB
    • Signal-to-Noise Ratio (IHF, A Network, Short Circuited)
    SACD/CD: 101 dB
    Phono: 89 dB (MM: 5 mV input)/74 dB (MC: 0.5 mV input)
    Power Amp Direct: 110 dB
    • Channel Separation
    SACD/CD: 90 dB (100 Hz), 84 dB (1 kHz), 75 dB (10 kHz)
    Power Amp Direct: 95 dB (100 Hz), 95 dB (1 kHz), 80 dB (10 kHz)
    • Pure Audio Grade High Efficiency Power ›› MOSFET Amplifier (Class D Amplifier)
    • Fully-Balanced Preamplifier Circuitry
    • Separated Construction for Preamp and Power Amp
    • Source Direct Mode
    • Highly Acclaimed ESS SABRE32 Ultra DAC
    • 384 kHz/32-bit USB-DAC for Asynchronous Transfer
    • Shielded Twin Transformer for Preamp and Power Amp
    • Trans-Stabilizer
    • Speaker A, B, A+B Selector

     Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model)


     Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 1 Nisan 2016; 11:16:37 >







  • Class D ve Türkiye satış fiyatı 7binlira, düşmanı çok olucaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stakanar

    Class D ve Türkiye satış fiyatı 7binlira, düşmanı çok olucaktır

    İlk dusman ben oldum :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışında 1599 EUR gibi fiyatlar görüyorum. Fiyat yüksek, çok alternatif çıkar bu fiyata ayrı mesele tabi. Önceki A70 şu anda çok makul seviyeye indi. Fiyat/perfomans olma yolunda :)

    Ama Class-D ezberleri bozan noktada. A-70 deneyimim oldu. Öyle büyük soğutucular, trafolar, transistörler, kalabalık yapı yok. Ufacık yapıyla bu ses nasıl cıkar diye şaşırtıyor. En az malzeme kullanımı, en kısa sinyal yolu demek oldugundan bunun avantajıda var. Çıkış transistörleride direkt borda çakılı. Besleme tarafında 10.000 /80 lik düşük ESR li Pioneer ın özel yaptırdıgı kondansatorler var. Çıkışlarda ise Nichicon Audio KT(M) kondansatorleri mevcut. Cihazda bu detayları görmek güzel. Cihaza kulak verdiğin zaman arka plan cok sessiz ve temiz. Dip gürültü yok. Ses çok temiz, berrak. Detay ve sahne bir çok kullanıcıyı tatmin edecek düzeyde. Trafolardan hiç çalışma sesi gelmiyor sanki cihaz kapalı gibi. Trafosu bayağı buyuk. Aşırı ısınma sozkonusu degil, serin cihaz. MM ve MC pikap girişleri bagımsız bir karta yapılmış ve kaliteside yeterli. Cihazın tüm kartları ayrık tasarım buda biribirini etkileşimi ciddi duzeyde azaltan faktor.
    Kısaca mühendislik, malzeme, tasarım ve yenilikçi class-D yapısı ile kaydadeğer, tatminkar cihaz.




  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Niyeyse hiç şaşırmadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insan daha kuvvetli birşey bekliyor 65+65w 8 ohm
  • Kulandıgınız hoparlor ve alan buyuklugune baglı durum.
    Hoparlorünüz 4 ohm ve 90 dB civarıysa ve odada aşırı buyuk degilse güç hiç sorun değil. Apt dairesinde 90 watt çok fazla bile gelecektir. Banada düşük gelmişti kagıt üstünde. Ozellikle Class D de yuksek güç almak sorun degil iken neden düşük tutmuşlar demiştim. Ama durum oyle degil. Güç gayet tatminkar düzeyde. Kısa sureli yarısına kadar acabildik apt dairesinde. Kolay kolay kimsenin o ses seviyesinde bile saatlerce dinleti yapacagınıda sanmam. Tabi odanız 40-50 metrekaredir, ona görede buyuk 30 cm gibi bas driver olan 8 ohm tower hoparlorleriniz vardır. O zaman bu amfi muhtemelen beslemekte sıkıntı ceker. Standart şartlarda yeterli bir güce sahip. Önemli olan class-d yapısı ile ses kalitesinin hifi düzeyinde olması. Bu fiyatları istediklerine ve yeni modeldede aynı çıkış katını kullandıklarına göre güvendikleri bir durum olmalı.




  • Pioneer A70 'in görünüşü, üretim standardını, osilasyonu engelleyen DAC ve katlar arası besleme için ayrı ayrı besleme yapısını, görünüşünü çok beğeniyorum. çok güzel. SMPS besleme konulabilirdi koymamış adamlar!
    beri gele sırf çıkış katı PC ses kartı kadar! dedim diye A70'e laf attığımı sandı kimi. acaba öyle mi? neyse. anlayana sinek saz.
    A-70'de Bang Olufsen ICE Power teknolojik desteği var mı merakımda?
    eski class d üretimleri sevmem. güce odaklandıkları için nüans, detay yoksunudurlar. D Sınıfının beğendiğim tarafı, en sevdiğim sınıf olan Class A gibi zero crossover dist.'dan muaf oluşu. gerçi düzgün bir AB Sınıfı amplide Cro. Dis. duymak imkansız derece düzeydedir.
    dijital teknoloji çok gelişiyor. sanırım hantal ve kayıpları yüksek lambalı devrelerin verimini arttırmak için Class D icad edilmişti. bu sınıfın gelişimi ne kadar sürecek merakımda. zira artık enerji verimliliği çağında eskinin hantal benzini içen motorlarına izin vermezler herhalde.




  • Ses sistemlerinde gürültü faktörlerinden dolayı smps pek tercih edilmiyor. Gürültüsu düşük olanlarında maliyeti çon yüksek deniyor. Toroid ve nuve ler daha makbul gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pioneer d-class ta yıllardır çalışan firma. Sanırım bunun avantajını kullanıyor.
    Ayrıca class T lerinde ab class gibi kaliteli ve d class gibi verimli olduğu yazmakta.
    Zamanla teknolojiye baglı olarak değişimler kaçınılmaz oluyor. Yeni nesil bu amfilerde bu yolda. Artık ne kadar kaliteli olsada hantal tuplu tv lere bakan yok. Led tv ler aldı basını gitti. Dijital her anlamda hayatı kuşatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Ne yani elektrik parasından kısacağız diye aza mı tamah edelim Öyle olsa herkes 1.4HDI PEUGEOT 208 kullanmazmıydı....
    Bu fiyat aralığında onlarca amfi dinledim ben EKCO EV55SE fanatiğiyim...Bence uzak ara döver ... Teknolojik oyuncakların amfilerin içine konulan dacların pikap katlarının büyüsüne kapılmadan gerçek sese odaklanmak gerekir diye düşünüyorum. Keza ne kadar zımbırtı o kadar saflıktan uzaklaşmak demek...7-8.000 tl civarına çıkıldığında çok alternatif olur...


    http://www.stereomojo.com/public/Ekco%20EV55SE%20Integrated%20Tube%20Amp%20Review/EKCO%20EV55SE%20Tube%20Integrated%20Amplifier.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu amfiler ezber bozacak cinsten.
    Doğallıksa analog basım plak tan ve a class tan şaşmamak lazım. Ama kaynaklarımız hep işlenmiş cilalanmış dijital kayıtlarla dolu. Kulagımızda bu pürüzsüz sesleri seviyor. Network Player ile dac cihazlarda iyice hayatımıza girdi. Cd playerları bile kullanmaz olduk.
    Yazdığım gibi A-70 giriş seviyesi çoğu ab class tan daha iyi çalıyor. Bence bu büyük başarı. Bu başarıda transistorlerin ve diğer komponentlerin teknolojik gelişimi ile birlikte devre tasarım tecrübesine bağlı. Zamanla daha da gelişecektir. O zaman kim ne yapsın kocaman soğutuculu bol transistorlu buyuk trafolu verimi dusuk karmaşık yapılı elektrik canavarı hantal amfileri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikarahal İ kullanıcısına yanıt
    "Yazdığım gibi A-70 giriş seviyesi çoğu ab class tan daha iyi çalıyor. Bence bu büyük başarı". Hocam mesajınızda bunu yazmışsınızda hangi ab giriş seviyesi Amp.7-8bin Lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım orda eski a70 ten bahsedilmiş ama oda 3500 lira civarı. O paraya marantz pm8005 tercihim olurdu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burda dikkat çektiğim nokta class-d lerin geldiği noktadır. Fiyat acısından 7000 tl abartı tabi ama önceki model şu an makul seviyede. 3500 tl nin altına indi. Bende ön yargılıydım. Böyle amfimi olur diye. Ama olmuş 😊

    Bu kadar alternatif varken Pioneer ında bu fiyatları istemesi ilginç konu. Tamam cihaz güzel ama bu fiyat verilir mi ayrı konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Audio uygulamalarda çalışma frekansı yüksek olan SMPS tercih edilir. 80 kHz gibi. ki audio frekanslar için düsük çalışma frekansına sahip smps kullanılmaz ki odyo frekansına çalışma frekansı ve/veya gürültüsü karışmasın. aklıma gelmişken A70'de ucuza kaçıp SMPS konulabilirdi derken eksiklik anlamında değil trafo yani linear besleme konduğu için takdir ettim. neyse. analog iki nokta arasındaki değer sonsuzdur. dijital taklit demektir. Çözünürlük yükseldi; teknoloji ilerliyor yadsınamaz. ancak bir trafonun ses çözünürlüğüne katkısı çok fazla. bence.
    Sony yıllardan beri SMPS besleme kullandığı amplileri var. çıkış katında S-Master S.Technology'i kullandı ama tutmadı. Pioneer flagship model avr'nin PSU SMPS idi. çıkışlar ICEPower ClassD...
    Class T zaten en iyi ampli sınıfıdır. ses verimi, devre veriminde en hantal, en kayıplısı ama en basit en iyi ses Class A amplide... Class A sınıfının ısı yayarak yaptığı kayıp %70 kusurlarda.
    kim yapay taklitden zevk alır ki? alan alsın tepe tepe kullansın ki çoğu ses ve cihaz sevicidir. müzik dinlemek bence başka bir olay...
    evet günümüzde çoğu şey taklit. ben şahsen PC oyunlarında bu gerçek dünyada böyle değil-di diyerek çoğunu oynamam bu kadar kendimi kandıramam ters geliyor bana... anlayış meselesi saygı duyuyoruz duyarım.
    ister katılın ister katılmayın. veya kötülediğimi düşünmenizi istemem. ama A70'i keşfederken içinde Sabre ESS9011 olduğunu duyunca yahu dedim millet ''Class D'' bu diye burun kıvırmasınlar; albeni unsuru olsun diye Sabre DAC'mı koydular ne dedim.
    amma fiyatıda bayağı yağlı. hani o fiyatlara(3-4bin arası?) çıkarsam A70 alır mıyım bende çok ciddi soru işareti.
    bu arada analog yapıdaki ampliler bence çok karmaşık değil. eski betamax dönemlerse(bol bol dolananan dlaşanan kablolar vs) bilmem. A70'e bakınca maaşallah dvd çalar içi gibi devre yolları dolu. ;)) kötü anlamda yorumlamayın karşı tez yazıyorum.

    neyse art niyetli yazdığımı düşünmeden okumanızı isterim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

    "Yazdığım gibi A-70 giriş seviyesi çoğu ab class tan daha iyi çalıyor. Bence bu büyük başarı". Hocam mesajınızda bunu yazmışsınızda hangi ab giriş seviyesi Amp.7-8bin Lira

    9000 bin liraya master sound 845 satıldı ustat ya a70 8000 lira nedir Cidde'n Pionerr dediğin 1000 bilemedin 2000 lira olsun class d olcak 8000 olcak yuh yanı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz detaylara doğru odaklanırsak;

    Cihazda AC girişi soketli yapılmış buda farklı power kablo kullanımı için avantaj. Ayrıca faz nötr ayrı ayrı belirtilmişki çok önemli konu.
    Pikap rca girişlerine kullanılmadığında manyetik konsunda tedbir için rca fişler takılmış.
    Cihaz power ampli olarakta kullanılabiliyor.
    Pioneer ın diger cihazları ile networkten kumanda iletişimi için özel control çıkışta mevcut.
    Son olarakta iç kablolama konusunda ciddi bir çaba görülüyor. Bakır kaplama mevcut. Şaseye kabloların değmemesi için bir çok farklı tedbirler alınmış, üstünde durulmuş. Önemide manual inde anlatılmış.

    İlgili görseller aşağıda.

    Bu mesaja eklenen görseller:

     Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model) Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model)




  • the_cantan slm,

    Bilgilendirme için teşekkürler. İç piyasada fazla örnek olmadığı için A-70 üzerinde durdum, masaya yatırdık.

    Artık diğer firmalarında integrated amfileri dac chipli, usb input lu çıkmaya başladı. Zaten kaçınılmaz. Dijital çağ sardı gitti bizi.
    A-70 te detaylara odaklanınca kasasından, dış ve iç ekipmanlarına ve tasarımlarına bakınca ince ince detaylar görmeye başlıyorsunuz.
    Tasarımını ben sevmedim. Dış görüntüsü bu detaylar hakkında hiç fikir vermiyor. Audiophile sınıfta üretim ama dışından bakınca eser yok. Taki yerinden kaldırmaya çalışana kadar. Ufacık cihaza el atınca agırlıgı sasırtıyor buda ne diyorsunuz, yerinden kalkmıyor. Sonra sıradan cihaz olmadığını anlıyorsunuz. Bu agırlıga paralel kapagını actıgınızda insan klasik kocaman sogutucular, kondansator, bol transistor falan beklerken yine şaşırıyorsunuz. Oda ne cıkış katı nerde bunun diye aranıyorsunuz. Ezberleri bozuyor. Fakat İç taraftaki düzeni, yerleşimi, tasarımı, sadeliği olumlu intiba bırakıyor. Kablo karmaşası yok. Pcb lerde tamamen ayrık. Ucuza kacıp tek plakette toplamamışlar. Besleme, sürücü, çıkış, dac, usb, pikap, ton kontrol her devre tamamen ayrık tasarım. Buna ragmen kablo karmaşası yok. O yöndende takdir etmek lazım. (Mesela alt model olan A10,20,30 da ayırmadan tek plaket kullanmışlar.) Sonrasında cihazı hoparlorlere baglıyorsunuz, tabi ufacık çıkış katını gördünüz tatminkar değil soru işaretleri var. Oda ne bayagı bayagı hoparlorleri besliyor, ufacık cıkış katı sanki başka amfi çalıyor gibi besliyor. Yine şaşırıyorsunuz. Sonra ses kaliteside öyle Class -D ler için söylendiği gibi yerlerde degil gayet tatminkar. Sahne detay yerinde. Ses tertemiz, berrak. Arka plan pırıl pırıl hiç gurultu vs yok. Cihaz boştayken volume acıp kulagınızı hoparlore, hatta tiz uniteye yaklastırıyorsunuz. Yine tertemiz, hısırtı, parazit vs yok derin bir sessizlik. Dediğim gibi ezberleri bozuyor. Ben bayagı önyargılıydım, bu kadar iyi sonuçlar beklemiyordum. Belkide bu yüzden biraz fazlaca artı degerlerde yazmış olabilirim. Ama sınıfı dahilinde tecrube etmeden yorumlamayın derim. A-70-DA fiyatı bencede anormal yüksek. Ama fiyatını bir kenara bırakıp farklı yapının neler getirdiğine bakmak gerek. Malum AB class iyi dereceki integrated amfiler 20.000 TL nin üzerinde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80


    quote:

    Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

    "Yazdığım gibi A-70 giriş seviyesi çoğu ab class tan daha iyi çalıyor. Bence bu büyük başarı". Hocam mesajınızda bunu yazmışsınızda hangi ab giriş seviyesi Amp.7-8bin Lira

    9000 bin liraya master sound 845 satıldı ustat ya a70 8000 lira nedir Cidde'n Pionerr dediğin 1000 bilemedin 2000 lira olsun class d olcak 8000 olcak yuh yanı

    Merhaba,

    Her sistemin artı eksisi var.

    Lambalı amfilerinde kendi handikapları var mallesef. Mukemmel değiller. Kimisi eve sokmaz, kimiside baştacı yapar.
    Yüksek empedanstan dolayı çıkışında kocaman trafo kullanım zorlugu ve üst frekanslardaki faz kaymalarının olumsuzlugu, lamba iç titreşimlerinin olumsuzluğu,
    ömürlerinin sınırlı olması, zaman zaman bias kontrol zorunlulugu, yüksek besleme voltajı istemeleri, yüksek dB hoparlör istemeleri, damping faktörlerinin düşük olması vs vs.

    Burda değindiğimiz konu farklı, yeni teknolojiler ve sonuçlarının ne noktaya geldiği.
    Class-D denilen yapı oto bas amfilerinde ve genel seslendirmelerde ses kalitesinin çok önemli olmadığı yerlerde kullanılan amfilerdi.
    Ses kalitesi hifi ye uygun olmadığından Class-D ler hifi cihazlarda görülmezlerdi. Ama teknoloji gelişiyor. Transistorler ve diger komponentlerde hızla gelişiyor. Pioneer ında class-D tecrubesi malum.
    Artık odyofil cihazda bile kullanılabilecek seviyeye getirmişler. Oyleki yeni modelde bile aynı çıkış katını revize etmeden devam etmiş. Demekki ciddi yol alınmış ve güvenilir bulmuşlar.
    Bu serinin alt 3 modeli AB class yapıda ve cok daha ucuzlar.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.