Şimdi Ara

4.5g Faturalı hatlar için gizli tehlike

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • başlığı özellikle bu şekilde seçtim.faturasız hat kullanan arkadaşlar için problem yok.en fazla yükledikleri liralar gider.

    ancak 4.5 g faturalı hat kullanan bir çok insanın kabusu olacak.

    faturalı hatlarda bildiğiniz gibi data için kotalar var.kotada durma özelliği yoksa bunlar dolduktan sonra internetiniz normal tarife üzerinden ücretlendirilmekte. faturalı hat kullancıları aktif olarak interneti kullanıyorlarsa mutlaka ama mutlaka fatura stop özellikli bir tarife seçsinler.

    bazı operatörler fatura stop altında sadece SMS özelliği sunuyorlar.yani sınır aşılınca sms geliyor.sıkıntı burada gelen kısa mesajı fark edene kadar olan kullanım ödenecek.3g de dahi çok dikkat edilmezse abartı faturalar geliyordu. 4.5 g yi hayal edemiyorum.

    Diyelim 3g ile bir youtube videosu izlediniz. sistem otomatik videoyu düşük-orta çözünürlüğe ölçeklendirdi bir kaç dakika kotanızdan pek birşey gitmez, peki 4.5 g ile bağlandınız sistem yüksek hızı algıladı atıyorum video tam hd de gösterildi.izleme süresi aynı olmasına rağmen belki 5- 20 kat kotanız daha hızlı bitecek.(çözünürlük farkından ötürü) .siz kotadan ötürü youtube kullanmıyor ama facebook kullanıyorsunuz.güzel arkadaşiınız video paylaşmış.otomatik açıldı video.kota gitmeye başladı bile.(bağlantı hızı yüksek olacağı için muhtemelen en yüksek çözünürlükte gösterilecek video)

    dikkatli kullanıcıyım diye düşünebilirsiniz ama artık normal bir sitede dahi yüksek çözünürlüklü videolar olabiliyor.


    ancak bu konuyu açma nedenim bu değil.bu zaten daha öncede bilinen daha azda olsa 3g de de mevcut olan riskti. esas risk taahhütte. bildiğiniz gibi bir tarifeye süre taahhütü verirseniz daha ucuza kullanım imkanı oluyor.


    Atıyorum 4gb internet normalde 39 tl siz 12 ay taahhüt verip 29 tl ye kullanım hakkı elde ettiniz.kota aşım ücretide yok.güzel kendinizi garantiye aldığınızı sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz .

    12 ay bitti nasıl olsa kota bitse bile en kötü ihtimal 39 tl gelecek diye bekliyorsunuz faturanız.sürpriz evet taahhüt bittiği için standart internet ücreti ile karşılaştınız. (benim başıma geldi.iki ay fark etmedim.iki ay 39 tl yerine 222 tl bir ayda 110 tl ödedim.meğer taahhüt bitince tarifeli data hattım normal data hatta dönüyormuş.kredi kartımda otomatik ödeme talimatı olduğu için ilk faturayı nasılsa atladım.ikincisi gelince fark ettim dava açayım dedim taahhüt şartlarına baktım bu konuda bilgi yok.)

    başka data hattımda olduğu için sadece iki üç gün internete girmiştim.kotaya güvenip 4gb ta nasıl olsa duracak diye tüm ay kullansaydım gelecek faturayı tahmin edemiyorum.

    sıkıntı 4.5 g de herşey çok daha hızlı olacak.kota yüksek diye cebi bilgisayarada bağladık.(açıklanan 25 - 50 gb gibi standart kullanıcıya yeterli gelecek güzel kotalar var.) .nasıl olsa sınır var diye yüklendiniz oda ne taahhüt bitince sistem sizi normal fiyatla ücretlendirdi.(abarttığımı düşünüyorsanız data normal ücretlerine bir bakın mb ile ücretlendiren tarifeler var.üstelik sınırdan bahsedilmiyor)


    SONUÇ:

    4.5g tarife seçerken

    1-taahhüt verilecekse : taahhüt bitiminde ücretlendirmenin nasıl olacağı mutlaka öğrenilmeli.(maalesef bazı operatörler bunu özellikle yazmıyor.).çok cazip değilse taahhütten uzak durmak en güzeli.

    2- data kotası dolunca ücretlendirmenin nasıl olacağı öğrenilmeli. (saçma sapan 500mb hediye internet gibi kampanyalar var.lütfen faturalı hatta iseniz kullanırken çok dikkat ediniz hemen bitecektir)

    3- fatura stop özelliği varsa mutlaka kullanılmalı SMS e güvenilmemeli

    4- özellikle data kullanımı hakkında bilgisi olmayan belirli bir yaşın üstünde yakınlarımızın kullandıkları telefonların internet özelliği gerekli değilse operatör aranarak internet kullanımına hat kapatılmalı.

    5- operatör yukarıdaki şartlara uygun kullanım imkanı sağlamıyorsa hiç düşünmeden operatörü değiştirin.(ben iki hattımıda başka operatöre taşıdım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danny1977 -- 31 Mart 2016; 23:32:47 >







  • +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hattım kontörlü ve data paketim yok. Telefonun mobil data özelliği ve konum hizmetleri de kapalı. Telefonum 4G'ye geçtikten sonra 2-3 defa 1-2 KB'lık veri bağlantısı gerçekleştirdi. toplamda 1.2 lira çekti hattımdan. Faturalı olsaydı daha fazla çekecekti muhtemelen. Şimdi hattı 3G moduna aldım.

    Data paketi olmayanlar dikkat edin. Özellikle de faturalılar özellikle dikkat bu duruma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 1 Nisan 2016; 2:18:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınırsız net var sıkıntı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Sınırsız hangi paket kaç lira ödüyorsunuz hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByR0N

    Sınırsız hangi paket kaç lira ödüyorsunuz hocam?

    Seç full 2gb 32 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krkmz1666


    quote:

    Orijinalden alıntı: ByR0N

    Sınırsız hangi paket kaç lira ödüyorsunuz hocam?

    Seç full 2gb 32 tl

    Kota dolunca hız kaça düşüyor peki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByR0N


    quote:

    Orijinalden alıntı: krkmz1666


    quote:

    Orijinalden alıntı: ByR0N

    Sınırsız hangi paket kaç lira ödüyorsunuz hocam?

    Seç full 2gb 32 tl

    Kota dolunca hız kaça düşüyor peki ?

    96 ya da bende dolmuyor fazla kurcalamayak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Faturalı hat cesaret işi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faturalı hat Turkcell kullanıyorum bir ara mesaj geldi Turkcell den paketinizdeki internet kotasi dolunca hızınız otomatik olarak 1mbit e düşürülecek diye bence sıkıntı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selami023 -- 1 Nisan 2016; 8:40:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi 4,5 g kullanıpta turkcell hesabım uygulamasını kullanmaktan aciz insanlar var mı? kotanızı ordan takip edebilirsiniz hatta fatura da orda yazıyo ayrıca bi video izliyceksin misal videonun boyutu bellidir 30 mb sa bu 10 dk da yüklense de 30 mb 10 snyde yüklense de kotadan giden 30 mb kotanın hızla ne ilgisi var yahu
  • telefonda veri kisitla ayarivar kotam 4gb sa 3gb,da kes diyorum aninada kesiyor neti bide opera max yukledim istemedigim uygulama internete giremiyor tum gincellemeleri kapadim simdilik kontrolum altinda kota seyri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunnkaar kullanıcısına yanıt
    sorun orada değil kota ayarlanır dikkat edilir vs.sorun siz atıyorum 4gb veri için 12 ay taahhütte bulundunuz.12. ayın sonunda taahhütsüz fiyattan fatura geleceğini düşünüyorsunuz.ama sistem öyle çalışmıyor.taahhüt bitiminde standart tarifeden fatura geliyor.

    ben kendi başıma geleni yazayım

    4gb aşımsız tarifeye üye oldum 12 ay ayda 29 tliydi yanlış aklımda kalmadıysa (taahhüt olmasa ayda 39).kendimi garantiye aldım.kota aşım ücreti olmayan bir tarife seçtim.

    12 ay doldu.en kötü ihtimal 39 tl fatura gelecek diye umursamadınız.sıkıntı burada taahhüt bitince sistem standart tarife üzerinden alıyor ücreti.ben 110 ve 222 tl ödedim.yalnız ödediğim rakama ben dünden razıyım sadece bir iki gün satışlarıma ve bir iki haber sitesine bakmak içn ödediğim rakam bu.fazla ihtiyacım olmadığı için kullanmamıştım.kullansam binli rakamlarda olacağı kesindi faturanın.(15gb lık başka bir paketim daha var o bitince bunu kullanıyorum.bu yedek paket.yoksa yanmıştım)

    şimdi arkadaşın önerdiği gibi kotayı 3gb a ayarlasaydım bunuda kullansaydım gelecek fatura ne olacaktı.

    peki bunların 4.5 g ile ne ilgisi var.4.5 g inanılmaz hızlı ve güzel kotalar var.birkaç saat bile standart kullanım ile yüklü faturalar için yeterli.olduda 12.ayı kaçırdınız.unuttunuz .benim gibi tarifenin normal fiyatı belli ne gelecekki diye umursamadınız.

    tarifenizde benim gibi 4gb değil de 50 gb net tarifesi olsun .şahsen bu durum olmasa ben tüm mobil hatlarımı ve normal hattımı iptal edip bu tarifeye geçeceğim.hem hızım artacak hemde aylık kullanımım bunun altında.arkadaşın önerdiği gibi 40gb kota koydum.12 ayı atlayıp .40 gb ı kullanmak gibi bir hata yaptım gelecek faturayı kendiniz hesaplayın.(kampanya detayına girin taahhüt sonunda ne olacağı özellikle yazılmamış.)

    bu arada ben sadece bilgilendirme için yazdım.nasıl dikkat edeceğiz derseniz taahhüt süreniz 12 aymı faturanızın ne zaman kesileceğini ve saatini öğreneceksiniz. tam kesildiği an yada garanti olması için bir iki gün önceden interneti kullanmayı bırakacaksınız.taahhüt süresi sona erinde taahhütlü ya da taahhütsüz tekrar bir kampanyaya gireceksiniz. pratikmi benim gibi unutkan biri iseniz değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danny1977 -- 5 Nisan 2016; 23:09:48 >




  • KissOfH3ll kullanıcısına yanıt
    mesela aklıma gelen iki durum olabilir

    birincisi: bazı playerlar siz izlemeye başladığınız anda videoyuyu yüklemeye başlarlar.video 5 dakika siz 30 saniyesini izlediniz sıkılıp kapattınız.hızınız çok yüksekse siz kapatana kadar tüm video belleğe alınmış olacaktır.izlemediğiniz halde tüm video kadar veri geldi .

    ikinci durumsa çözünürlüğün otomatik ayarlandığı durum:


    örneğin youtube varsayılan olarak otomatiğe ayarlıdır.(birçok playerde bu şekilde)

    yükleyen kişiyi video çözünürlüğünü 1920 ye 1080 olarak yükledi varsayalım.

    bağlantı hızınız yüksekse otomatik ayar 1920 x 1080 e ayarlandı.bu çözünürlükte 10 saniye izlediniz.görüntü kalitesi süper.

    bağlantı hızınız yavaş olsaydı atıyorum 320x 200 de gösterecekti player.yine 10 saniye izlediğinizi varsayalım.görüntü kalitesi çözünürlükle orantılı düştü.

    her ikisinde de 10 saniye izlediniz ancak birinci videonun görüntü kalitesi çok daha yüksek.dolayısıyla çok daha fazla veri geldi.kotanız daha çabuk dolacak.

    varsayalım facebook a girdiniz.panoya bakıyorsunuz, arkadaşlarınızdan birisi videoyu 4k olarak yüklemiş.üstüne gelince otomatik başladı.video hoşunuza gitti tam ekran yaptınız.(birkaç dakika kotadan ne götürürki? ( netten alıntı : iPhone 6s ile çekilen 30 FPS hızındaki 1 dakikalık 4K videoların 375 MB yer kapladığı biliniyor.).

    şimdi taahhüt sonunu atladığınızı ve bu bir dakikayı standart tarifeden ödediğinizi düşünün.mb ücreti bazı tarifelerde yazılı.kendinizde bakabilirisiniz.(sorun kotada değil.ben 110 ve 220 tl ödediğimde kotayı aşmadım.bu kota aşım ücreti değil.taahhüt bitiminde sistem kullandığım datayı hiç tarifesi olmayan birisi gibi ücretlendirdi.4.5 abonesi olup nasıl olsa kotam var diye düşünseydim binlerce tl lik fatura ile karşılaşacaktım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danny1977 -- 5 Nisan 2016; 23:25:43 >




  • Benim hattım konyörlü de ne oluyor
    Vodafone hattımı taşıdım taşıyalı 2 gb internet yetmez oldu aveada bitmeden bir sonraki aya geçerdim. Güya 4gb internet hediye verildi 4,5g şerefine 1 hafta olmadı 3,5 gb bitmiş bile
    Sosyal medya hesabım yok
    Bi forum bi clash arada bi youtube den video
    Geçen ay paket bitimine 10 gün kala internetim bitti nasıl bitti anlamıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.