Şimdi Ara

Quadcopter için kontrol kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi forumlar,
    3d Kalemle frame çizip quadcopter yapacağım.Bu konuda çok bir bilgim yok.Kk2 kontrol kartı alıcaktım ama fpv sistemi desteklemiyormuş fiyatı uygun fpv destekleyen kontrol kartı tavsiyenize ihtiyacım var ve fpv ekipmanı tabi ki.Böyle bir sistem telefondan veya tabletten çalışır mı phantom veya parrots gibi?



  • 3d kalemle yapma fikri çok uçuk geldi. Fpv sistemi hharici olarak çalıştırıp kullanabilirsiniz. Dahili fpv pilden harcar ve bu uçuş surenize etki eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kenji

    3d kalemle yapma fikri çok uçuk geldi. Fpv sistemi hharici olarak çalıştırıp kullanabilirsiniz. Dahili fpv pilden harcar ve bu uçuş surenize etki eder.

    3d kalemle sağlam olmayacağını mı düşünüyorsunuz? Kalem daha elime geçmedi lakin sadece plastik kullanmayacağım kısmi yerlerde farklı materiallerde kullanacağım. Hazır framler sağlam olabilir ama ben kendim yapmak istiyorum.Söylediğinizden anladığım kadarıyla kk2 kontrol kartını alsamda olur ayrıca bir fpv sistemi takılabilir sistemle bağlantılı olmayan doğru mu? Eğer öyleyse o tarz sistemler önerir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birazcık araştırdım bu tarz kameralar aksiyon kamerası deniyormuş bunların çekim gücü tahmini olarak kaç metre olmalıdır bir quadcopter için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3d kalemle frame yapmak çok zahmetli olur gibi geliyor. tabi daha önceden kullanmadığım için bilemeyeceğim. kendi frameinizi yapmak istiyorsanız hazır materyallerden keserek yapmanız daha kolay olur. evet kontrol kartlarının hangisini alırsanız alın fpv sistemi ayrı olarak ekleyebilirsiniz. en son baktığımda en yaygın kullanılan ve ucuz olarak kk2 vardı. her kart işinizi görür. quadcopter toplamak çok fazla bilgi gerektiren bir konudur. her şeyi öğrenip topladığınızı varsaysak, bu işin bir de pilotaj kısmı var. daha önce uçan bir araç kullandınız mı? kullandığınız aracın uçuş zorluğu neydi? hava araçlarının nasıl uçtuklarına dair bilginiz var mı ? hava araçları çok farklı bilgiler ve beceriler ister. daha önce hiç hava aracı kullanmadıysanız benim tavsiyem önce mini bir quadcopter alıp pilotaj yapmaya başlayın. hevesinizi kırmak istemem hatta bu hobiye ilgi duymaya başladığınız için her türlü desteği vermeye çalışırım. hatalıysam düzeltin, daha önce hiç hava aracı kullanmamışsınız gibi geliyor bana. o yüzden drone toplamaya çalışmadan önce biraz daha deneyim sahibi olun.

    fpv ile ilgili konuya gelince. aksiyon kameralar boyutları küçük ve taşıması kolay, aksiyon halinde iken kullanabileceğiniz kameralardır. suya, toza, şoka dayanıklı olduklarından, doğa sporları ve diğer tüm sporlarda kullanıma uygun kameralardır. genellikle dahili olarak kablosuz görüntü aktarımına sahip değillerdir. görüntü aktarımı için farklı bir ekipman kullanılır. kameralar görüntü alabilmek için kullanılır. bu görüntüyü uzaktaki bir monitöre aktarmak için alıcı ve verici ekipmanları kullanılır.




  • Öncelikle zahmet verip bu kadar uzun ve dolu yazdığınız için teşekkür ediyorum.Cheerson cx-10 um var şuan çalışmıyor.1 hafta uçurmadım sonra açtığımda çalışmıyordu açtım içini sanki pil akmış gibi devrenin üstünde beyaz kağıt gibi bişeyler vardı tinerle sildim bir işe yaramadı motorlarında herhangi bir sıkıntı yok neyse ilk başlarda acemilik çekmiştim ama sonrasında gayet iyi kullanmaya başladım ki zaten evde oynuyordum vurucak yer olmasına rahmen hiç vurmadan kullanıyordum.Quadcopter merakım da burdan geliyor aslında kendim bişeyler yapmayı seviyorum evde bu tarz şeylerle uğraşıyorum.Aklımda farklı tasarımlar var mesela pervaneler yukarı doğru değilde aşağı doğru bakıcak.3d kalemle yaptıktan sonra biraz nasıl desem kalem düzgün çıkarmıyor plastiği internetten izlediğim kadarıyla,taşlama makinesiyle( kendi yaptığım) düzelticem düzensiz olan yerleri açıkçası yapacağıma inanıyorum sıkıntı çekersem takıldığım konularda sizede sorabilirim isterseniz ki artı olarak yeteri kadarda ingiliZcem var yabancı konularda hiç bakmadım ama eminim ki doluca konu vardır .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kenji kullanıcısına yanıt
    Üstteki yazıya sizi eklemeyi unuttum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xperialperen kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız işleri mutlaka paylaşın görmek isterim. Ayrıca önceden de söylediğim gibi her konuda yardımcı olmaya çalışacağım. Eğer İzmirde iseniz cx10 arızasını belki tamir edebilirim. Başka bir şehirde iseniz Kargo filan masraflı olur. Ben de daha çok mikro modellerle ilgileniyorum. Mikro modelin taşıyacağı bir fpv sistem topladım yakında gelecek parçaları. Geldikten sonra test edip paylaşacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kenji kullanıcısına yanıt
    Tabi ki paylaşırım ama daha zaman var 3d kalem gelicek çinden cizim yapacağım sonra motorları esc kontrol kartı alayım derken çok zaman alıcak .Malesef istanbuldayım ki dediğiniz gibi değmez pil delinmiş gibi kargo masrafı pil masrafı derken kendi 0 parasına yakın para çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kenji kullanıcısına yanıt
    Hocam bunlar yeterli mi fpv sistem için?ve monitör tabiki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimler gitmiştir umarım
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Quadcopter için kontrol kartı tavsiyesi Quadcopter için kontrol kartı tavsiyesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • xperialperen kullanıcısına yanıt
    Bunu yanına bir tane de av monitör alırsanız tamam olur. Monitör istemezseniz easycap alıp telefon ya da tablete aktarabilirsiniz. Ozelden yazmıştım bu konuyu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.