Şimdi Ara

Meyhane yada steak House açmak için tavsiye verebilecek ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar herkese merhaba.Denizli merkeze Meyhane yada steak house restaurant gibi bir şey açmayı düşünüyorum.
    bu Konuda ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz? aramızda Yiyecek ve içecek sektöründe işletmeci olan arkadaşlar varsa özellikle.




    aslında bu işin tozunu yutmuş birisi olarak yinede buraya yazıcaklarımın bana faydası olur diye düşünüyorum yani sizin söylediklerinizide kulağıma küpe yaparım.aramızda belki vardır işletmeciler..
    bize hep şunu söylediler en iyi bildiğin iş kendi bildiğin iştir.anladığın işi yap..bi diğeri ise asla ortak iş yapmaMarmaris ve bodrumda alacarte restuarantlarda ve 1.sınıf lokantalarda şef garson ve supervisior olarak çalıştım.Çekirdekten yetişen biriyim 7 sezonluk bir tecrübem var aslında.ama iş yatırıma gelince durum birazdaha farklı oluyor tabiki..Öncelikle sizden aşağıdaki sorularıma içtenlikle cevap vermenizi rica ediyorum mümkünse.

    1= Alkolü ve rakıyı seven biriyim? Öncelikle Meyhanemi yoksa steak housemı daha çok yatırım ister?
    2 Bu işlerin evrak ve devlet kısmı gerekli izin v.s v.s bu konuda detaylı bir bilgi sahibi olan varmı? işlem sırası Masraflar ?
    3. Bi mekanda elbette dizayn ve müzik çok önemli uyumlu olması gerekiyor? Siz bi müşteri olarak bi meyhaneden mesela ne beklersiniz? Yani bu tarz mekanlarda oturup eski bir taş plaktan müzik dinlemeyemi seçersiniz? yoksa darbuka ve zurna keman vs seklinde bir ekip sizin ruhunuza dahamı cok hıtap eder? yaşadığınız sehırde bu tarz mekanlar varsa gıdıp gözlemledıysenız bana burda anlatabilirimisiniz? bu benım ıcın cok önemli?
    4. Diyelim ki meyhaneyi seçtim..kendim mutfaktan pek anlamam? siz benim yerimde olsaydınız soğuk mezeleri yapıcak en kaliteli mezeciyi en taze meyve ve sebzeleri en hıjyenık ortamı bulmak yaratmak için nasıl bir yol izlerdiniz? yani demek istediğim nasıl ve ne tür bir araştıma yaparak mutfağınızı oluştururdunuz? örnek verecek olursak alacağanız urunlerın en uygun ve en kalitelisini nerden bulabilirim?
    5. Denizlide Meyhane kültürü yok gibi.hani bi istanbulda bi ankarada bi bursada ki gibi bir ortam yok..insanlara yeni olan bişeyi sevdirmek alıştırmak zordur tabikide..bunun İçin nasıl bir yol izlenmeli acaba ? değişik fikri ve önerisi olan?
    6 Meyhane ismide cok önemli? dikkat çeken mekanın ruhunu taşıyan bir isim olmalı? Ne söylersiniz?
    7...Arkadaş ortamında alkollü gittiniz mekanların bana ismini yazarsanız cok sevinirim.?ben orlarıda bi araştırmak isterim?? yada sizin bu tarz mekanlarda gözlemlediğiniz herşeyi bana yazabilirsiniz?
    daha aklımda cok soru varda işin gerçekten iç çekirdeğine inmek istediğim için böyle uzun yazdım..teşekkürler







  • Denizli insani Steak falan para vermez.Tandir kebapcilara gider genelde.Meyhane daha olasi bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steak açarsan paralı adamla muhatap olursun meyhane açarsan sarhoşla uğraşırsın seçim senin.
  • denizliyi biliyosun heralde...ama şuda var güzel lezzetli kaliteli olan herşeye insanlar para verir.önemli olan kime hitap ediceğini bilmek sanırım..arkadaşlar yani cümlelerinizi kısa tutmayın nedenleriyle beraber açıklama yaparsanız bana daha faydalı olur?

    doğru kebabcı daha yaygın burlarda öyle ucuzda değil fiyatları? Steak housede biraz daha elit kesime hitap edilir o konuda haklısın bak...zor bir seçim..iŞin mutfak kısmında bi tecrübem yok? Yani et olayını bilmedğim için pek fazlaca? Hangi şehirdensiniz bilmiyorum ama mesela ankarada günaydın steak house diye bi yer var?

    Ümitköy park caddesinde çalışmıştım uzun zaman önce? cok pahalıydı ama Lezzetliydi insanlar akın ediyordu..Sonuçta orası ankara tabi..Bakalım..
  • Sabah detaylı okurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam denizliye açarsanzı iyi olur bar var burdada meyhane pek yok gibi çamlık taraflarıan açabilirsiniz veya gayet çalısır gibi duruyor ama bana kalrısa madem paranız var üniversitenin karsındaki kafelerin ldugu yerde krialık bir yer vara oraya starbucks açarsanız paraya para demezsiniz :). çamlık bölgeisnde açarsanız çalsıır gibi zenginler çok meyhane açın steak house nin çalışması zor hocam.denizli de meyhane yok gibi zaten bar var 2-3 tanede şöyle güzel bir meyhane yok.starbucks daha mantıkl ıama onuda bi düşnüün
  • Haram kardeşim haram

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkolog

    Sabah detaylı okurum

    ooo aramıza kimler dönmüş . uzun zamandır yoktun reis .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rusty Ryan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Alkolog

    Sabah detaylı okurum

    ooo aramıza kimler dönmüş . uzun zamandır yoktun reis .

    forumun eski tadı yok yazmıyorum pek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan

    Steak açarsan paralı adamla muhatap olursun meyhane açarsan sarhoşla uğraşırsın seçim senin.

    Meyhane var, meyhane var şimdi. Mekan, konum, tasarım, pazar yoğunluğu, hedef kitlesi gibi değişkenleri arz ediyor bahsedilen konu.
  • Meyhane işi sakattır yeğenim ben uyandırayım. Bu işin kuliside vardır. Bak sen naap biliyomusun. Bi in n out burger şubesi aç. Gecesine kâra geçersin. Ha dersin ben meyhane açıcam. O zaman bi uğrar terini alırız. Yiğenim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakat işleri severim dayı ben sıkıntı yok. önemli olan mekanıma girdiğinizde kendinizi evinizde hissedibilmenizdir.bide ağzınla içmesini bilen insanlar oldumu gerisi zaten gelir.saolun arkadaşlar yorumlar için..Denizlili olanlarda var aramızda.
    benim daha yeni açılan mekanları görme fırsatım olmadı yurtdışında olduğumdan.gidip gördüğünüz mekanlarda dikkatinizi çeken eksiklikler bir müşteri olarak konuyu kapatmayayım yazarsanız sevinirim..Bakalım artık nasip işleri bu işler olucağı varsada olur..
  • Yıl 2016 ve Türkiye de Meyhane açma teşebbüsünde bulunmak ...
  • Neden öyle dedin kardeş?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.