Şimdi Ara

Basketbol Şampiyonlar Ligi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Basketbol Şampiyonlar Ligi


    FIBA tarafından düzenlenecek Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin tanıtımı, Fransa'nın başkenti Paris'te yapıldı. 2016-2017 sezonu 30 Avrupa ligi'nden ulusal lig şampiyonları dahil olmak üzere 56 takımı içerecek. Maçların ulusal lig takvimine zarar vermeyecek şekilde planlanarak Çarşamba ve Perşembe günleri oynanması kararlaştırıldı.

    Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin normal sezonunda 32 takım oynayacak. 27 eylül 2016'da başlayacak elemelerde 32 takım 2 turlu aşamalarda mücadele edecek ve son 8'e kalan takım normal sezonda oynamaya hak kazanacak. Bu durum 24 takımın şampiyonlar ligine direkt katılacağı anlamına geliyor. Normal sezonda mücadele etmeye hak kazanamayan 24 takım ise FIBA Europe Cup'a katılacak.

    20 ekim'de başlayacak normal sezon 8 takımlı 4 gruptan oluşacak. İlk 4'te yer alan takımlar top 16'ya, 5 ve 6. sırayı alan takımlar ise Europe Cup play-offlarına katılacak. 7 ve 8. sıradakiler ise elenecek.

    Top 16 iki ayaklı oynanacak ve üstün olan 8 takım adını çeyrek finale yazdıracak. Top 8 yine iki ayaklı oynanacak olup üstün olan 4 takım final four'a yükselecek. Normal sezonda en iyi averaja sahip takımlar ev sahibi üstünlüğüne sahip olacak. Final four ise 28-30 nisan 2017 tarihleri arasında oynanacak.

    http://www.basketballcl.com/16-17/competition-format


    Düşünce güzel ama uzun süreli bir organizasyon olmayacakmış gibi geliyor. Avrupa'nın top seviye takımları gördüğüm kadarıyla Euroleague'de kalmayı tercih ediyor. Bugün düzenlenen tanıtımda ligin gelir rakamları da açıklandı. Toplamda 4,5 milyon euroluk ödül dağıtılacak olması beklentilerimi karşılamadı. Daha yüksek rakamlar bekliyordum. Hayırlısı artık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrna -- 22 Mart 2016; 1:08:15 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.