Şimdi Ara

Rc araca pil modifiyesi, yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Mjc toys rc araç aldım, pili çok az gidiyor.

    Pil üzerinde 7,2v AA700mah yazıyor. Ben bu pil yerine 2 adet 3.6v 3000mah 18650 li-on pili puntolatıp yerleştirsem sorun olur mu ?

    Sonuç olarak 7.2v 6000mah gibi bir değere ulaşırım, teorik olarak bana mantıklı geldi ama pratikte sorun olur mu bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ağırlıktaki değişim pil tüketim süresini direkt olarak etkilemektedir. senin birleştirmeyi düşündüğün iki tane 3.6v 3000mah pil, üzerinde gelen 7.4v 700mah pilden daha ağır olacaksa tüketim süresini çok etkilemeyebilir. oyuncak bir araba için böyle harcama çok akıllıca olmayabilir. bir de iki tane 3.6v 3000mah pili iki şekilde birleştirebilirsin. seri olarak birleştirirsen 7.4v 3000 mah pil elde edersin ki bu senin yapman gereken şey. paralel olarak birleştirirsen 3.6v 3000mah pil elde edersin. sorunun net cevabına gelirsek ürünün çalışır. elinde pil mevcutsa deneyip sonuçları pratikte görmek daha sağlıklı olacaktır.
  • Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgi için çok teşekkür ederim hocam.

    Ağırlık konusunda çok fark edeceğini sanmıyorum zira tahminimce oyuncak ile gelen pil 2 adet 18650 den daha ağır duruyor (18650 nin yarı boyutunda 6 pil var) ama en sağlıklısı yarın gündüz tartmak olacaktır elbette. Pil bağlantı noktasını doğru söylediniz, elimde bir adet lg hg2 3000mah yüksek drenajlı pil mevcut, yurtdışından 2 adeti 10$ ediyor bana gereken tek şey bir adet 2 * 18650 seri bağkantı pil kabı (kablo çıkışlı 1$ fiyatı var ve hafif bir plastik) bu şekilde punto ile uğraşmadan seri bağlantı sağlarım hemde pilleri gerektiğinde farklı cihazlarımda kullanabilirim, bu şekilde kayıp olmadan gereken denemeyi yapmış olurum. En kötü elimde 2 adet güzel yedek pilim olur, zaten 18650 pil kullanan şarjlı tornavidam için bir tane gerekiyordu.

    Dediğim gibi teoride gayet mantıklı duruyor, eğer pratikte işe yararsa normal bataryasından 8 kat daha dayanıklı bir pilim olabilir. Denemekte fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bir quadcopter için buna benzer deneme yapmıştım. sizin aracınızda kullanılan motor çok basit bir motor olduğundan. kullanım süresi arttığında motorun yorulması da söz konusu olabilir. benim denememde böyle bir şeyle karşılaştım. pil yarıya gelmeden motorlar iflas edip yorulmaya başladı. tabi bu arada ben deneme yaparken çok büyük bir pil kullanmıştım. ilgi alanım daha çok uçanlarla olduğu için kesin konuşamıyorum. uygulamada test etmek her zaman daha iyi sonuçlanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.