Şimdi Ara

PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34.823
Cevap
288
Favori
1.310.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Capcom yaşadı. Dayar 4K Resident Evil 0 1 2 3 4 5 6...
  • Dün gelen haberde isminin "Neo" olacağı iddia edilmiş ve cihazın tüm sistem özellikleri paylaşılmış. Kaynak,Giantbomb

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Original PS4 CPU - 8 Jaguar Cores at 1.6 GHz

    NEO CPU - 8 Jaguar Cores at 2.1 GHz

    Original PS4 GPU - AMD GCN, 18 CUs at 800 MHz

    NEO GPU - Improved AMD GCN, 36 CUs at 911 MHz

    Original PS4 Memory - 8 GB GDDR5, 176 GB/s

    NEO Memory - 8 GB GDDR5, 218 GB/s

    büyük haber sitelerinde yazan sistem karşılaştırması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertvontrier kullanıcısına yanıt
  • Eğer cidden böyle bi konsol çıkarsa elimdeki ps4 ü satar daha da PlayStation almam.Her 3 sene de bir 1500 lira mı vericez bu nedir ya? Okadar ps4 kullanıcısı var ayıp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleThings -- 19 Nisan 2016; 10:27:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cpu tarafındaki artış çok yüksek değil fakat gpu 2 katı gücünde neredeyse, 1080p 60fps standart olur gibi bu cihazla,öngörüler eylül ekim gibi vr çıkışıyla satışa çıkacağı yönünde. yeni alıcak olanlar e3 fuarına kadar beklemeli bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süsse -- 19 Nisan 2016; 10:40:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: süsse

    öngörüler eylül ekim gibi vr çıkışıyla satışa çıkacağı yönünde. yeni alıcak olanlar e3 fuarına kadar beklemeli bence.

    hocam bahsedilen gpu hangi karta denk geliyor acaba bununla ilgili bilgi var mı ?
  • süsse kullanıcısına yanıt
    Varsayılan yeni ps4 ün gücü eski ps4 ten %? Olarak ne kadar güçlü oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ms tarafından çok daha güçlü bir cihaz geliceğini sanmıyorum maliyeti yüksek tutamazlar, aşağı yukarı aynı güçlerde olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmişte "konsolların upgrade'li versiyonu kesinlikle çıkmayacak" diyen ve üslubunu eleştirenlere saldırıp, küfür eden bir arkadaş vardı. Öngörülerini tekrar almak isterim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 20 Nisan 2016; 8:53:30 >
  • Kaç TFLOPS acaba...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    Varsayılan yeni ps4 ün gücü eski ps4 ten %? Olarak ne kadar güçlü oluyor?

    "Original PS4 GPU - AMD GCN, 18 CUs at 800 MHz
    NEO GPU - Improved AMD GCN, 36 CUs at 911 MHz"

    Bu şekilde çıkarsa, %127 güçlü olacak demektir. Tabii bellek band genişliği ve ROP sayısını da bilmek gerekiyor.
  • Bu kadar sık yeni ps çıkarsa pc almaktan ne farkı kalıyor?
  • Sony’nin yakında çıkması beklenen 4K PlayStation 4 konsolu NEO adıyla anılıyor ve bu konsol şu anda mevcut olan standart PS4’e göre daha yüksek işlemci hızı, daha fazla bellek bant genişliği ve grafik yetenekleri gibi özelliklerle gelecek.

    Giant Bomb tarafından verilen habere göre, ekim ayından itibaren oyun yayıncılarının PS4 oyunlarını hem normal PS4 konsolunda oyun oynanmasını sağlayacak temel mod ile hem de grafiksel kalite ve çerçeve hızı artışı gibi donanım iyileştirmelerinin avantajlarından yararlanabilen Neo moduyla sunmaları istenecek. Yükseltilen konsol 4K çözünürlüklerde görüntü çıkşı verebilecek, Giant Bomb’un sızan dokümanlardan alıntıladığına göre oyunların doğal 4K çözünürlükte olması gerekmiyor.

    PS4.5 adıyla da anılan güncellenmiş konsolla ilgili haberler bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Sony henüz böyle bir proje üzerinde çalıştığını doğrulamadı, ancak haberler ekim ayında PS VR sanal gerçeklik başlığı çıkmadan önce yeni bir konsolun gelebileceğini işaret ediyor. PS4.5 konsolla birlikte artan güç sayesinde sanal gerçeklik özellikli oyunları konsolda oynamak daha kolay olacaktır.

    Bu arada kod adlarının da birbirine uyduğunu söylemek gerekiyor. PS VR daha önce Morpheus kod adıyla anılıyordu, PS4.5 de Neo adıyla biliniyor. Bu iki karakterin birbirine olan yakınlığını Matrix üçlemesinden biliyoruz. Her ne kadar bu iki cihaz birbiri için tasarlanmış gibi görünse de, PS4 Neo sahipleri özel VR modlarına erişmek gibi bir ayrıcalığa sahip olmayacak. Çünkü eğer bir oyunun temel versiyonunda VR desteği yoksa, Neo versiyonunda da bu destek bulunmayacak. Oyun yayıncılarının her iki oyun modu için de aynı temel nitelikleri sağlaması gerekiyor.

    Sony’nin sızan dokümanlarına göre sadece Neo konsollarına özel oyunlar olmayacak. Her iki konsol versiyonuna sahip olanlar aynı PlayStation Store mağazasından içerik almaya devam edecekler, geliştiriciler de sadece bir tür konsola sahip olanlara has özellikler veya indirilebilir içerikler sunamayacaklar. Hem orijinal PS4 hem de PS4 Neo oyuncuları birbirleriyle karşılıklı olarak PlayStation Network üzerinden oyun oynayabilecekler.

    Ekim ayından itibaren yayınlanacak oyunlarda Neo modunun bulunması gerekecek. Ancak yayıncılar ve geliştiriciler daha eski oyunlarını da yamalar sayesinde güncelleyebilecekler, bu da onların yeni donanımlarda daha iyi şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Eylül sonunda yayınlanan oyunların da daha ilk günden hazır edilmiş yamalarının olması gerekecek ki, bu sayede Neo seviyesine çıkmaları mümkün olsun. Giant Bomb, yeni Neo kurallarının gelişi için ekim ayını işaret etse de, yeni konsolun çıkışı o zamanda gerçekleşmeyebilir. Ancak Neo gelinceye kadar oyunlar bu yükseltilmiş konsola hazır hâle gelmiş olacak.

    Yeni PS4’ün fiyatıyla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi, ancak daha önce çıkan haberler bu konsolun 399 dolar gibi, orijinal PS4’ün başlangıçtaki ABD fiyatına eşdeğer bir fiyattan çıkabileceği söyleniyor. Bu da Türkiye fiyatının 1500 ile 2000 TL arasında olabileceği anlamına geliyor. Üstelik daha güncel bir konsolun gelmesiyle birlikte orijinal PS4 konsolun fiyatında da indirime gidilmesi bekleniyor. Böylelikle tüketicilere daha uygun fiyattan PS4 deneyimi yaşama fırsatı da sunulmuş olacak. Tabii ki, daha fazla ödeyenler daha yüksek kalite ve grafik hızından yararlanma fırsatı bulacak. Sony bir yandan güncellenecek konsolu daha çekici kılarken bir yandan da orijinal PS4 sahibi olanları üzmeyecek şekilde düzenlemeler yapmaya çalışıyor, onları da kırmamaya özen gösteriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene önce 1200 liraya 8 taksitle aldım cihazı. 800'e falan satar çıktığı gibi yenisini alırım. Her 3-4 senede bir upgrade çok mantıklı bir hareket, artık teknoloji çok hızlı ilerliyor, bir şekilde yakalamak lazım. Kimse 7-8 sene önceki teknolojiye bağlı kalmak istemiyor, hem oyuncular hem yapımcılar. En önemli nokta ise geriye uyumluluk. İlerde yeni cihazlar çıktığında eldeki oyunları da oynatabilmeli. Mesela ps5 hatta 5.5 çıksa bile Bloodborne veya Uncharted 4 diskimi takıp oynayabilmemiz lazım. Bu şekilde remaster furyası da biter. Hele bir cihaz ortaya çıksın da.
  • Bu işin sonunda 4k ps4 çıksa da bu sefer bu gerçek 4k değil falan tartışması çıkacak. Ben şimdi ki cihazla yoluma devam edeyim yenisi çıkınca bakarım artık. Acelem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sormak istediğim aslen şu yeni ps4 ün işlemcisi eskisinden %? Daha güçlü hızlı aynı şekilde ekran kartı ve ram in güçleri eskisinden ne kadar fazla. Ama anladığım buradaki asıl gelişme ekran kartında olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En büyük özelliği de Matrix'e rahat girip çıkabiliyormuşuz.
  • Duvarlarda yurumek icin sabirsizlaniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.