Şimdi Ara

Raspberry Pi 2 Slayt Gösterisi Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;
    Raspberry pi 2 cihazini sirkette bir tv ye baglayip slayt gosterisini surekli olarak goruntulemek istiyoruz. Fakat slayt gosterisi bitince program slayti tekrar baslatmiyor. Elle mudahale gerekiyor. Otomatik olarak tekrar bastan baslatabilmesi icin nasil bir islem yapmamiz gerek? Tesekkurler.



  • Cihazi bir monitore bagladigimizda slayt sona geldiginde basa donuyor ancak sirketimizin girisindeki endustriyel tv ye bagladigimizda bu sorunu yasiyoruz slayti surekli hale getirmeyi basaramadik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi programı kullanıyorsunuz slayt gösterisi için?
  • Slaytı sürekli hale getirmeyi başardık. O sorunu aştık şu an ancak şimdiki sıkıntımız şu; cihazı bağladığımız tv ile ofisimiz arası 2 kat var. Biz uzaktan xrdp ile müdahale etmek istiyoruz. Pi ye bağlanıyoruz fakat bizi ikinci ekrana düşürüyor. Pi de çalışan video muz var normalde tv ekranında o dönüyor onu biz uzaktan bağlandığımızda göremiyoruz. Yeni bir video açmak istersek ikinci ekranda açıyoruz o birinci ekrana düşüyor fakat biz düştüğünü yine göremiyoruz girişe telefon edip teyit alıyoruz çalıştığını. Video çalıştırmak bunun teyidini almak sorun değil bunları yaptık diyelim esas yapmak istediğimiz slayt gösterilerini xrdp ile çalıştırmak. İkinci ekranda biz slayt gösterisini başlatıyoruz fakat video düşerken slayt gösterisi düşmüyor birinci ekrana şu anki problemimiz bu.
  • Gpio girişlerden bir tanesine buton bağlayarak slaytların devam etmesini istiyorum.
    Buton a basmayı bırakırsam slayt duracak
    Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAT

    Gpio girişlerden bir tanesine buton bağlayarak slaytların devam etmesini istiyorum.
    Buton a basmayı bırakırsam slayt duracak
    Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?



    Python kullanarak yapabilirsiniz. Falling ya da rising edge ile kesme yapıp klavye kütüphanesi ile istediğiniz tuşu simule edebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.