Şimdi Ara

2016 İşitme Engelliler B Sınıfı Ehliyet Alabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2016 yılında mart ayında işitme engelliler B sürücü ehliyet verir mi?

    Benim kardeşim hastahaneye gitti . Devlet hastahane 200 tl istiyorlar. ama b sınıfı vermezsen 200 tl boşa gitmiş olur. Kendisi araba yok. napmam lazım beyler?


    NOT: Otomatik araç istemiyor. H sınıfı yok kaldırdılar, aslında H sınıf ve yeni B1 istemiyor. B sınıf normal istiyor?



  • cadde19 kullanıcısına yanıt
    1 ocak 2016 öncesi motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak engelli bireyler için “H” sınıfı ehliyet verilmekteydi. Ancak 1 Ocak 2016 tarihinden başlamak üzere engelli bireyler, engelli olup olmamalarına göre değil kullanacakları aracın niteliğine uygun olarak ehliyet alacaklar. Yani bu tarihten sonra özel tertibatlı araç kullanan engelli bireylere de artık “H” sınıfı ehliyet değil kullandığı araca göre ehliyet verilecektir.
    Peki “H” sınıfı ehliyeti olanlar ne yapacak? “H” sınıfı ehliyeti olanlar bu sürücü belgelerini engellinin kullanmaya yetkili olduğu araç cinsine göre “A” veya “B” sınıfı sürücü belgesi ile değiştireceklerdir. Değiştirme işlemi sırasında engelli bireyin kullanacağı araçta özel tertibat bulunması gerekiyorsa bu durumu gösteren ve özel tertibatın “Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik” doğrultusunda hazırlanan listede yer alan kodu ile birlikte yazılı olduğu engelli sağlık kurulu raporunu vereceklerdir.
    Ancak bu işlemin yapılması için beş yıl süre tanınmıştır. Yani 1 Ocak 2016 tarihinden sonra “H” sınıfı sürücü belgesi verilmeyecek ancak daha önce verilmiş olan “H sınıfı sürücü belgelerinin değiştirme işlemlerinin 2021 yılının sonuna kadar yapılması gerekecektir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.