Şimdi Ara

Eski Notebook'u SSD ile Yeniden Canlandırdım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar , 5 yıllık Acer notebook kullanıcısıyım . Sistem özellikleri imzamda yer almaktadır . Geçen gün notebook'un 5 yıllık hdd'si bozuldu ve ben de Vatandan gidip 120 tl'ye 120 GB Sandisk Plus aldım http://www.vatanbilgisayar.com/sandisk-120gb-plus-sata-3-0-ssd-okuma-520mb-yazma-180mb-.html 520 mb okuma / 180 mb yazma diyor özelliklerinde . Lakin benim sistem eski olduğu için sata 2.0 portuna bağlı doğal olarak . SSD'nin değerleri aşağıdadır . Sizce nasıl değerleri ? Eski sistem olduğu için daha pahalı bir şey almak istemedim . Ucuza değerlendirmiş oldum böylece :)

    Windowsun açılıp tamamen kendine gelme süresi yaklaşık olarak 20 saniye kadar oldu .


    Sistemde Windows 10 x64 Home yüklü .

    [simage]
     Eski Notebook'u SSD ile Yeniden Canlandırdım :)
    [/simage]







  • ezio4141 kullanıcısına yanıt
    Çok iyi yapmışsın herkese öneriyorum SSD müthiş bir devrimdir, bilgisayar teknolojisi SSD olmadan kesinlikle eksik imiş...

    Laptoplarınıza zaten hiç düşünmeden alın, Amazon konusunu takip edin 240GB'ları 180 liraya alabilirsiniz.
  • Eski Bir Bilgisayarda Sata 2 İçin degerler güzel
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi , benim için büyük bir devrim oldu notebook'ta . :) Kaldı ki en ucuz ve ilk giriş seviyesinde ki bir SSD yi aldım . Sata 3.0'lü bir sistem ve 850 evo gibi bir SSD olsaydı çok daha hızlı bir sistem olurdu . Geçici olarak aldım zaten bu ssd yi . Yakında masa üstü sistem toplayacağım , pc'siz kalmamak için mecbur eski notebooka en az parayı ödeyerek yatırım yapmış olduk . Bu şekilde bile zaten internet kullanımı için gayet yeterli oluyor .
  • Çok kaliteli bir SSD almadığım halde bende biraz şaşırdım . Tabi test sonucu ne kadar doğru bilemiyorum . Sata 2.0 de maksimum 200 mb okuma kadar diye biliyorum . 280 mb gerçek değeri ise o bile baya tatminkar :)
  • ezio4141 kullanıcısına yanıt
    samsung evo alsanız da şu an hissediğiniz hız farkından daha hızlı hissetmezdiniz, farkedeceğiniz bir şey olmazdı. sadece test programlarında fark ediyor ssd hızı.
    kendim samsung evoyu sata 2 ve 5 yıllık dizüstü bilgisayarımda, bir de geçen sene topladığım masaüstünde kullanıyorum, dizüstüyü kullanırken hada hızlıymış gibi hissediyorum.
    dizüstünde windows 7, masaüstünde windows 10 yüklü
  • slmngngr S kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız 2 sisteminde açılma süreleri nasıl peki fark var mı ? Ben de yeni pc toplama arefesindeyim . Yeni pc alırsam ona ekstra ssd almayı düşünüyorum 240 gb'lık.
  • ezio4141 kullanıcısına yanıt
    ne biliyim, ölçmedim ki
    ama gayet hızlılar yani, 5 sn erken geç açılması çok da farkettirmiyor.
    bir de windows 10 ve windows 7 farklı, windows 10 normal hdd de bile hızlı açılıyor. ama win7 kullanıcısı iseniz çağ atlatır.
  • slmngngr S kullanıcısına yanıt
    Hdd bozulmadan önce windows 7 home kullanıyordum . Windows 7 kullanırken sistem çok yavaştı . Daha sonra windows 10'a ücretsiz yükseltme yaptım . Ve windows 10 ile sistem hdd'de iken 35 saniye civarında açılıyordu. Hdd bozulunca , bahaneyle ssd alıp windows 10'u da kurunca cihaz baya bi rahatlamış oldu .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezio4141

    Hdd bozulmadan önce windows 7 home kullanıyordum . Windows 7 kullanırken sistem çok yavaştı . Daha sonra windows 10'a ücretsiz yükseltme yaptım . Ve windows 10 ile sistem hdd'de iken 35 saniye civarında açılıyordu. Hdd bozulunca , bahaneyle ssd alıp windows 10'u da kurunca cihaz baya bi rahatlamış oldu .
    quote:

    Orijinalden alinti: ezio4141

    Hdd bozulmadan önce windows 7 home kullaniyordum . Windows 7 kullanirken sistem çok yavasti . Daha sonra windows 10'a ücretsiz yükseltme yaptim . Ve windows 10 ile sistem hdd'de iken 35 saniye civarinda açiliyordu. Hdd bozulunca , bahaneyle ssd alip windows 10'u da kurunca cihaz baya bi rahatlamis oldu .

    biliyorum, windows 8.1 ve windows 10 hdd de bile ciddi manada hızlı açılıyor.
    yeni masaüstü sistemi kurmuştum, sata3 lü uefi bios lu falan. tabi dizüstüne de ssd aldım o sıra.
    ssd hızının tadını alında, masaüstüne de alayım dedim.
    aldım kurdum falan ama öyle bir hız patlaması yaşamadım, eskisinden belki 5-10 saniye erke açılıyordu o kadar.
    windows 7 deki hız farkını windows 10 da da hissederim diye düşünüyordum, hayal kırıklığına uğradım :D

    ama windows 7 bilgisayarda çağ atlatıyor, uzay çağına geçiyorsun sanki. hele eski 5 yıllık 5400 rpm hdd den yükseltince...
    bilgisayarın açılması, kendine gelmesi 5-6-7 dk belki daha fazla sürerken şimdi açılıştaki onlarca programım ile beraber 30 saniyede hazır bilgisayar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.